Ben bunu bilmiyordum server da zend yüklü değildi sırf bu sebeple yüklememiştim ama diğer şifreleme olan ioncube sanırım aşırı karışık işlemler içerdiği için server i biraz daha yoruyor. ioncube versiyon yüklüyse zend i tavsiye ederim
vBulletin 4, the most powerful community software + vBSEO 3.5, the ultimate SEO solution = Your ultimate platform for 2010 and beyond. Click below to learn more.
This is a discussion on Zend versiyon diğerine göre daha üstün within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Ben bunu bilmiyordum server da zend yüklü değildi sırf bu sebeple yüklememiştim ama diğer şifreleme olan ioncube sanırım aşırı karışık ...
Ben bunu bilmiyordum server da zend yüklü değildi sırf bu sebeple yüklememiştim ama diğer şifreleme olan ioncube sanırım aşırı karışık işlemler içerdiği için server i biraz daha yoruyor. ioncube versiyon yüklüyse zend i tavsiye ederim
Last edited by gorsan; 02-17-2006 at 06:17 PM.
Ioncube denemedim ancak zend bende çok düzgün çalışıyor ve server yükü hiç olmuyor gibi birşey. Zend yükledikten sonra perfonmansta düzelme var mı ?
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
Yeni vBSEO Kontrol Paneli ve vBSEO 3.5 Yayın Tarihleri
vBSEO 3.5 Beta 2 Yayınlandı - vBulletin 4 Uyumlu!
Kişisel Sitem : Felsefe - Kültür merkeziniz
ya çok ilginç bi durum trafiğim çoksa abartı yük yapıyor yoksa hiçbir etkisi olmuyor. Uninstall etme diye bir topic ekledim çok işime yaradı böylece sadece 404 olanları yönlendiriyorum forumda verilen url ler listelenen url lerim silinmemiş oluyor. Vbseo süper üstü bişi herhalde ben beceremedim ama canım sağolsun site sahipleri süper anlayışlı insanlar onlara burdan da teşekkür ederim.
eğer ihtiyacın olursa ayyas.com u çok daha fazla hızlandırmanda yardım edebilirim.
şu an için ilgilenecek vaktim yok valla siteyle. bu hafta istanbul daki son işlerimi bitirmekle uğraşıcam sonrada mersin'e taşınma işleri olucak. acayip yoğunum yani.
kolay gelsin bu arada tamamen tesadüf eseri vbseo nun copyright yazısını yokeden bi plugin buldum burda acaip yakınıyorlar bazıları footer dan. Türk zekasını bir kere daha kendimde takdir ediyorum başarılar diliyorumBen vbseo kullansaydım şeytan dürtermiydi o plugin i kullanmaya bilemiyorum.
Last edited by gorsan; 02-20-2006 at 06:53 AM.
Valla ben kaldırdım vbseo'yu daha doğrusu aktif değil.. Site inanılmaz yavaşladı sayfayı açabilmek için uzun süre bekleyiyo falan.. VbSeo'yu kapatınca site kendine geldi valla.. Vbseo ile günlük açılan sayfa 80binlere düşmüştü, kapattıktan sonra 200 binli sayfagösterimlerine çıktık.. Millet rahat sayfa açınca msg sayısı ve sayfa gösterimi 2 kat arttı. (Ioncube versiyon kurulu idi)
Birdaha da aktif edeceğimi düşünmüyorum..
ya kusura bakmayın umarım etkilemiş gibi falan olmadım. Biraz çaba gösterip sanırım yüksüz biçimde açabilirsiniz. Eğer yanılmıyorsam yük tamamen ioncube ve zend şifrelemeleri tekrar tekrar çözerken server in zorlanmasından ibaret script in başka da bi sorunu yok.
Yok senden kaynaklı değil kaldırmamTamamen sitenin kasmasından dolayı kaldırdım ki iyikide kaldırdım rahatladı herşey vallahi
benim server loadlarımda hiçbir değişim olmuyor. aslında sorun vbseo'dan daha çok server'ın konfigurasyonuyla alakalı.
Armağan bana vbseo aktifken olan average server load ve vbseo deaktifken olan averaj server loadlar konusunda bilgi verebilir misin ?
Birde server konfigurasyonu ve averaj aktif kullanıcı sayısını ( 15 dakika cookie timeout ortalama ile )