vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Müşteri Hesap Kontrol Arayüzü vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

Xcache Kurulumu - Php Hızlandırıcı

This is a discussion on Xcache Kurulumu - Php Hızlandırıcı within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Hiçbir linux makinada aşağıdaki veriyi göremezsiniz. Failed loading c:/php/extensions/php_xcache.dll: c:/php/extensions/php_xcache.d ll: cannot open shared object file: No such file or ...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-14-2007, 12:17 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 3
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Hiçbir linux makinada aşağıdaki veriyi göremezsiniz.

Failed loading c:/php/extensions/php_xcache.dll: c:/php/extensions/php_xcache.d ll: cannot open shared object file: No such file or directory

Çünkü hiçbir linux makina dll uzantılı dosya kullanmaz.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 12-14-2007, 06:57 PM
Junior Member

Real Name: Bora
Send a message via MSN to Dark_Angel
Mert bey haklı

Failed loading c:/php/extensions/php_xcache.dll

linuxda c,d,e gibi partitionlar göremezsiniz vermiş oldugunuz zend_extension = /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-zts-20020429/xcache.so yoluda makınanızda ne yazıkkı dogru bır yol degıldır. Xcache ın calısmamasının sebebı bu. Anlatım linux uzerinde kurulumdur. Windows uzerınde bu kurulum ıle xcache ı calıstırabılmenız mumkun değil.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 12-14-2007, 07:02 PM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Real Name: Ozan A.
Linux sunucuda calisarak, eccalerator ve diger benzeri cache modullerini kaldırmalısınız xcache için, arkadasların dedigi gibi.
Reply With Quote
Old 12-14-2007, 08:37 PM
teknik4's Avatar
Member

Real Name: Ahmet
Arkadaslar kullandigim sistem Linux, windows degil ki. Hata sanki windows makineymis gibi gösteriyor ama sisteme bakinca Linux gözüküyor
Quote:
System Information Linux ns1.site.net 2.6.9-55.ELsmp #1 SMP Wed May 2 14:04:42 EDT 2007 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
Ya da cok mu safim
Reply With Quote
Old 12-15-2007, 06:24 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Bence sizin sisteminiz işi hiç bilmeyen kişiler tarafından kurulmuş ve tam anlamıyla bir keşkekeş içerisinde.
Reply With Quote
Old 12-15-2007, 11:03 AM
teknik4's Avatar
Member

Real Name: Ahmet
Ne yapmamı önerirsiniz peki.
Reply With Quote
Old 12-15-2007, 11:19 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Düzgün ve stabil bir server bir sitenin en önemli dayanak noktalarından birisidir. Size vereceğim tavsiye eğer dedicated server kullanacaksanız gerçekten iyi bir management şirketiyle anlaşmanız veya bu işi part time olarak yapan kişilerle anlaşarak serverınızın ayarlarını yaptırmanız. Düzgün şirketler ile çalışmanız gerçekten kritik olgudur. Daha önce de belirttim ben daha önce ahosting.biz ile dedicated konusunda çalıştım ve inanılmaz memnun kaldım. Çok iyi bir teknik edipleri var ve support ticket aracılığı ile her türlü sorununuzu çözüyorlar. Atakan'da bu şirket ile çalışıyor. Ancak ben kendim bir server satın alıp tüm server olgularını artık kendim idare ettiğim için hiçbir şirket ile çalışmıyorum. Eğer Ingilizceniz yoksa ve bu konudan dolayı yabancı şirketler ile çalışmak istemiyorsanız Türkiye'den işini bilen managed server sunan şirket bulmanızı tavsiye ederim. Ben şahsen profesyonel server kurulum hizmeti veriyorum ancak bu hizmeti Türkiye standartları bazında gerçekten pahalı sunuyorum ondan beni es geçebilirsiniz Onun haricinde burada birçok başka arkadaşımız server kiralamış durumdadır. Onlarla temasa geçip onlardan tavsiye isteyebilirsiniz.

vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme

6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç!

My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support
Reply With Quote
Old 12-20-2007, 12:42 AM
Junior Member

Real Name: forum.iyinet.com
Quote:
Originally Posted by teknik4 View Post
Arkadaslar kullandigim sistem Linux, windows degil ki. Hata sanki windows makineymis gibi gösteriyor ama sisteme bakinca Linux gözüküyor

Ya da cok mu safim

xcache.ini yi php.ini ye eklediğinizde şöyle bir satır var
Quote:
;; For windows users, replace xcache.so with php_xcache.dll
zend_extension_ts = c:/php/extensions/php_xcache.dll
php.ini içinde bu satirin önüne aşağıdaki şekilde (kırmızı) noktalı virgül koyarak kapatın.

Quote:
[xcache-common]
;; install as zend extension (recommended), normally "$extension_dir/xcache.so"
zend_extension = /usr/local/lib/php/extensions/non-debug-non-zts-xxx/xcache.so
; zend_extension_ts = /usr/local/lib/php/extensions/non-debug-zts-xxx/xcache.so
;zend_extension_ts = c:/php/extensions/php_xcache.dll
Sonra php.ini yi kaydedip apacheyi restart edin.
Reply With Quote
Old 12-24-2007, 08:30 PM
Junior Member

Real Name: İsmail ÇEHRELİ
Send a message via MSN to greyhosting
;; install as zend extension (recommended), normally "$extension_dir/xcache.so"
;;zend_extension = /usr/local/lib/php/extensions/non-debug-non-zts-xxx/xcache.so
; zend_extension_ts = /usr/local/lib/php/extensions/non-debug-zts-xxx/xcache.so
;;zend_extension_ts = c:/php/extensions/php_xcache.dll

kimi kişilerde bazen problem çıkarıyor bu duzen o yuzden açıklamak istedim yukarıdaki bölümü komple iptal ediyoruz yani yukarıdaki şekilde yazdığım kısımların başına ;; koyuyoruz. Daha sonra php.ini de aşağıdaki kısımı buluyoruz. Kırmızı ile yazdığım bölümü ekliyoruz. xxx olarak yazmışım kurulum yaptığınızda verdiği bir yol vardır o yola göre siz bu kısımı tekrar düzenliyorsunuz tabi. Bu şekilde yaptıkdan sonra probleminizin çözülmesi gerekiyor. Olup olmadığını anlamak içinde dosyayı kaydedip çıktığınızda php -v yazdığınızda aşağıdaki gibi çıkması gerekiyor.

; Directory in which the loadable extensions (modules) reside.
extension_dir = "/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-xxx/xcache.so"
zend_extension = "/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-xxx/xcache.so"
zend_extension = "/usr/local/IonCube/ioncube_loader_lin_4.4.so"
zend_extension = "/usr/local/Zend/lib/ZendExtensionManager.so"
zend_extension_ts = "/usr/local/IonCube/ioncube_loader_lin_4.4_ts.so"
zend_extension_ts = "/usr/local/Zend/lib/ZendExtensionManager_TS.so"

php -v sonucu :

PHP 4.4.7 (cli) (built: Dec 6 2007 22:40:51)
Copyright (c) 1997-2007 The PHP Group
Zend Engine v1.3.0, Copyright (c) 1998-2004 Zend Technologies
with XCache v1.2.1, Copyright (c) 2005-2007, by mOo
with the ionCube PHP Loader v3.1.32, Copyright (c) 2002-2007, by ionCube Ltd., and
with Zend Extension Manager v1.2.0, Copyright (c) 2003-2007, by Zend Technologies
with Zend Optimizer v3.3.0, Copyright (c) 1998-2007, by Zend Technologies

Last edited by greyhosting; 12-25-2007 at 09:07 AM.
Reply With Quote
Old 12-27-2007, 07:40 PM
Junior Member

Real Name: ismail
Merhaba herkeze ben kurulumu gerçekleştirdim fakat /admin panele girmeye çalışırken

XCache is not loaded

Please check /usr/local/lib/php.ini

Diye bir hata veriyor.Kurulumda hiç bir sorun çıkmadı bu nu nasıl çöze bilirim.
Reply With Quote
Old 12-28-2007, 09:44 AM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Real Name: Zafer BAHADIR
Send a message via ICQ to zbahadir Send a message via MSN to zbahadir Send a message via Yahoo to zbahadir Send a message via Skype™ to zbahadir
Quote:
Originally Posted by Lithack View Post
Merhaba herkeze ben kurulumu gerçekleştirdim fakat /admin panele girmeye çalışırken

XCache is not loaded

Please check /usr/local/lib/php.ini

Diye bir hata veriyor.Kurulumda hiç bir sorun çıkmadı bu nu nasıl çöze bilirim.
php.ini dosyasındaki gerekli ayarlamaları yapmışmıydınız?
Ve doğru php.ini dosyasını editleyiniz. Sistemde bir kaç yerde php.ini dosyası olabilir.

Doğru php.ini dosyasını phpinfo() ile görebilirsiniz.
Reply With Quote
Old 12-28-2007, 01:55 PM
Junior Member

Real Name: ismail
zbahadir cevabın için teşekkurler kurulumu gerçekleştirdim phpinfo da gerekli ayarları görüyorum xcacke kurulumu ile şimdi başka bir sorunla karşılaştım.

localhost deniyorum bunları.vbseo control panelinde XCache Destekleniyor diyor fakat bunu aktifleştirdigimde bana şöyle bir hata veriyor her konunun başında.
Warning: xcache_isset() [function.xcache-isset]: xcache.var_size is either 0 or too small to enable var data caching

Sitede şöyle bir link buldum.
vBSEO 3.1.0 Released!

Burdada aynı sorunla karşılaşan olmuş fakat anlayamadım ne yapmam gerektigini yardımcı olursanız sevinirim.
Reply With Quote
Old 01-04-2008, 11:40 AM
Junior Member

Real Name: yusuf
/admin panele girince
XCache is not loaded

Please check /etc/php.ini

hatası alıyorum...
Reply With Quote
Old 01-04-2008, 11:40 AM
Junior Member

Real Name: yusuf
/admin panele girince
XCache is not loaded

hatası alıyorum...
Reply With Quote
Old 01-04-2008, 11:46 AM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Real Name: Zafer BAHADIR
Send a message via ICQ to zbahadir Send a message via MSN to zbahadir Send a message via Yahoo to zbahadir Send a message via Skype™ to zbahadir
Quote:
Originally Posted by soldiertr View Post
/admin panele girince
XCache is not loaded

hatası alıyorum...
O konuda net bilgiler yok ve bazı yerlerde normal çalışabileceğini bazı yerlerde bu durumda etkisiz kaldığını söyleyenler var.

php -v çıktısında with XCache v1.2.1 gibi bir sonuç dönüyorsa çalışıyordur ama forumun bundan yararlanıp yararlanmadığı net değil.

Bunun sonucunu bende merak ediyorum doğrusu.

Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules