Results 1 to 5 of 5

Yurt dışından server almak

This is a discussion on Yurt dışından server almak within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba Türkiye dışından bir server kiralamak(yurt içinden çalşan fakat lokasyonu yurt dışı olan firmalarda var) ve sonuc olarak yabancı bir ...

OnR
    OnR is offline
    Senior Member
    Real Name
    Onur Soyer
    Liked
    0 times

Yurt dışından server almak

Merhaba

Türkiye dışından bir server kiralamak(yurt içinden çalşan fakat lokasyonu yurt dışı olan firmalarda var) ve sonuc olarak yabancı bir ip ile sitemizin yayını yapmak google Türkiyedeki sıralamımızı kötü şekilde etkiliyor diye bir yazı okudum.Bu ne kadar doğrudur?

Ayrıca konunun yeri belki burası değil ama o kadar aradım ve tatmin edici bi açıklama elde edemedim.Dedicated server alacağım.Yurt içi ve yurt dışı firma tavsiyeleriniz nelerdir?Ayrıca bir dedicated ı kiralarken nelere dikkat etmek gerekir?Ve son olarakta vBSEO lu bi forum sistemi icin ideal bir server konfigurasyonu ne olabilir?

Teşekkürler.

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Ilk paragraf için kim böyle birşey söylemişse inan bana yazacak herhangi bir cavap bulamıyorum çünkü bu kadar büyük palavra sıkılmaz. Önemli olan serverınızın bulunduğu yer değildir , önemli olan sayfalarınızın açılış hızıdır.

Sitenizin istatistiklerini bilmeden herhangi bir dedicated server tavsiyesi vermek imkansız. 15 dakika cookie timeout ile kaç kişi online var , database büyüklüğünüz nedir , günlük sayfa görüntülemeniz ne kadar gibi istatistikleri yazabilirseniz yardımcı olmaya çalışayım.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

OnR
    OnR is offline
    Senior Member
    Real Name
    Onur Soyer
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Ilk paragraf için kim böyle birşey söylemişse inan bana yazacak herhangi bir cavap bulamıyorum çünkü bu kadar büyük palavra sıkılmaz. Önemli olan serverınızın bulunduğu yer değildir , önemli olan sayfalarınızın açılış hızıdır.

Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Sitenizin istatistiklerini bilmeden herhangi bir dedicated server tavsiyesi vermek imkansız. 15 dakika cookie timeout ile kaç kişi online var , database büyüklüğünüz nedir , günlük sayfa görüntülemeniz ne kadar gibi istatistikleri yazabilirseniz yardımcı olmaya çalışayım.
    Database : 303 Mb
    15 dakika cookie timeout : 60 - 100 arası
    15000 sayfa gösterimi var.

Bu verdiğim istatistiklerin git gide artmakta oladuğunuda göz önünde bulundurabiliriz.
    Şu an vps kullanıyorum 512 Ram .INTEL P4 3.4 - İşlemcinin %40 ına kadar kullanabiliyorum.

VPS e 50$ para veriyorum.

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Açıkçası eğer şu anda vps yeterliyse değiştirmen senin açından pek faydalı olmaz. Neden diyecek olursan server geçişi yapıyorsan 1 kere yapmalısın. Şu an geçebileceğin sorunsuz bir dedicated minumum 200$ civarında olur ki buda gerçek anlamda maddi açıdan yorucu olabilir. En kötü şu an ki serverınızıda ram arttırımına gitmeniz daha hayırlı olabilir.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

OnR
    OnR is offline
    Senior Member
    Real Name
    Onur Soyer
    Liked
    0 times
    Hmm , o zaman dediğiniz yolu izlememizde yarar var.Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.