Results 1 to 9 of 9

warez vbseo kullananlara para cezası ve hapis olsa :s

This is a discussion on warez vbseo kullananlara para cezası ve hapis olsa :s within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; vbseo kullanan bir sürü webmaster arkadaþlarýmýz var ve bizim hakkýmýzý yiyorlar bu warez kullananlar parasýyla almak yerine beleþe kaçýyorlar buna ...

Junior Member
    Real Name
    CaNeRiuM
    Liked
    0 times

Thumbs up warez vbseo kullananlara para cezası ve hapis olsa :s

vbseo kullanan bir sürü webmaster arkadaşlarımız var ve bizim hakkımızı yiyorlar bu warez kullananlar parasıyla almak yerine beleşe kaçıyorlar

buna bi çare yokmu şikayet etmekten başka

şikayet ediyoruz 2 - 3 aydır aynı warezi kullanıyo siteler

ve hiçbirşey yapılmıyor

bütün arkadaşlardan ilgi bekliyorum bu konuyla ilgili

Senior Member HeLL_BoY's Avatar
    Real Name
    erol
    Liked
    0 times
    Gerekeni vbseo ekibi yapacağından eminim ve ben şöyle birşey farkettim lisanssız vbseo kullanan forumların hitleri düşük bi ilgsi varmı bilmiyorum ama ben öyle gözlemledim.

Ben vicdanen rahatım warez kullanmanın hırsızlıktan hiç bir farkı yoktur warez kullananlar beni pek ilgilendirmez vbseo'nun sorunu o.

Member Bozkurtum's Avatar
    Real Name
    http://www.eses-fan.com
    Liked
    0 times
    Blog Entries
    1
    Ben de lisanssız olarak kullanan bir forumu bildirdim, hiç bir eylem göremedim.

Senior Member maxicep's Avatar
    Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    O zaman korsan mp3 kullanan, çeken veya arka sokaklardan polisin önünde hatta polisin de film aldığı, oyun aldığı, windows vista işletim sistemi aldığı kişileri de hapise atmak ve para cezası olması lazım

Keşke öyle birşey olsa arkadaşım ama hayal geliyor bana.

Gerçi son aylarda oluşan, Bilişim suçları ve cezaları olgusu da eskiden biraz daha iç açıcı bir tabloda, ummarım önce korsan yayıncılık önlenir, sonrasında sıra vbseo ya gelir zaten.

Vbseo, diğer kavramlardan çok daha kontrolü zor bir sistem, sonuçta kodlama ve kırıp kullanmak kolay karşıda muhatap yok, polis bildigi halde hala korsan cd ler satan adamlar oldugu sürece, vbseo yu korsan kullananlar hayli hayli olur

Ancak benim vbseo dan istegim ve görüşüm, bu yazılımın bir şekilde, online belirli aralıklarla direkt vbseo serveri ile haberleşmesi ve lisans kontrolü şeklinde ileri düzey teknik şartları olursa anca bu gibi önlemeye yönelik yaptırımlar yapıcı olur..

Senior Member
    Real Name
    Cagatayh
    Liked
    1 times
    Bence google'da Null vBSEO yazdığınızda çıkan ve dağıtım yapan sitelere uyarı gönderilse devamında ise bir dava açılsa az da olsa işe yarar. Ama şimdilik 1 yıldır buradayım ama hala bir yaptırım yok.Ya da ben göremedim.

Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    Hangi yazılım firmasında var dediginiz şekilde ?
    Olsa bile sonuçlanan ..

Member
    Real Name
    mta
    Liked
    0 times
    vbulletin hangi firmayı uyarsa anında engelleniyor, vbseo neden vbulletin gibi bir yaptırım uygulayamıyorki

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    Bir yaptırım uygulanıyor ancak vBulletin ile vBSEO'nun farklı iki firma olduğu gerçeği unutulmamalıdır. vBulletin alanında 10 senedir hizmet veren bir firmayken Crawlability çok daha yeni bir şirket. Bundan dolayı bazı eksikler elbette oluyor. Bu konuda çok yakın bir zamanda çok farklı değişiklikler görülecektir. Legal konularla ilgilenen yetkililerimiz hazırlıkları tamamladığı zaman nulled kullanımının önüne büyük ölçüde geçebilicez. Bu olgu ile ilgili malesef detaylı bilgi veremem.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by TrusTy View Post
    vbulletin hangi firmayı uyarsa anında engelleniyor, vbseo neden vbulletin gibi bir yaptırım uygulayamıyorki
    vbulletin karşısında bir firma bulursa tabiki uyarır ve gerekirse yaptırım uygular ama ben bireysel şahıslara karşı olabilecek mücadeleden bahsediliyor sanıyordum yada siz yanlıs yazdınız.

Firmalar veya ciddi oluşuma sahip sitelerde zaten warez hali olmaz kolay kolay. Diğer amatör diye tabir edebileceğimiz kısımda warez kullanır ancak vbulletin uyarısı ile bir sonuc elde edildigini görmedim. En kötü ihtimal db yedegi elinde 2 gün sonra tekrar açar farklı biryerden host alarak.

Sonucta ne bir para cezası var nede başka bir maddi yaptırım, ilk mesajda dediginiz gibi ..