vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Yeni server vbseo load sorunu? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba daha önce amerikada 512mb garanti ramli p4 2.8 sunucuda sitemi barındırıyordum ama yavaş olmasından dolayı türkiyeye geçmeye karar verdim ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| Yeni server vbseo load sorunu?
Merhaba daha önce amerikada 512mb garanti ramli p4 2.8 sunucuda sitemi barındırıyordum ama yavaş olmasından dolayı türkiyeye geçmeye karar verdim p4 2.4 1gb ramli bana ait olan bir sunucu aldım. Ancak bu sunucuda inanılmaz derecede cpu load sorunu yaşıyoruz. Sistem uzmanları makinayı incelediler 1.5gündür pekçok optimizasyon olmasına rağmen maalesef çzöüme ulaşmadı. Yeni sunucuya yüklememiz gereken ek bir yazılımmı var çünkü paulaşımlı vpsede böle bir sorun yaşamıyordum. ama dedicatedda sorun oluyor cpu. İlave olarak vbseou deneme amaçlı bir süre inaktif etsem sorun olsurumu? 2.cisi 3 4 hafta önce lisans yenilemem bitti. Oyüzden 3.1 yükleyemem sanırım destek ekibinede ticket açma hakkımda bitti. Teşekkürler |
|
| |||
| |||
|
aynı sorunla ilgili ticket açtım, cevabını bekliyorum
|
|
| ||||
| ||||
|
amerikadan türkiyeyemi taşıdın? vbseo sürümün kaç?
|
|
| |||
| |||
|
taşımadım,almanya lokasyon dedicated var 3.1.0 a upgrade yaptıktan sonra sorun oldu. |
|
| ||||
| ||||
|
ben upgrade yapmadım sadece taşıma versiyon 3.00
|
|
| ||||
| ||||
|
mert bey amerikada vps de 512mb ram garanti 1gb burstable p4 2.8 de rahatca calısıyordu. Ama türkiyedeki sunucu baslı basına bize ait ve p4 2.4 1gb ram var ayrıca sistem kaynaklarında 700mb gibi bir ram kullanımı var ama cpu da maalesef aşırı bir artış var :(
|
|
| ||||
| ||||
|
Optimize edilmemiş bir server normalde kullanacağı kaynakların 2-3 katını kullanır. 3.1 benim serverımda çok daha az ram ve cpu harcıyor. Ayrıca sitenizde load sorunları yaratan modifikasyonlar kullanıyorsunuz. |
|
| ||||
| ||||
|
merhaba mert bey su andaki sürümüm 3.1 değil 3.0 sıfır sorumda gayet basit: Amerikadaki vpsede sunucu sorun yaratmıyordu tr lokasyondaki bana ait dedicatedda neden sorun oluyor? Amerikada aynı eklentiler vardı türkiyedeki sitede aynı eklentiler var. Ayrıca load sorunu yaratan modifikasyonlar nelerdir? Söleyebilirmisiniz? Sitede kullandığım eklentiler: Vbseo, vblogetin, photoplog, interactive profile system, gars, mgc chatbox. Bunlardan hangileri load soru yaratabilirki? Yeni sürüm yükleme hakkı olmayanlar yani 1 yılını dolduranlar ticket açabiliyorlarmı? Optimizasyona gelince dün sabahtan beri uğraşıyorlar? |
|
| ||||
| ||||
|
Sanıyorum yazdıklarımı okumuyorsunuz. Düzgün optimize edilmemiş bir server normalde harcayağı kaynakların 2 katını harcar. Server optimasyonu saatler veya günler süren birşey değildir. Sıfırdan bir server kurmak ve optimize etmek maksimum 2-3 saat sürer. Size tavsiyem profesyonellerle çalışmanız. Dünden beri uğraşıp yapamıyorlarsa load sorunuzun cevabını zaten kendiniz veriyorsunuz. Mesajı okumuş olsaydınız eklentiler ile ilgili sorunun cevabının içinde olduğunuda görecektiniz. Bunun yanısıra 1 yılı geçen kişiler öncelikli destek hakkını yitirdiği için support ticket açamıyor.
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support |
|
| ||||
| ||||
|
Yurdışındaki serverler ile TR'deki serverler donanım olarak kalite bakımından aynı değildir. CPU hızı ile suncu karşılaştırmak yanlış olur. Çok yavaş ama iyi optimize edilmiş bir sunucu pekala hızlı çalışabilir. Hala yurtdışı sunucularını kullanmaya devam ediyorum ve bir kaç yıl daha bu böyle devem edecek gibi. |
|
| ||||
| ||||
|
bilmiyorum aynı ücrete e2130 model bir işlemci takıcaklar birde öle perofornmansına bakıcaz... Optimizasyon konusunda tavsiye edebileceğiniz sahışlar yada kaynak varmıdır? |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Her şey sunucu ile bitmiyor, kullanılan scriptler, eklentiler, kullanıcı sayısı vs vs. |
|
| ||||
| ||||
|
etc/my.cnf içeriği bu şekilde: Code: [mysqld] set-variable = max_connections=500 max_user_connections=10 safe-show-database datadir=/var/lib/mysql socket=/var/lib/mysql/mysql.sock skip-locking skip-innodb query_cache_limit=8M query_cache_size=32M query_cache_type=1 max_connections=50 max_user_connections=20 interactive_timeout=20 wait_timeout=3600 connect_timeout=6 thread_cache_size=128 key_buffer=16M join_buffer=1M max_allowed_packet=64M table_cache=512 record_buffer=1M sort_buffer_size=2M read_buffer_size=2M max_connect_errors=10 # Try number of CPU's*2 for thread_concurrency thread_concurrency=4 myisam_sort_buffer_size=64M #log-bin server-id=1 [mysql.server] user=mysql basedir=/var/lib [safe_mysqld] err-log=/var/log/mysqld.log pid-file=/var/lib/mysql/mysql.pid open_files_limit=8192 log-slow-queries=/var/log/mysql-slow [mysqldump] quick max_allowed_packet=16M [mysql] no-auto-rehash #safe-updates [isamchk] key_buffer=384M sort_buffer=32M read_buffer=16M write_buffer=16M [myisamchk] key_buffer=32M sort_buffer=32M read_buffer=16M |
|
| ||||
| ||||
|
merhaba arkadaşlar 1 gb ram bende vps hissi uyandırıyor. birde işlemci şişiyorsa dikkat derim ram yetmese tamamda vps lerde bilirsin işlemci ortak veriliyor. ama bakın sadece tahmini konuşuyorum. vbseo o kadar işlemci filan kullamıyor. siteniz kaç k anlamadım 7k site var bende onla beraber 205 site yanında 4 gb ramli core 2 sunucuda kardeş kardeş çalışıyorlar. Tek site için 1 gb hilton hotelde bir zengin müşteri gibi |
| Thread Tools | |
| |