vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on İndexlerim devamlı siliniyor? Bu neyin işareti ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba arkadaşlar Benim sitemin indexi 60.000 ile 62.000 arasında değişiyordu.Sitemap generator ekletisini ilk kurduğum zaman showpost.php'yi ilk olarak ayarlardan aktifti.bu ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba arkadaşlar Benim sitemin indexi 60.000 ile 62.000 arasında değişiyordu.Sitemap generator ekletisini ilk kurduğum zaman showpost.php'yi ilk olarak ayarlardan aktifti.bu yüzden sitemap üreticisi 75.000 adet link gönderiyordu google'a.Ama sorun şu ki benim robots.txt dosyamda http://www.bilgidenizi.net/robots.txt showpost.php kapalı.Bu yüzden showpost.php'yi seçneklerden kaldırdım. Şimdi sitemap üreticisinin ürettiği linkler 35.000 küsüre düştü.Bu tarihten sonra indexim düşmeye başladı.60.000 ile 62.000 değişen link sayım 57.200 e düşmüş.site:www.bilgidenizi.net - Google'da Ara Acaba google gönderilen url'leri dizinlekilerle eşitlemek için siliyor mu? Yoksa benim eski zoints seo dan kalan linkleri mi mi temizliyor acaba ? Yoksa herkes için genel bir durum mu bu ? Yardımcı Olursanız sevinirim |
|
| ||||
| ||||
|
1.5 Ay oldu.Önce php yoktu zoints vardı
|
|
| ||||
| ||||
|
Selam Hüseyin , Sitemap üreticisi 35.000 indexlenebilecek url olduğunu belirtirken nasıl 70.000 url indexlenmesini bekliyorsunuz. site:domain.com gerçekçi ve reel bilgiler uzun zamandır vermemektedir. site:domain.com aramasında çıkan sayı hiç önemli değildir. Takip etmeniz gereken değerler SE referral sayılarıdır. Bunu analytics gibi bir programla yapabilirsiniz. Önemli Not : Siteniz çok yavaş açılmakta 4 mbit ile yükleme süresi 1 dakikanın üzerinde ki bu hiç iyi değil. Önemli Not 2 : Footerınızda bulunan arşiv seçeneklerini kapatmanızı ve ne kadar top list vs.. benzeri dışarıya link varsa kaldırmanızı tavsiye ederim.
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. vBSEO Total Support Team DeskPro'yu Sunar Geliştirilmiş Destek Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Yanlış anlattım galiba Demek istediğim şuydu.Eskiden sitemap generator eklentisinde showpost.php'leri de sitemap içine al açıkken o kadar oluyordu.Şimdi onu kapattım.35.000'e düştü.Burada sorun yok. bundan çıkardığım anlam demek ki showthread ve forumdisplay kadar showpost.php'nin indexi var Evet bende de yavaş açılıyor doğrusu.ABD merkezli hostgator'dan shared hosting kullanıyorum.Onlarda da sorun olmayacağına göre sayfayı aşırı derecede doldurmuşum sanırım.Elimden geldiğince temizlemeye çalışacağım.Teşekkürler Mert Bey Bir şey daha sorabilirmiyim? Dışarıya link vermenin ne tür bir zararı olur acaba? |
|
| ||||
| ||||
|
Dışarıya link vermek botların sitenizden uzaklaşmasını sağlar ve bunun yanısıra siteniz içeriğiyle örtüşmeyen sitelere link verirseniz google sitenizi spam sitesi olarak algılayabilir.
|
|
| ||||
| ||||
|
Teşekkür ederim Mert bey Ben biraz çok oluyorum ama konuyu açmışken bir kaç soru daha sorayım size.Bunlar hep aklıma takılanlar o yüzden mazur görün lütfen Vbseo'da wikipedia gibi herhangi bir konudaki gibi mesela vBulletin - Vikipedi Önemli kelimeleri linkleme sistemi yok mudur? acaba Bakın verdiğim örnekte İnternet kelimesine link vermiş ve bu sayede kullanıcıların başka konulara kolayca ulşamasını sağlamış.Bence çok güzel bir sistem bu. İkinci merak ettiğim şu vBSeo takımı,lisanslı kullanıları için aynı vbulletin.com daki vBulletin - Links bölümü açmayı ve onlara backlink sağlamayı planlamıyor mu? Acaba Teşekkür ederim |
|
| ||||
| ||||
|
Acronym ayarlarını kullanabilirsiniz bu özellik için ancak otomatik link şu an için olmuyor malesef. Ki bu zaten bana göre vBSEO ile alakasız bir konu. Bu tarz bir mod illa ki istiyorsanız GAL (Geek Auto Link) sistemini kullanabilirsiniz.
|
|
| |||
| |||
|
Geek Auto Link programını nereden bulabilirmiyiz.
|
|
| ||||
| ||||
|
Aynı durum bende de var. Bence indexlerin düşmesi bir sorun teşkil etmiyor. Showpost bağlantıarını sitemap'e eklettiğim zaman günlük ziyaretçi sayım 3k iken kaldırdıktan sonra 4,5k ya yükseldi. İndexim düşse de sayfaların değerinin arttığını düşünüyorum. Kolay gelsin. |
|
| |||
| |||
|
tam olarak ne yapmalıyız ki arkadaslar showpostu indexe dahil etmeyelım mı yanı? ben oylede de denedım dahil ettıgım zaman 247 binlerde url oluyor dahil etmediğim zaman 50 bin bile olmuyor hangisi faydalı olur ki? birde dahil ettikden sonra yahoo orumceklerı 300 e kadar cıktı bu neyın gostergesı ki? googledeki linklerimde bir turlu daha 10 bıne bıle cıkmadı buda benım canımı sıkıyor |
| Tags |
| düşme, google, index, sorun |
| Thread Tools | |
| |