vBulletin 4, the most powerful community software + vBSEO 3.5, the ultimate SEO solution = Your ultimate platform for 2010 and beyond. Click below to learn more.

Page 3 of 3
FirstFirst 1 2 3
Results 31 to 39 of 39

Vbulletin tag hakkında

This is a discussion on Vbulletin tag hakkında within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Bunun neden bir vbulletini sorunu oldugunu anlayabilmis degilim bana kalirsa bu tamamiyla vbseo yu ilgilendiren bir durumdur . vbseo olmayan ...

Senior Member ZeKiTuRk's Avatar
    Real Name
    Kenan
    Bunun neden bir vbulletini sorunu oldugunu anlayabilmis degilim bana kalirsa bu tamamiyla vbseo yu ilgilendiren bir durumdur .
    vbseo olmayan bir vbulletin scriptinde hangi karakterler normal cikmaktadirki türkce karakterler ciksin

VBulletin zaten bize linklerde bulunan hicbir karakter konusunda bir opsion sunmamaktadir yaptigi scriptin calislilabilirligi script icerisindeki yazi karakterlerinin durumu onu ilgilendirmektedir seo ile ilgilenmemektedirler ki bu yüzden vbseo diye bir eklenti vardir

yani konularimizin linklerindeki türkce karakterler profildeki türkce karakterler blog lardaki türkce karakterler vbseo yu ilgilendiriyoda tag lardakilermi ilgilendirmiyor bana biraz garip geldi ..

vbulletininde acmis oldugum konuya verilen cevaptada hakli olarak arkadas kendisini ilgilendiren bölümde bir sorun olmadigini yani atatürk linkinew tiklandiginda script icerisinde atatürk kelimesi düzgün bir sekilde cikmaktadir atatürk ile ilgili konular cikmaktadir yani scriptim sorunsuz calismaktadir diyor

eger linklerinde düzgün cikmasini istiyorsan gidiceksin sana scriptin diger bölümlerinde linklerin düzgün cikmasi konusunda destek veren sirket yetkilileri ile konusacaksin diyor

Benim bu isten anladigim budur ..

sakin yanlis anlasilmasin vbseo kullanmaktan cok memnunum bu taglardaki problemide bi problem olarak görmemekteyim sadece kimi ilgilendirir konusundaki kendime ait düsüncemi söyledim

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Blog Entries
    4
    Quote Originally Posted by ZeKiTuRk View Post
    Bunun neden bir vbulletini sorunu oldugunu anlayabilmis degilim bana kalirsa bu tamamiyla vbseo yu ilgilendiren bir durumdur .
    vbseo olmayan bir vbulletin scriptinde hangi karakterler normal cikmaktadirki türkce karakterler ciksin

VBulletin zaten bize linklerde bulunan hicbir karakter konusunda bir opsion sunmamaktadir yaptigi scriptin calislilabilirligi script icerisindeki yazi karakterlerinin durumu onu ilgilendirmektedir seo ile ilgilenmemektedirler ki bu yüzden vbseo diye bir eklenti vardir

yani konularimizin linklerindeki türkce karakterler profildeki türkce karakterler blog lardaki türkce karakterler vbseo yu ilgilendiriyoda tag lardakilermi ilgilendirmiyor bana biraz garip geldi ..

vbulletininde acmis oldugum konuya verilen cevaptada hakli olarak arkadas kendisini ilgilendiren bölümde bir sorun olmadigini yani atatürk linkinew tiklandiginda script icerisinde atatürk kelimesi düzgün bir sekilde cikmaktadir atatürk ile ilgili konular cikmaktadir yani scriptim sorunsuz calismaktadir diyor

eger linklerinde düzgün cikmasini istiyorsan gidiceksin sana scriptin diger bölümlerinde linklerin düzgün cikmasi konusunda destek veren sirket yetkilileri ile konusacaksin diyor

Benim bu isten anladigim budur ..

sakin yanlis anlasilmasin vbseo kullanmaktan cok memnunum bu taglardaki problemide bi problem olarak görmemekteyim sadece kimi ilgilendirir konusundaki kendime ait düsüncemi söyledim
    Konular , Forum bölümleri , Albumler vs... hep id kullanmaktadır. Ana belirleyici faktör id'dir. Isimi daha sonra değiştirebilirsiniz. Bundan dolayı vBSEO buralarda isimlerde değişiklik yapabilmektedir. Ancak taglerde ana belirleyici etken kelimenin kendisidir. sözlük ve sozluk iki farklı tag olarak şu aşamada kullanılabilmektedir. Bundan dolayı zaten karakter değiştirmesi gibi bir olgu söz konusu olamaz. Programcı olmadığınız ve database table structure'ını bilmediğiniz için yanlış anlayıp değerlendirmeniz çok doğal. Bu işin birtek çözümü vardır o da vBulletin'in karakter değiştirme özelliği eklemesi ve isteyenlerin bu opsiyonu kullanabilmesidir. Anlamanız için bir kere de örnek vererek anlatayım
    tags.php?tag=sözlük x konularını verir
    tags.php?tag=sozluk y konularını verir

Ekleme : Çünkü bu ikisi database de tags table'ı içerisinde farklı değerler olarak yer almaktadırlar. Bu koşulda zaten vBSEO'nun yapabileceği birşey yoktur. Kaldı ki yapabilecek olursa bu karmaşıklığa yol açıcaktır. Çünkü hangi değeri çağırdığınız kesinlik kazanmayacağı için sorun çıkartıcaktır. Ingilizce harici karakterler url içerisinde yer alamaz çünkü stabil urller içerisinde ingilizce haricinde karakter kullanamazsınız.

Bu işin birtek çözümü vardır o da vBulletin'in Karakter Değiştirme opsiyonu eklemesidir.
    Last edited by Mert Gökçeimam; 05-06-2008 at 01:32 PM.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

Yeni vBSEO Kontrol Paneli ve vBSEO 3.5 Yayın Tarihleri

vBSEO 3.5 Beta 2 Yayınlandı - vBulletin 4 Uyumlu!

Kişisel Sitem : Felsefe - Kültür merkeziniz

Senior Member ZeKiTuRk's Avatar
    Real Name
    Kenan
    anladim Mert bey bu cevabiniz ise son noktayi koymustur tesekkür ediyorum ....

Real Name
    Lizard King
    Blog Entries
    4
    Rica ediyorum Kenan. Neticede şunu anlamanızı gerçekten istiyorum. Eğer yapabileceğimiz herhangi birşey olsa seve seve bunu yaparız çünkü bizim için kullanıcılarımızın memnuniyeti ön plandadır.

Senior Member
    Real Name
    Abdalwahid
    Blog Entries
    1
    Sanirim bu bastan beri mümkün olsaydi zointste simdiye kadar bu ise bir cözüm bulurdu.

Bu is gercekten herkes acisindan can sIkIci olmaya basladi, vbulletin tags isine hic girmeseydi sanirim daha iyi olurdu

kafamda kalan son bir kac soru var onlarada cevap bulabilirsem bende bir yöntemde karar vermek istiyorum.

Soru 1: vbseo da yeni versiyonla birlikte cümleler arasindaki + isareti - ye cevrilebiliyor. peki vbseo kullanmadanda bunu yapmak mümkünmü?
    yani /tags.php?tag=swishmax+calismalari yerine /tags.php?tag=swishmax-calismalari .

Soru 2: atatük seklinde konu icerisinde türkce ve tags.php?tag=atat%FCrk seklinde bir link

yada
    ataturk seklinde konu icerisinde türkce karaktersiz ve tags/ataturk/ seklinde bir link

tabiki bu örnegi kullanabilmek icin zbahadir arkadasimizin önerisini kullandigimizi varsayiyorum.

Bu iki örnekten hangisinin getirisi daha fazladir?

soru 3: Vbulletin tag hakkında buradaki mesajimda yazmistim su atatürk diye bir etiket ekli ise ancak ataturk seklinde ekleme yapabiliyorum. bahadir arkadasin eklentisi olmamasina ragmen durum böyle cünki henüz eklenmeyen bir atatürkcü etiketi sorunsuz ekleniyor.

Senior Member zbahadir's Avatar
    Real Name
    Zafer BAHADIR
    vBulletin'in tags sistemini scripte eklemesi olumlu ancak ingilizce dışındaki diller için destek sağlamaması biraz garip olmuş doğrusu ama yine de daha etkin çözüm önerileri çıkacaktır ya da vbulletin tags sistemini geliştirecektir.

Ben şahsen vBulletin tags ile yola devam etmek istiyorum.
    Biraz daha beklemekte fayda vardır diye düşünüyorum.

Real Name
    Lizard King
    Blog Entries
    4

Senior Member
    Real Name
    Abdalwahid
    Blog Entries
    1
    Tesekkürler mert. Konuya diger arkadaslarda karinca kararinca birseyler yazarsa vbulletin yöneticileri belki bu konudaki maduriyetimize karsi daha duyarli olurlar.

Senior Member maxicep's Avatar
    Real Name
    Ozan A.
    Ben de birşeyler yazdım teşekkürler Mert başlık adına.

Belki .. dikkate alırlar
    Mobil Teknoloji = www.maxicep.com