vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on VBulletin 3.7 Gold Çıktı! within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; vB 'nin plugin sistemi o kadar kötü yazılmış durumdaki aynı templateler gibi kötü kod çalışmasına müsade ediyor ve sunucu üzerindeki ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| vB'nin plugin sistemi o kadar kötü yazılmış durumdaki aynı templateler gibi kötü kod çalışmasına müsade ediyor ve sunucu üzerindeki yükü gereksiz yere yükseltiyor. Class aracılığı ile call scriptler kullanmak varken onlarca eval'e müsade etmek ve mevcuttaki sistemi kullanmak çok çağdışı kalmış bir olgu. Ipb ile karşılaştırdığınız zaman her iki sisteminde kendisine göre eksi ve artıları var. Ancak şu aşamada IPB'nin motoru vB'den daha gelişmiş durumda. Kaldı ki 3.0 ile birlikte bu farkın çok daha açılacağı aşikar. Ama 3.0 da kullanıcakları plugin sistemi çok önemli. vB'yi taklit ederlerse aynı şeyi onlar içinde söylerim ama bence php 5 ile OOP kullanacaklarını göz önüne alırsak bu hatayı yapacaklarını sanmıyorum. Addonları incelediğiniz zaman zaten IPB açık ara önde. vB her geçen gün büyük forumlarda var olma avantajını kaybediyor çünkü hiçbir büyük board vB'nin perfonmansından memnun değil. vB'nin admin paneli , template sistemi içler acısı durumda. Tek avantajı vb.org idi ancak orası artık çöplük durumunda.
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support |
|
| ||||
| ||||
|
pluginlerin kötü olmasından ziyade içlerinde elle tutulup işe yarayan hiç bir şey yok. bana göre kayda değer sadece ncode image resizer, zointsin tags ve url rewritendan başka ki adı seo diye geçiyor (insanlarda seonun anlamını sadece urllerin html çevrilmesi olarak biliyor birde neden vbseo ya para verecekmişim zoints kullanıyorum aynı işi yapıyor diyorlar ndan sonrada webmasterolduklarını iddaa ediyorlar hatta ders vermeye bile kalkıyorlar neyse konu dışı bir olay zaten uzun uzadıya yazmaya gerek yok az çok sizlerindebaşına gelmiştir )gerekli olan hiç bir plugin yok kaldı ki database gereksiz yük bindirmektende başka ve bir sürü açık yaratmaktan başka bir işe yaramıyor vb eklentileri
|
|
| |||
| |||
|
mert hocam Vb ye bakarken ki kritrleriniz neler acaba, Vbulletin bir forum sitesi, forum sitesi bakımından bir açıklarsanız bizde bilgilerinizden faydalanabiliriz. temel amacından saptığıysa bende size katılıyorum. Forum sitelerinde mesaj içeriğini üyelik gerektirmesi konuların misafirlere kapalı olması forum sitesi ile bir alakası olduğunu pek sanmıyorum. hele bazı sitelerin mesaj yazamadan link görme sınırlaması vermesi saçmalıktan bşka bir şey değil, insan indirmediği görmediği bir şey hakkında nasıl bir şey yazar nasıl böyle bir şey beklersiniz aklım almıyor,
__________________ http://www.xxxxxxxxxxx/100383-post2.html sitemapde böye hatalar alıyorsanız eğer sitemap de showpost hatalarını giderme |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
|
Arkadaslar albümlerde resim sikayet edildiginde bildiri nereye gidiyor? Normalde gözüme carpmasi gerekirdi diye düsünüyorum ama ne admin panelde, ne profil linklerinde nede mail ile herhangi bir uyari almadim?
|
|
| ||||
| ||||
|
Admin panelde böyle bir seçenek var . Rapor mesajları gibi belirttiğimiz foruma ulaşıyor raporlar .
|
|
| ||||
| ||||
| Şikayet mesajlarının biriktiği foruma geliyor başlıgı albüm resmi raporu oluyor .. Türkçeleştirmene bağlı tabi ancak hepsi aynı foruma geliyor
|
|
| |||
| |||
|
Tesekkürler arkadaslar Birde su özellestirilmis profil ayarlarinda takildim. Üye haklarindan acik olmasina ragmen ayarlarda editleme secenekleri cikmiyor. Tam olarak izin vermem gereken noktalar nelerdir? |
|
| ||||
| ||||
|
Default tema değilse çıkmaz. Profil sayfasını revert ederek sorunu çözebilirsin veya orada da düzenlemeler yaptıysan, default temanın profil sayfasını kendi temana uyarlamak zorunda kalıyorsun. Bende usercp de bile yoktu çünkü hep manuel editleyerek ekledim. |
|
| |||
| |||
|
Profil sayfasinda herhangi bir degisiklik yapmadim, zaten ilk basta tam emin olmak icin default temayi olusturarak denemistim ama yinede sonuc alamadim. Zaten updateler ile birlikte güvenlik icin her zaman degisen templatesleri sifirlayip bastan tasarlarim. |
| Tags |
| indexle bizi, vbulletin 3.7 gold |
| Thread Tools | |
| |