Results 1 to 8 of 8

Yeni kurulum ve bazı sorularım var

This is a discussion on Yeni kurulum ve bazı sorularım var within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; şimdi birinci kafama takılan soru şu mesela google benim arsiv sayfalarını indexliyor ama linkler söle ArkaSokaK.NeT - müzik, sinema, sohbet, ...

Senior Member nodrac's Avatar
    Real Name
    suat ulutas
    Liked
    0 times

Yeni kurulum ve bazı sorularım var

şimdi birinci kafama takılan soru şu mesela google benim arsiv sayfalarını indexliyor
    ama linkler söle
    ArkaSokaK.NeT - müzik, sinema, sohbet, atatürk, eğlence, geyik, mizah
    ben normalde ayarını /arsiv/ olucak sekilde yapmıstım ama yukardaki gibi indexliyor bu ayarı nereden değiştirebilirim linke tıklayınca bulunamıyor ayrıca eski indexim değil çünkü vbseo seklinde aratıyorum böle çıkıyor.

ikinci sorumda:
    mesela benim şimdi 12 bin sayfam indexli ama bu indexden gelen giden yok daha önce 4bin indexli sayfa vardı google günde 2,500 kişi gönderiyordu acaba bu sayfaların oturması için zaman mı gerekiyor?

üçümcü sorum:
    vbseoyu kurunca 2 3 gün sonra eski tarzda urleler google aramalarına cıkmaya başladı bu olağanmı?

dördüncü sorum:
    google analyticsde site overlay e girdiğiim zaman sitem acılmıyor aşağıdaki yazı cıkıyor;
    Warning: Missing argument 2 for utjfbqibv4xcbwdlce() in /home/arkasoka/public_html/includes/functions_vbseo.php on line 1031
    �

rdm
    rdm is offline
    Member
    Real Name
    erdem
    Liked
    0 times
    google 'ın değişikliklere uyum sağlaması doğal olarak zaman alır.
    buna ek olarak google 'ın tüm indexlerinin güncellenmesi de zaman alır.

eski gönderim sayısının üstüne belli bir süre sonra çıkılacaktır.

dördüncü soruna 2 yanıtım olacak. ilki dosyaların hepsini belirtilen şekilde binary mode da gönderdin mi ? eğer göndermediysen problem kaynaklanıyor olabilir. ikinci yanıtımda böyle bir hata vardı galiba, bu hata (Google Cache's Error) bir sonraki sürümde düzeltilmiş olacak.

ayarlar için vbseocp.php 'yi tekrar ziyaret edebilir ve arsiv ayarını kontrol edebilirsin.

Real Name
    suat ulutas
    Liked
    0 times
    verdiğin cevaplar için teşekkür ederim öncelikle dostum. benim site ArkaSokaK.NeT - müzik, sinema, sohbet, atatürk, eğlence, geyik, mizah linkler sağlam istediğim gibi ayarlarıda baktım o sekilde ayarlı belki ilk gün o ayarı değiştirmediğim için o ilkgünkü sayfaların indexini yansıtmış olabilir

4.sorunda ise normal olarak upload ettim flash fxp kullanıyorum binary felan aramadım direk upload ettim... Sorun yaşarmıyım forudma gezerken birşey yok ama google cachede var

Quote Originally Posted by rdm View Post
    google 'ın değişikliklere uyum sağlaması doğal olarak zaman alır.
    buna ek olarak google 'ın tüm indexlerinin güncellenmesi de zaman alır.

eski gönderim sayısının üstüne belli bir süre sonra çıkılacaktır.

dördüncü soruna 2 yanıtım olacak. ilki dosyaların hepsini belirtilen şekilde binary mode da gönderdin mi ? eğer göndermediysen problem kaynaklanıyor olabilir. ikinci yanıtımda böyle bir hata vardı galiba, bu hata (Google Cache's Error) bir sonraki sürümde düzeltilmiş olacak.

ayarlar için vbseocp.php 'yi tekrar ziyaret edebilir ve arsiv ayarını kontrol edebilirsin.

rdm
    rdm is offline
    Member
    Real Name
    erdem
    Liked
    0 times
    vbseo dosyalarını binary modeda yüklemen gerekmekte.
    binary olarak yüklemediğin durumda çeşitli hatalar ile karşılaşabilirsin ...

ek olarak google ile ilgili hata bildirilmiş ve bir sonraki sürümde bu problem giderilmiş olacak ...

Junior Member
    Real Name
    ali
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by nodrac View Post
    verdiğin cevaplar için teşekkür ederim öncelikle dostum. benim site ArkaSokaK.NeT - müzik, sinema, sohbet, atatürk, eğlence, geyik, mizah linkler sağlam istediğim gibi ayarlarıda baktım o sekilde ayarlı belki ilk gün o ayarı değiştirmediğim için o ilkgünkü sayfaların indexini yansıtmış olabilir

4.sorunda ise normal olarak upload ettim flash fxp kullanıyorum binary felan aramadım direk upload ettim... Sorun yaşarmıyım forudma gezerken birşey yok ama google cachede var
    flash fxp otomatik atar, sol üst köşede session yazan yerden transfer mode oradan da binary modu seçerek tüm dosyaları yeniden Binary modda upload edin.

Real Name
    suat ulutas
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by alkulkun View Post
    flash fxp otomatik atar, sol üst köşede session yazan yerden transfer mode oradan da binary modu seçerek tüm dosyaları yeniden Binary modda upload edin.

peki böle yaparsam ayarlarım gidermi?

rdm
    rdm is offline
    Member
    Real Name
    erdem
    Liked
    0 times
    config dosyasını yeniden yüklemene gerek yok.
    eğer config dosyasını da yeniden yüklemek istiyorsan once vbseocp formunda mevcut ayarlarının yedeğini alabilir ve sonra yine aynı formu kullanarak ayarlarını geri yükleyebilirsin ...

benim önerim config dosyasının güncel olduğunu dusunuosan onun dışındaki dosyaları yüklemen olacaktır ...

Real Name
    suat ulutas
    Liked
    0 times
    binary modda upload etmeme rağmen sorun düzelmedi ve google beni o sekilde hatalı olarak indexlemiş :( ne yapmam gerek bilmiyorum ticket açıcam

edit: tekrar upload ettim site overlayde düzgün gözüküyor umarım google botlarıda tekrar düzgün indexler...

edit 2: yukarıda baktıgımda forum sayfasının calısmadıgını gordum portal calısıyordu tekrar upload ettim bu sefer hersey gitti :( ticket actım umarım bir çözümü vardır...
    Last edited by nodrac; 11-07-2006 at 05:19 PM.