Vbseo istese, vbulletin de olan büyüklüğünü göstererek tag lardaki Türkçe karakter sorununu da çözer kanımca![]()
This is a discussion on Vbulletin tag hakkında within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Vbseo istese, vbulletin de olan büyüklüğünü göstererek tag lardaki Türkçe karakter sorununu da çözer kanımca...
Vbseo istese, vbulletin de olan büyüklüğünü göstererek tag lardaki Türkçe karakter sorununu da çözer kanımca![]()
Mobil Teknoloji = www.maxicep.com
Ozan bazen komik oluyorsun. vBSEO hiçbir zaman vBulletin'in işleyişi ile ilgilenmemektedir. Sorun vBulletin'in tag ayarlarındandır. Bu kadar önemliyse senin için özel kod yazabilirsin ancak vBSEO'nun bu konuda yapacağı herhangi bir opsiyon bulunmamaktadır. vBulletin'in hatalarını düzeltmek bizim işimiz değil. Gidip bu hatayı düzeltmesini vBulletin'den rica ediniz.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
Arkadaslar buradaki soruma yanit verebilecek varmi acaba zoinst eklentisini kaldirmak istiyorum ama kaldirmadan önce eski linkleri yenilerine yönlendirmeliyim?
Custom Redirect Rule kullanarak yönlendirmeyi yapabilirsiniz.
Code:'tags/index\.php/(\d+)/'=>'tags/$1/'
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Define Custom Rewrite Rules BETA kismina 'tags/index\.php/(\d+)/'=>'tags/$1/' yazarak kaydettim.
Su an FTP deki tags klasörünü sildim ve etiketleri /tags/swishmax/ örnegindeki gibi düzenledim.
eski yönlendirmeler bu sekilde olmaya basladi.
tags/index-php-2fswishmax/
ve Eğer normal ve geçerli bir Linke tıkladığınızdan eminseniz, Lütfen, Yönetici ile irtibata geçin.
seklinde vbulletin bilgilendirme sayfasi aciliyor.
şeklinde denermisin , bunu denerken lütfen şu özelliğide deaktif et Force Forum Root as Homepage?Code:'tags/index\.php/(.+)/'=>'tags/$1/'
Last edited by Mert Gökçeimam; 05-06-2008 at 09:38 AM.
Malesef sonuc degismedi,
Ben ticket acarak bilgilerimi yolluyorum bir bakarsan sevinirim.
bilmende belki yarar var birde sunu denedim verdigin komutlari sildim ve buna ragmen /tags/index-php-2fswishmax/ seklinde sonuc aldim. Yani yönlendirme kayit olmuyormu acaba![]()
Ticket'ı cevapladım ama üstte son verdiğimi eklediğim zaman sorunsuz çalıştı.
Tesekkürler mert.
Custom Rewrite Rules kismina eklemistim bir alttaki Custom Redirects bölüme eklemeliymisim.
Bu arada etiket sorununu bir arkadas vbulletin almanya resmi forumunda dile getirmis konuya bende dahil oldum. Onlarda topu vbseo ya atiyor
türkische Buchstabe bei tags? - vBulletin Germany Support Forum
Aslinda verdigi cevapta vbulletin acisindan gayet mantikli, sonucta atatürk yazildiginda etiket kisminda atatürk yaziyor onun adres cugubunda ataturk olarak gözükmesini saglamak onlarinda görevi degil
vbseo da duruma farkli yaklasiyor ortada kaldik yani![]()
Benim forumda garip bir sorun tesbit ettim.
Eger bir etiket eklemek istersek ve bu mevcut ise kelime yazarken karsimiza cikiyor biliyorsunuz. Örnegin daha evvel forumda küskün kelimesi etiket olarak ekli ise ben baska bir konuya küskün seklinde ekleme yaptigimda bunu kuskun olarak kaydediyor.
Garip ama gercek![]()
Yani şaka yapmıştım tabiki biraz ancak bu boyutta kestirip atarak da bazen gerçekten vbseo tuaf davranmış oluyor. vbulletinin suçu oldugunu biliyoruz yerden yere vuralım kullanmayalım mı napalım, vbulletin de destek aramıyoruz mu arıyoruz ancak bulamıyoruz, vbseo 3.5 de çözün bu sorunu da bak bakalım vbseo satıslarındaki artış eğrisine illa çözün demiyoruz sadece bir öneri.
Vbseo vbulletin plugin ve kod yapısını çok iyi yönetebilen bir paket aynı zamanda, isterse showthread daki taglara da , tag giris sayfa ve kısmına da müdehale edebilir.
Vbulletin de destek ve yardımlasma konusunda buradaki gibi rahat degiliz, bu yüzden burada birşey istemesi herkesin normal. Ancak karşı tarafı da tahrik edici düzeyde cevap alabiliyor da burada çoğu kişi. Yapsanız sizin uzmanlık alanınız ve bilginiz olmayabilir ama kimse de neden yapıyon kardesim demez, tebrik eder ve vbseo almak için bir ufak sebep daha olur. Yada vbseo nun bir özel ayrıcalıgı daha olur.
Ancak ben şahsen birşey istemiyorum artık. Cevaplar yapıcı degil, vbseo sadece SEO olarak kalsın.![]()
Mobil Teknoloji = www.maxicep.com
vBSEO'nun gelişmiş bir ürün olması her türlü vBulletin sorununa çare bulacak bir eklenti olduğunu gerektirmiyor. vBSEO'nun yaptığı işlem bellidir. Bunun haricindeki her işlemi vBSE'nun yapmasını beklemeniz herşeyin başında normal değil.
vBulletin'de destek konusunda rahat değilseniz bu sorununuzu orada dile getirip çözmelerini istemeniz gerekmektedir. Iki şirket birbirinden bağımsızdır ve birleşme gibi bir opsiyon bulunmamaktadır. Elimizden geldiğince karşılaşabileceğiniz harici sorunlara yardım ediyoruz diye bizlerin her vB sorununu çözecez diye bir olgusu kesinlikle bulunmamaktadır.
Istemeyebilirsiniz ancak herşeyden önce sizlerin istekleri fizible değil. Yazılmış bir programın bir özelliği konusunda ana şirketten en ufak yardım talepte bulunmadan gelip bizlerden birşey istiyorsanız bizlerinde bunu reddetme opsiyonu gayet açık ve nettir.
vBSEO evet belli bir ücreti olan bir program ve ücretinin karşılığını kat ve kat ödeyende bir program. Bununla birlikte her sürümde geliştirilen bir yazılım ancak vBSEO ya belli bir ücret ödüyorsunuz diye herşeyi vBSEO'nun yapmasını beklemeniz yanlış.
Konu başka bir tarafa doğru yöneliyor gibi olabilir ama özellikler bizim gibi dil sorunu olanların isteklerini ve beklentilerini Mert beyin aracılığıyla vBEO geliştiricilerine ulaşması bence iyi bir yol ve burada Mert beye teşekkür borçluyuz.
Yine beklentilerimizin yapılması şartı yoktur ancak yapılabilirliğinin vBSEO geliştiricileri tarafından değerlendiriliyor olmasını umuyorum.![]()