vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Xcache Kurulumu - Php Hızlandırıcı within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Xcache suan php cache scriptleri arasında performans açısından en başarılı script denebilir. Mert bey'in kendi deneyimleri neticesinde vbseo performansını daha ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| Xcache Kurulumu - Php Hızlandırıcı Xcache suan php cache scriptleri arasında performans açısından en başarılı script denebilir. Mert bey'in kendi deneyimleri neticesinde vbseo performansını daha etkili hale getirmek için önerdiği xcache nasıl kurarız sunucumuza gelin birlikte öğrenelim. Önce source paketi sunucumuza çekelim Code: cd /usr/local/src wget http://xcache.lighttpd.net/pub/Releases/1.2.1/xcache-1.2.1.tar.gz Code: tar -zxf xcache-1.2.1.tar.gz cd xcache phpize ./configure --enable-xcache make su make install Php.ini dosyanızın nerde bulunduğunu öğrenelim şimdi, php -i | grep php.ini yazdıgınızda size php.ini dosyanızın bulundugu dizini vericektir. ör: /usr/local/lib/php.ini Biz /usr/local/lib/php.ini olduğunu varsayarak biz şimdi xcache'in konfigurasyon verilerini php.ini dosyamızın sonuna ekleticez. Code: cat xcache.ini >> /usr/local/lib/php.ini Code: pico /usr/local/lib/php.ini zend_extension = /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-xxxxxxx/xcache.so Yukarıdaki satırı bulup burdaki /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-xxxxxxx satırını make install işleminden sonra karsımıza cıkan yol ile değiştirelim. Hemen alt kısımlarda bulunan admin kullanıcı ve şifre kısmına Md5 Çevirici - Md5 Converter, Md5 Hash, Encoder, Decoder, Dönüştürücü adresinde xcache admin panelene giriş için kullanacağımız şifremizi yazıp çıkan md5'li halini kopyalayıp xcache.admin.pass kısmına yapıstıralım. (Aşağıdaki gibi olucak) [xcache.admin] xcache.admin.user = "Login Adı" ; xcache.admin.pass = md5($your_password) xcache.admin.pass = "34258748hs850008183" xcache.size kısmına kullanması için ayıracağınız ram miktarını yazın. Önerilen: 128 xcache count kısmına kullandıgınız işlemci dual ise 2 quad ise 4 yazabılırsınız. xcache slot kısmına xcache count ıle aynı değeri verebilirsiniz. Değiştirmeniz gereken yerler bitti apache'mizi bir restart edelim service httpd restart Son olarak xcache'in admin panelini web'den ulaşılabilir yapalım. Tekrar xcache dızınımıze gidiyoruz. Buradaki admin klasorunu web'de kullanmak ıstedıgımız dızıne kopyalıyoruz. örnek: domain.com sitenizin kullanıcısı domain diyelim ve dosyalarınızın yolunun /home/domain/public_html klasoru ıcınde oldugunu varsayalım. Code: cd /usr/local/src/xcache cp -r admin /home/domain/public_html/ Kolay gelsin. |
|
| |||
| |||
| teşekkürler en kısa sürede kuracağım muhtemelen yeni sorularla konuya döneceğim |
|
| |||
| |||
| soru ve sorunlarınızı yanıtlamaktan zevk duyarım |
|
| |||
| |||
| ilk soru benden olsun [root@localhost src]# tar -zxf xcache-1.2.1.tar.gz [root@localhost src]# cd xcache -bash: cd: xcache: No such file or directory [root@localhost src]# tar -zxf xcache-1.2.1.tar.gz [root@localhost src]# cd xcache-1.2.1 [root@localhost xcache-1.2.1]# phpize -bash: phpize: command not found [root@localhost xcache-1.2.1]# ./configure --enable-xcache -bash: ./configure: No such file or directory |
|
| |||
| |||
| kuru sshtayken which phpize komutunu yazarmısın cıkan yol nedir? |
|
| |||
| |||
| Webmaster Forumu - Tekil Mesaj gösterimi - memcached kurulumu - PHP, VBulletin VBSEO ve MySQL için şu linkteki yolu izlersen sanırım hedefe ulaşırsın Quote:
|
|
| ||||
| ||||
| Xcache yi yaklasık 1 aydır kullanıyorum, vbseo 3.1 den sonra hızlandırma farkını ciddi gördüm, vbseo cp den cache modunu cache seçtigimden bu yana. Ancak xcache olayına hala pek tanıdık degilim Şöyle sorayım ; Vbseo da nasıl xcache yi tanıttıgımız biryer var, vbulletin de de aynı bu sekilde bir ayar yapmak gerekmiyor degil mi ? Yada bir eklenti. Datastore konusunda da baska birşeyler duymustum yine ama .. Şu an cpu yükü 2.5 ları geçmiyor en yogun zamanlarda acaba memcached de kursam faydalı olur mu diye düşünmüyor degilim. Bu arada döküman için tesekkurler
__________________ www.maxicep.com Türkiye' nin En İyi Vbulletin-Vbseo Destek Oluşumu www.vbtech.net |
|
| |||
| |||
| [root@localhost src]# which phpize /usr/bin/which: no phpize in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin://sbin://bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/root/bin) [root@localhost src]# |
|
| ||||
| ||||
| Merhaba, anlatım için çok teşekkür ederim. Ancak ben bunu nedense doğru bir şekilde çalıştıramadım. Admin paneline girdiğimde bana; Quote:
VBSeo ayarlarına baktığımda da; Quote:
Ancak ben her adımı aynen uyguladım, herhangi bir sorunla da karşılaşmadım. Acaba nerde hata yapmış olabilirim, veya eksik olan bir şey mi var makinemde. Daha önce de ortağım kurmayı denemişti, eAccelerator ve memcached ama onları da çalıştıramamıştık.
__________________ Bilmiyorlar, bilselerdi yapmazlardı. |
|
| |||
| |||
| teknik4, /usr/local/lib/php.ini dosyasını editör ile açıp en alt satırları kontrol edermisin xcache ile ilgili degerler bulunuyormu? Eğer bulunuyorsada zend_extension = /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-xxxxxxx/xcache.so Kısmında tam olarak sende ne yazdıgını burda belırtebılırmısın? |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
PHP Code: evet yaptığım tüm ayarlar duruyor. Quote:
|
|
| ||||
| ||||
| eAccelerator ın yüklü olduğu makinaya xcache kuramazsınız. Birinden brini kaldırmalısınız. Kaldı ki dosyaların birçoğu bulunamıyor. Ama hepsinden önemlisi neden windows kullanıyorsun ki server da ? |
|
| ||||
| ||||
| Windows kullanmiyoruz ki eAccelerator'i kaldirabiliriz ama neden dosyalar kurulmadi anlamadim :( |
| Thread Tools | |
|
|