Results 1 to 7 of 7

Yeni Bir Forum Kuracağım

This is a discussion on Yeni Bir Forum Kuracağım within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba arkadaþlar Yeni bir forum kurmak istiyorum.Eski forumda acemiliðimi attým az da olsa.Sil baþdan yenide düzenlemek istiyorum.Ama danýþmak istediðim þeyler ...

Junior Member
    Real Name
    huzeyfe
    Liked
    0 times

Yeni Bir Forum Kuracağım

Merhaba arkadaşlar

Yeni bir forum kurmak istiyorum.Eski forumda acemiliğimi attım az da olsa.Sil başdan yenide düzenlemek istiyorum.Ama danışmak istediğim şeyler var.

1-Vbulletin hangi versiyonunu kullanayım.Lisan alırken ömür boyu almak mı yoksa yıllık almak mı daha karlı olur?

2-Seo kuracağım.Eklentiyi forumu kurdukdan hemen sonra mı kurayım.Ya da versiyonları var mı?Varsa hangi vbulletin versiyonunda hangi seo versiyonu iyi çalışıyor?

3-Bana izlemem gereken bir kuruluş haritası gibi bir şey söyleyebilirmisiniz.Mesela önce kur sonra şu eklentileri ilk ekle sonra bu kısımları editle daha sonra şunu kur vs gibi

4-Kurulumda gerekli olupda lisanslı olacak seo ve vbulletin haricinde şeyler var mı?Mesela Blog eklentisi paralı ama gerekli değil bu ikisi dışında gerekli ve paralı olan başka eklenti var mı?

Aklımı kurcalayanlar böyle sizinde ekleyecekleriniz varsa eklerseniz harika olur.Teşekkür ederim.Başarılar.

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    Selam ,

1. vBulletin'in sitenizde yüklü versiyonlarının yayınlanmış son versiyonlar olduğuna dikkat ediniz.

2.vBSEO vBulletin'in 3.x serilerinin tamamıyla çalışmaktadır.

3. Sırasıyla vBulletin kurulumu - vBSEO kurulumu

4 Sitenizin içeriği ile alakalı olduğundan bu konuda içeriği bilmeden birşey diyemem.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Junior Member
    Real Name
    huzeyfe
    Liked
    0 times
    Teşekkür ederim.O halde şuan ki 3.6.8 en son olduğu için onu kullanayım.Peki lisans süresi hakkında ne düşünüyorsunuz?

4.madde hakkında;

Aslında açıkcası hangi içerikli bir forum kuracağımıda henüz kararlaştırmış değilim.Gerçi forum denildiğinde genel bakacak olursak hemen hemen her konuda içerik mevcut oluyor.Ama ağırlıklı olarak bir içerik göze batıyor.Bu göz batan içeriğin (amatör şair olduğum için) duygusal olmasını istiyorum.

Peki eklemek istediğiniz tecrübeleriniz yok mu ?

Teşekkür ederim.Başarılar

Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    Lisansları her zaman için ömür boyu almak doğrusudur.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Junior Member
    Real Name
    huzeyfe
    Liked
    0 times
    Haklısınız.Ama insanın içinde ya tutmazsa korkusu oluyor.Bu yüzden fazla para bağlamak istemiyor.En azından bir de paraya üzülmeyim diyor.

Peki son birşey daha sormak istiyorum.Diyelim ki süreli aldım mesela 1 senelik aldım.Sanırım 80$ baktım ki forum tuttu.Ömür boyu lisans almaya karar verdim.Ozaman ömür boyu fiyatı olan 160$ mı vermem gerekiyor.Yoksa diğer verdiğim 80$ göz önünde bulundurulup üstüne 80$ daha mı vermem gerekiyor?

Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    Ömür boyu lisans alırsanız tutmadığı taktirde lisansı satarsınız. Yıllık lisans alırsanız satamazsınız.

Junior Member
    Real Name
    huzeyfe
    Liked
    0 times
    Anladım.Harika bir yaklaşımdı gerçekden.Teşekkür ederim.O halde sitelerdeki anlatımlardan yola çıkarak ömür boyu lisans alayım.Daha sonra seo alayım.Zaten emin olun seo alırkende burasından yardım talep edeceğim.

İşte bu kadar.Ya inanın burasını bulana kadar bir çok foruma başlık açıp yardım istedim.Ama ilgilenen olmadı.Teşekkür ederim siz ilgilendiniz.Şevkimi artırdınız.İşte böyle olmalıyız ki Türkiye olarak koşarak ilerlemeliyiz.Neyse bu derin mevzu.

Teşekkür ederim.Başarılar.