vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Vbulletin tag hakkında within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; zoints tags kullanıyordum vbulletinin tag sistemine geçtim.2 sorunum var 1- linklerin arasındaki + yı - ye çevirebiliyormuyuz? 2- türkçe karakter ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| Vbulletin tag hakkında
zoints tags kullanıyordum vbulletinin tag sistemine geçtim.2 sorunum var 1- linklerin arasındaki + yı - ye çevirebiliyormuyuz? 2- türkçe karakter sorununa bir çözüm bulamazmıyız. ve birşey belirtmek istiyorum wikipekia da linkler türkçe karakterli bir şekilde googleda gözüküyor vbseo bu işe el atamazmı. örnek |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Tags sistem Türkçe karakter sorununa pratik çözüm Linklerin arasındaki +- olayını anlamadım. Link dediğin tagların arasında boşluk olduğunda eklenen özellik mi? |
|
| |||
| |||
|
verdiğiniz konuya hemen bakıyorum, bu konu çözümlenmiş gibi duyrmuyordu yazışmalar o yüzden yapmadım. evet tagların arasındaki boşlukta + var bunu - ye nasıl çevirebiliriz zoints tags'daki linklerim ölmesin diye. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Sanırım Zoints tag arada "-" kullanıyor, çünkü vBtag "+" kullanıyor. Ufak bir kodla Zoint etiketlerini dönüştürerek vBtag'a atabiliriz. vBulletin.org'ta Zoints>vBtags konvert scripti vardı konvert işlemini onunla yapabilirsiniz. Ben onu denemedim ama bende konvert edebilecek bir script yapabilirim ama hazırı varken uğraşmak istemem |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
| Quote:
bugünlük bu kadar dert yeter bence yarına upgrade yaparım bi güzel bu sorunuda halleder eski indexlerim yalan olmaz. Teşekkürker. |
|
| |||
| |||
| + olayimi sunuldu mert kardes? 2. sayfalar olayini gördüm ama yukarida bahsedilen + olayini göremedim ben |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
PHP Code: |
|
| ||||
| ||||
|
arkadaşlar zoint tags kullanıyorum merak ettiğim bi konu var acaba vb tag sisteminde otomatik tag atama gibi bi özellik var mı? biliyorsunuz zoint tags da otomatik tagla diyince 750 şer 750 şer tag atanmamış konuların başlıklarına göre tag atama özelliği var
|
|
| ||||
| ||||
|
yok yanlış anladın mert kardeş,yani vb nin tag sistemi daha önce tag atanmamış konulara otomatik olarak tag ekleyebiliyor mu ? zoints tag bildiğiniz gibi konu başlığına göre atıyor ya onun gibi bi özelliği var mı diye merak ettim
|
|
| ||||
| ||||
|
Bence nedeni Her kullanıcının her konuya tag girmiyor olması.Oysa ki Zoints Tags'da konunun başlığına göre kendisi otomatik attırdığı için daha pratik oluyordu. Peki vBTags'ı iptal edip zoints ile devam edebilirmiyiz? |
|
| |||
| |||
| Quote:
Su durumda türkce karakterleri disarda tutarsak import ettikten sonra benim tek bir sorunum kaliyor. eskiden mod_rewrite kullanmiyordum 2. vB Archive method secenegini secmistim ve linklerim tags/index.php/swishmax-dersleri/ seklindeydi simdi ise ftpde tags isimli bir klasör oldugu icin etiketler/swishmax-dersleri/ seklinde. Etiketleri import ettigim icin zoints e gerek kalmadi ancak google indexleri acisindan eski etiketleri silemedim. Zoinst i tamamen silecem ama eski etiketleri tam olarak nasil yenilerine yönlendirebilirim? Hatta sildikten sonra daha yolun basindayken tags/swishmax-dersleri/ yapayim diyorum. Aslinda vbseo kontrol panelden tags/index.php/[tag]/ seklinde ayarlarsam sorun cözülür herhalde ama tags/index.php/ olayi biraz kafami karistirdi. |
| Tags |
| köpeğin, köpegi |
| Thread Tools | |
| |