Results 1 to 7 of 7

Zointsden vbSEO'ya geçiş... artı ve eksileri nelerdir?

This is a discussion on Zointsden vbSEO'ya geçiş... artı ve eksileri nelerdir? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Kusura bakmayın arkadaşlar aradım tam olarak öğrenmek istediklerimi öğrenemedim... Şimdi ben sitemde zoints seo kullanıyorum, ancak taglar ve zoints bazı ...

Junior Member Array
    Real Name
    FRMPAYLAS.COM
    Liked
    0 times

Zointsden vbSEO'ya geçiş... artı ve eksileri nelerdir?

Kusura bakmayın arkadaşlar aradım tam olarak öğrenmek istediklerimi öğrenemedim...

Şimdi ben sitemde zoints seo kullanıyorum, ancak taglar ve zoints bazı sunucularda mysql i aşırı derecede şişiriyor... Bir hosting işi yapan arkadaşım da bu durumu onayladı soft layer da olan makinalarında zointsin sorun çıkardığını ancak vbseo nun herhangi bir sorun çıkarmadığını iletti...

Ben sitemi açarken zoints serverı fazla yormaz şeklinde ki yazılara ve free olmasına inanarak zoints kurmuştum... Ancak kendi serverıma geçmeme rağmen site çok yavaşlıyor zaman zaman, mysql sorgularına firma baktığı zaman taglar demişti aşırı sorgu üretiyor...

Bu durumdan dolayı vbseo ya geçmeyi düşünüyorum ancak bu seferde google da indexlenme durumum ne olur? bir indexlenme kaybı yaşar mıyım?

Açıkçası işin ustaları burada gördüğüm kadarı ile ne yapmalıyım düşün düşün işin içinden çıkamadım...

Senior Member Array
    Real Name
    -
    Liked
    1 times
    İlk zamanlar tabiki büyük bir hit kaybına uğrarsınız ama vbseo bu hitinizi 4-5 ay içinde eski hitinizin 3-4 katına kadar çıkartabilir. Ben siteme direk vbseo kurdum 2 ayda hitim 8 kat falan arttı.

Junior Member Array
    Real Name
    FRMPAYLAS.COM
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by sum41live View Post
    İlk zamanlar tabiki büyük bir hit kaybına uğrarsınız ama vbseo bu hitinizi 4-5 ay içinde eski hitinizin 3-4 katına kadar çıkartabilir. Ben siteme direk vbseo kurdum 2 ayda hitim 8 kat falan arttı.
    Anladım, sitemap generator desteği ile sanırım o süreyi de daha da aşağıya çekmemiz mümkün olabilir... Peki vbseo da mysql kasma sorunu yaşadınız mı hiç? bu tür siteyi ağırlaştırma, sunucuyu yorma vb. sorun yaşayan var mı? zoints den vbseo ya geçip gene aynı sorunları yaşamak istemiyorum çünkü...

vBSEO.com Webmaster Array Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    vBSEO'nun artılarını anlatmakle bitmez. Herşeyden önce desteklenen bir ürün kullanıyor olucaksınız.
    vBSEO'ya geçiş yaptığınız zaman bana zointsde kullandığınız url formatını bir ticket aracılığı ile bildirirseniz eski url'lerin yeni versiyonlarına 301 ile yönlenmesi konusunda yardımcı olurum. Bunu yapınca çok fazla hit kaybı yaşamazsınız ancak elbetteki hissedilir bir kayıp olucaktır. Url'lerinizin değişmesi ve sitenizin yeniden indexlenmesi 3-9 ay süresinde olur.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Junior Member Array
    Real Name
    FRMPAYLAS.COM
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    vBSEO'nun artılarını anlatmakle bitmez. Herşeyden önce desteklenen bir ürün kullanıyor olucaksınız.
    vBSEO'ya geçiş yaptığınız zaman bana zointsde kullandığınız url formatını bir ticket aracılığı ile bildirirseniz eski url'lerin yeni versiyonlarına 301 ile yönlenmesi konusunda yardımcı olurum. Bunu yapınca çok fazla hit kaybı yaşamazsınız ancak elbetteki hissedilir bir kayıp olucaktır. Url'lerinizin değişmesi ve sitenizin yeniden indexlenmesi 3-9 ay süresinde olur.
    Çok teşekkür ederim ilginiz için... Mert bey bir de vbseo da yıllık mı ücret ödüyoruz? Yoksa bir seferlik mi ücret ödüyoruz? Ve tek bir lisansı iki sitede kullanma şansımız var mı?

vBSEO.com Webmaster Array Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Her lisans sadece 1 tek vBulletin kurulumu için geçerlidir. Lisans satın aldıktan sonra ömür boyu kullanabilirsiniz ancak lisans aldıktan 1 yıl sonra yenilemeniz gerekir. Yenilemeyi istediğiniz an yapabilirsiniz. Mantık aynı vBulletin owned lisansı gibidir. Yenileme ücreti 1 yıl için 35$'dır.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Junior Member Array
    Real Name
    FRMPAYLAS.COM
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Her lisans sadece 1 tek vBulletin kurulumu için geçerlidir. Lisans satın aldıktan sonra ömür boyu kullanabilirsiniz ancak lisans aldıktan 1 yıl sonra yenilemeniz gerekir. Yenilemeyi istediğiniz an yapabilirsiniz. Mantık aynı vBulletin owned lisansı gibidir. Yenileme ücreti 1 yıl için 35$'dır.
    Anladım bilgiler için tekrar teşekkür ederim... Kolay gelsin, iyi çalışmalar...