Results 1 to 10 of 10

vbulletin suite paketine geçmeden önce merak ettiğim sorular...

This is a discussion on vbulletin suite paketine geçmeden önce merak ettiğim sorular... within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhabalar, yakýnda vbulletin suite paketine geçeceðim. yaklaþýk 6-7 aydýr vbulletin forum kullanýyorum. Örneðin þu an googleye siteadý.com yazýlýp týklanýnca forum ...

Senior Member
    Real Name
    Halil Yılmaz
    Liked
    5 times

vbulletin suite paketine geçmeden önce merak ettiğim sorular...

Merhabalar, yakında vbulletin suite paketine geçeceğim. yaklaşık 6-7 aydır vbulletin forum kullanıyorum. Örneğin şu an googleye siteadı.com yazılıp tıklanınca forum ana anasayfasına giriliyor. suite paketine geçtiğimde googleye siteadı.com yazıldığın da forum ana sayfasına değil siteadı.com.content e yönlenecek.
    bu durum google açısından bir sıkıntı oluştururmu. şimdiye kadar google siteadı.com yazıldığında forum ana sayfasına yönleniyordu şimdi content'e yönlenecek olması kafamı karıştırdı biraz.
    veya şu yapılabilir mi bizim siteadı.com yazıldığında yönlenmesini istediğimiz sayfayı seçme şansımız varmı forum ana sayfası veya content gibi.
    seçme şansımız varsa hangi seçeneği kullanmamızı önerirsiniz. yada bu seçeneklerin dışında bana önereceğiniz başka bir şey varmı?

Senior Member webmastersitesi's Avatar
    Liked
    16 times
    Blog Entries
    3
    Bu ana sayfa için ayarı kolay yapabilirsiniz burda ilgili konusu var vBulletin 4 – vBSEO CMS Ana sayfa ayarlamalar

ancak şahsi fikrimi belirteyim biz webmastersitesi olarak suite pakete geçmedik parasını ödemiş olduğumuz halde. Seo ile değil daha çok tasarımsal sıkıntılar yaratabileceği endişesi ile yani mevcut dizaynımızı giydirmek zor olabilirdi.

Senior Member
    Real Name
    Halil Yılmaz
    Liked
    5 times
    tasarımsal sıkıntı deken neyi kastediyorsunuz? zaten her tama suite paketine göre yapılmış. benim asıl merak ettiğim SEO açısından sıkıntı yaratıp yaratmayacağı yoksa tasarım bir şekilde halledilir. bu arada kişisel bir soru sormak istiyorum webmastersitesi sizin sanırım griş sayfasını neden o şekilde ayarladınız? giriş sayfasının boş olması (içerik bulunmaması) sizcede yanlış bir tercih değilmi?

Liked
    16 times
    Blog Entries
    3
    Özel temanız varsa buna uydurmak istersiniz içindeki öğelerini. Şekil ve görünüm olarak. Webmastersitesi için özel tema kullanıyoruz evet. Giriş sayfasını php şeklinde hazırladık sonradan htaccess dıosyasında apache'nin giriş sayfası olarak görmesi için not düştük. Siz giriş sayfası istemiyorsanız bu ayar gerekli olmaz onun yerine verdiğim blog linkteki gibi halledebilirsiniz.

Giriş sayfası boş değil içinde seo bir makale (kelimeleri özenle seçilmiş) ve güzel hazırlanmış tasarım öğeleri var. webmaster, webmaster araçları, webmaster forum vb. bir çok kelimede lütfen kontrol edin 1. dir. 2 yıldır da bunu sürdürmekte.

Doğru tercih seocu'nun bir kıvam yakalamasıdır. Kıvam yakalamak burda ziyaretçi ve arama motorlarının faydalarını analiz edip bir orta yola karar vermektir. Şimdi hız, güncellik, görsellik ve güzellik için ana sayfayı biz bu şekilde yaptık. Pek tabiyki siz daha farklı yol kullanabilirsiniz.

Esasen giriş sayfasını direkt forum olarak açmak pr açıdan daha çok verimlidir ve haklısınız daha iyi etkiler. Ancak herşey seo değil.

Senior Member
    Real Name
    Halil Yılmaz
    Liked
    5 times
    şu yolu izlemeyi düşünüyorum. giriş sayfasının suite sonrasında da forum ana sayfası olarak ayarlamak istiyorum. siz ne dersiniz?
    bu arada mert bey konuyla ilgili sizin de görüş/önerilerinizi almak istiyorum.

Liked
    16 times
    Blog Entries
    3
    Açıkçası eğer girişte güzel ve güncel yazılar olursa bir ziyaretçi olarak daha memnun kalır çok takip ederim. Seodan önce ziyaretçi açısından siteye bakıyorum. Seo açıdan ise ana sayfa en çok link elde edilen sayfadır ana sayfaya bağlı tüm forumlar ve linkler burdan beslenmektedir. Siz şimdi bu yapılarla oynadığınızda biraz dalgalanacak sonra yeniden bir denge bulacaktır. Ama bu eskisinden büyük ihtimalle birazcık daha kötü bir seviye olacaktır. Çünkü forum sayfanıza ait linkler (eüer silineceklerse) ana sayfadan akan o tatlı google özsuyunu belli oranda kaybedecekler

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    vBulletin 4 sürümü her geçen gün çok daha stabil bir hal alıyor. Yakında yeni bir stil yayınlayacaklarını da açıkladılar. SEO açısından vB4 teması çok daha avantajlı.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Senior Member
    Real Name
    Halil Yılmaz
    Liked
    5 times
    Mert bey sanırım yanlış anladınız yada yanlış okudunuz. sorun tema sorunu değil. sorun daha doğrusu sorum vbulletin forum sisteminden vbulletin suite paketine geçiş sonrası ana sayfanın değişmesi. şimdi ana sayfa siteadı.com ken suiteye geçişle birlikte siteadı.com/content olacak. bu ani değişim google açısından sıkıntı doğururmu onu merak ediyorum. örneğin alınan baclinkler hep forum ana sayfasına alınmış google site ana sayfasını forum olarak görmüş öyle benimsemiş şimdi bu değişikliğin yapılması ters tepermi?
    zamanında maddi olanaklar nedeniyle suiteyi alamadım. normalde tercihim standart kurulumdur. giriş sayfası content sayfası olsun forum yine aynı forum fakat bunu ilk başta yapamadık şimdi yapmamız sıkıntı doğuracaksa suiteye geçelim ama ana sayfayı yine forum ana sayfası olarak ayarlayalım diyorum. bu arada webmastersitesi (isminizi bilmediğim için bu şekilde hitap ediyorum) forum sayfasında linkler silinecekse demişsiniz. tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım. forum sayfasındaki linkler neden silinsinki. link yapısı aynı kalacak sadece paket değişecek.

Liked
    16 times
    Blog Entries
    3
    Bu arada ismim umut seo uzmanıyım. Olayı net anlamanız için bir kaçörnekle genişleticem. Bir sayfadaki mevcut linkler yok olduğunda o sayfadan linklere olan seo akışı durur. Zamanla akışın kesildiği linkler derinlere gömülürler. Yani olayı bir vazo ve içindeki su gibi düşünün linklerde bu vazonun altındaki delikler. Siz ana sayfayı değiştirdiğiniz aslında seo açıdan vazonun altındaki pr ve seo geçen delikleri değiştiriyorsunuz. Önemli olan bu deliklerden "daha değerli olan konulara" akışı sürdürmektir. Çok fazla yapı değişirse bunun bir dalgalanan etkisi olacaktır. Ancak bu zamanla dengelenecek bir konu. Ana sayfaya yeni öğeler geldiğinde ana sayfaki yeni linkler herşeye sıfırdan başlıyolar. Ana sayfa değişikliğinden sonra direkt girişler veya ana sayfaya gelip geri dönen ziyaretçiler, bu istatistik o ana sayfaya ve buna bağlı tüm linkleri etkiler. O yüzden esas kaygılanmanız gereken bu. Ziyaretçiler açısından daha iyi olucaksa bir sıkıntı yok.

Aslında değişiklikle beraber linklerden gelen sabit güçte bir kayıp yoktur. Ancak akışın değişmesi nedeniyle dengelenme süreci uzun sürebilir. Hatta bu değişiklik ile ana sayfanın daha güncel başka bir sayfa ile değişmesi (güncellemeniz) belirli bir süre bu sayfayı sıralamalarda yukarı itebilir (Güncel sayfa faktörü). Bunun temel nedeni yeni sayfanın hızla sıralama kazanırken eski sayfalar daha geç sıralama kaybetmesidir. Yani bir eğri düşünün önce yukarı gidicek daha sonra biraz daha aşağıda bi yerde dengelenicek. Bu dediklerime göre.

Son olarak ana sayfanızı eskisinden daha içeriksel açıdan zengin, görsel açıdan da tatminkar yapabilirseniz yerinde bir karar olur.

Senior Member zbahadir's Avatar
    Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    18 times
    Quote Originally Posted by webmastersitesi View Post
    Bu ana sayfa için ayarı kolay yapabilirsiniz burda ilgili konusu var vBulletin 4 – vBSEO CMS Ana sayfa ayarlamalar

ancak şahsi fikrimi belirteyim biz webmastersitesi olarak suite pakete geçmedik parasını ödemiş olduğumuz halde. Seo ile değil daha çok tasarımsal sıkıntılar yaratabileceği endişesi ile yani mevcut dizaynımızı giydirmek zor olabilirdi.
    Forum ile Suite paketi tasarımsal olarak tamamen aynıdır.
    Tek fark Suite içerisinde Blog ve CMS var.
    İsterseniz geçebilirsiniz tasarımsal olarak ta sorun çıkaracak bir durum yok.

Tabii siz forum derken vb3.8 forum ile karıştırmadıysanız.

Yine ileride geçmek zorunda kalacaklar için 4.x sürüme geçiş yapılmasını şiddetle öneriyorum. vBulletin ekibi de daha çok vb4 ve sonrasına odaklanacağı kanaatindeyim.