Merhaba,
Uzun zamandır kafama takılan bir sorunu bugün inceleme fırsatı buldum ve sorunu çözdüm sanırımŞuandaki versiyonlarda böyle bir sorun var mı bilmiyorum ama bu özellik çıktığından beri benim kullandığım (3.3.2) versiyona kadar böyle bir sorun hep vardı.
Load sorunları yüzünden güncelleme yapamadığımız için bu sorunu vbseonun çözmesini beklemek yerine kendim inceledim.
Sorun şu: virtual html tagleri arasına aldığınız kısımda </a> gibi </xxx> ile biten bir kod varsa bunun w3 standartlarına uyması için <\/a>, <\/xxx> şeklinde dönüştürülmesi lazım ama vbseo böyle bir dönüşüm yapmadan bu kodları olduğu gibi bırakıyor. Bu kodlardan ne kadar çok varsa taglerin arasında o kadar çok hata alıyorsunuz. Mesela ben düzeltmeden önce sitemde 23 tane w3 hatası vardı.
Sorunu en güzel açıklayan şey bu sanırım:
Sorunun çözümü ise basit:
includes/functions_vbseo.php dosyasını açın 1844. satırdaki aşağıdaki kodu bulun:
Ve bununla değiştirin:PHP Code:$js_htmls .= 'vbseo_jshtml['.$vi.'] = "'.addslashes(preg_replace('#[\r\n]#','',$vhm[1])).'";'."\n";
Kaynak: vBSEO – Virtual HTML xHTML Sorununa Çözüm ! « Özgür KARAGÖZPHP Code:$bul = array('</div>','</strong>','</a>','</span>','#[\r\n]#');
$degistir = array('\/div','\/strong','\/a','\/span','');
$js_htmls .= 'vbseo_jshtml['.$vi.'] = "'.addslashes(preg_replace($bul,$degistir,$vhm[1])).'";'."\n";

LinkBack URL
About LinkBacks
Şuandaki versiyonlarda böyle bir sorun var mı bilmiyorum ama bu özellik çıktığından beri benim kullandığım (3.3.2) versiyona kadar böyle bir sorun hep vardı. 

Reply With Quote