vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Xcache Kurulumu - Php Hızlandırıcı within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Hiçbir linux makinada aşağıdaki veriyi göremezsiniz. Failed loading c:/php/extensions/php_xcache.dll: c:/php/extensions/php_xcache.d ll: cannot open shared object file: No such file or ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
|
Hiçbir linux makinada aşağıdaki veriyi göremezsiniz. Failed loading c:/php/extensions/php_xcache.dll: c:/php/extensions/php_xcache.d ll: cannot open shared object file: No such file or directory Çünkü hiçbir linux makina dll uzantılı dosya kullanmaz. |
|
| |||
| |||
|
Mert bey haklı Failed loading c:/php/extensions/php_xcache.dll linuxda c,d,e gibi partitionlar göremezsiniz |
|
| ||||
| ||||
|
Linux sunucuda calisarak, eccalerator ve diger benzeri cache modullerini kaldırmalısınız xcache için, arkadasların dedigi gibi.
|
|
| ||||
| ||||
|
Arkadaslar kullandigim sistem Linux, windows degil ki. Hata sanki windows makineymis gibi gösteriyor ama sisteme bakinca Linux gözüküyor Quote:
|
|
| ||||
| ||||
|
Ne yapmamı önerirsiniz peki.
|
|
| ||||
| ||||
|
Düzgün ve stabil bir server bir sitenin en önemli dayanak noktalarından birisidir. Size vereceğim tavsiye eğer dedicated server kullanacaksanız gerçekten iyi bir management şirketiyle anlaşmanız veya bu işi part time olarak yapan kişilerle anlaşarak serverınızın ayarlarını yaptırmanız. Düzgün şirketler ile çalışmanız gerçekten kritik olgudur. Daha önce de belirttim ben daha önce ahosting.biz ile dedicated konusunda çalıştım ve inanılmaz memnun kaldım. Çok iyi bir teknik edipleri var ve support ticket aracılığı ile her türlü sorununuzu çözüyorlar. Atakan'da bu şirket ile çalışıyor. Ancak ben kendim bir server satın alıp tüm server olgularını artık kendim idare ettiğim için hiçbir şirket ile çalışmıyorum. Eğer Ingilizceniz yoksa ve bu konudan dolayı yabancı şirketler ile çalışmak istemiyorsanız Türkiye'den işini bilen managed server sunan şirket bulmanızı tavsiye ederim. Ben şahsen profesyonel server kurulum hizmeti veriyorum ancak bu hizmeti Türkiye standartları bazında gerçekten pahalı sunuyorum ondan beni es geçebilirsiniz
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support |
|
| |||
| |||
| Quote:
xcache.ini yi php.ini ye eklediğinizde şöyle bir satır var Quote:
Quote:
|
|
| |||
| |||
|
;; install as zend extension (recommended), normally "$extension_dir/xcache.so" ;;zend_extension = /usr/local/lib/php/extensions/non-debug-non-zts-xxx/xcache.so ; zend_extension_ts = /usr/local/lib/php/extensions/non-debug-zts-xxx/xcache.so ;; For windows users, replace xcache.so with php_xcache.dll ;;zend_extension_ts = c:/php/extensions/php_xcache.dll kimi kişilerde bazen problem çıkarıyor bu duzen o yuzden açıklamak istedim yukarıdaki bölümü komple iptal ediyoruz yani yukarıdaki şekilde yazdığım kısımların başına ;; koyuyoruz. Daha sonra php.ini de aşağıdaki kısımı buluyoruz. Kırmızı ile yazdığım bölümü ekliyoruz. xxx olarak yazmışım kurulum yaptığınızda verdiği bir yol vardır o yola göre siz bu kısımı tekrar düzenliyorsunuz tabi. Bu şekilde yaptıkdan sonra probleminizin çözülmesi gerekiyor. Olup olmadığını anlamak içinde dosyayı kaydedip çıktığınızda php -v yazdığınızda aşağıdaki gibi çıkması gerekiyor. ; Directory in which the loadable extensions (modules) reside. extension_dir = "/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-xxx/xcache.so" zend_extension = "/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-xxx/xcache.so" zend_extension = "/usr/local/IonCube/ioncube_loader_lin_4.4.so" zend_extension = "/usr/local/Zend/lib/ZendExtensionManager.so" zend_extension_ts = "/usr/local/IonCube/ioncube_loader_lin_4.4_ts.so" zend_extension_ts = "/usr/local/Zend/lib/ZendExtensionManager_TS.so" php -v sonucu : PHP 4.4.7 (cli) (built: Dec 6 2007 22:40:51) Copyright (c) 1997-2007 The PHP Group Zend Engine v1.3.0, Copyright (c) 1998-2004 Zend Technologies with XCache v1.2.1, Copyright (c) 2005-2007, by mOo with the ionCube PHP Loader v3.1.32, Copyright (c) 2002-2007, by ionCube Ltd., and with Zend Extension Manager v1.2.0, Copyright (c) 2003-2007, by Zend Technologies with Zend Optimizer v3.3.0, Copyright (c) 1998-2007, by Zend Technologies Last edited by greyhosting; 12-25-2007 at 09:07 AM. |
|
| |||
| |||
|
Merhaba herkeze ben kurulumu gerçekleştirdim fakat /admin panele girmeye çalışırken XCache is not loaded Please check /usr/local/lib/php.ini Diye bir hata veriyor.Kurulumda hiç bir sorun çıkmadı bu nu nasıl çöze bilirim. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Ve doğru php.ini dosyasını editleyiniz. Sistemde bir kaç yerde php.ini dosyası olabilir. Doğru php.ini dosyasını phpinfo() ile görebilirsiniz. |
|
| |||
| |||
|
zbahadir cevabın için teşekkurler kurulumu gerçekleştirdim phpinfo da gerekli ayarları görüyorum xcacke kurulumu ile şimdi başka bir sorunla karşılaştım. localhost deniyorum bunları.vbseo control panelinde XCache Destekleniyor diyor fakat bunu aktifleştirdigimde bana şöyle bir hata veriyor her konunun başında. Warning: xcache_isset() [function.xcache-isset]: xcache.var_size is either 0 or too small to enable var data caching Sitede şöyle bir link buldum. vBSEO 3.1.0 Released! Burdada aynı sorunla karşılaşan olmuş fakat anlayamadım ne yapmam gerektigini yardımcı olursanız sevinirim. |
|
| |||
| |||
|
/admin panele girince XCache is not loaded Please check /etc/php.ini hatası alıyorum... |
|
| |||
| |||
|
/admin panele girince XCache is not loaded Please check /etc/php.ini hatası alıyorum... |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
php -v çıktısında with XCache v1.2.1 gibi bir sonuç dönüyorsa çalışıyordur ama forumun bundan yararlanıp yararlanmadığı net değil. Bunun sonucunu bende merak ediyorum doğrusu. |
| Thread Tools | |
| |