vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on VBulletin 3.7 Gold Çıktı! within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Ben açıkçası vBulletin lisanslarımı son kez yenilemeyi düşünüyorum. vBulletin çok uzun zamandır benim beklentilerimin çok dışında kalan ve hala 5 ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
|
Ben açıkçası vBulletin lisanslarımı son kez yenilemeyi düşünüyorum. vBulletin çok uzun zamandır benim beklentilerimin çok dışında kalan ve hala 5 yıl öncesinin motorunu kullanan bir yazılım. Eskiden sahip olduğu market liderliğini vBulletin kaybedeli çok oldu. vb.org eskiden çok kaliteli kodlara ev sahipliği yaparken bugün tam bir kod çöplüğü durumunda. Aslında yazılacak çok şey var bu konuda ama birçok kişi yazarsam üzülür ve tatsızlık çıkarır ancak o kadar çok kod hırsızlığı görüyorum ki inanamıyorum bazen. Ayrıca vbulletin geliştirmeleri çok yavaş yapan bir şirket halini aldı. Son zamları sonrasında ben iyicene soğudum çünkü hiç gelişmemiş bir script için zam yapmaları paragöz bir şirket olduklarının göstergesi. Gelecekte ya kendi forum programımı yazmayı planlıyorum yada başka gelişmeler üzerinde durucam ama sanmıyprumki 2010 yılında hala vbulletin kullanıyor olucam.
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support |
|
| ||||
| ||||
|
Ama şu an vB'den başka seçenek yok. Kendi scriptini yazabilecek kaç kişi var ki, mecburen yazamayacak kişiler piyasanın en iyisini kullanmaya devam edecekler. Şahsen ben kendi sriptimi yazmayı deneyenlerdenim. Hatta bir kısmını bitirdim bile ama yapılacak çok iş ve öğrenilecek çok şey var. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| ||||
| ||||
|
Hımm Peki vBSEO sadece vBulletin ile uyumlu değil mi? Sizin forum sistemize entagrasyon mümkün mü ? |
|
| ||||
| ||||
|
Doğru söylediniz (Edit:Kusura bakmayın yanlış yazmışım) Ben sadece SEO açısından sormuştum Teşekkürler Last edited by Powerofdreams; 05-10-2008 at 06:52 AM. |
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba Mert bey. Az önce yeni bir domain aldım ve eski forumumu tamamiyle silip host'umu yeni adığım domaine yönlendirdim vbulletin lisansımıda yeni aldığım domaine kayıt ettim demek istediğim şu yeni kuracağım forumda 3.7.0 mı kurayım yoksa 3.6.10 mu sizin tercihiniz nedir ? |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| ||||
| ||||
|
ücretli scriptler arasında ipb çok hoşuma gidiyor hoş onlarda para gözlük konusunda jelsoftan aşağı kalır yönü yok ama şimdiki aklım olsa ilk tercihim olurdu ama ne yazık ki phpbb hariç bütün forum script üreticileri yeni versiyon diye eski sürümlerin üzerine bir takım modlar ekleyerek piyasaya sunup ondan sonrada eski versiyonlara destek vermeyi bırakıp insanları zorla yeni versiyonlara geçmelerini sağlıyorlar buna en güzel örnek sanırım hepinize gelmiştir jelsoft firması tarafından 3.7.0 nin gold sürümün çıktığını ve fiyat artışının olacağını 3.6.x sürümünün desteğinin ise biteceğini belirten mail bunlara ek olarak illegal kullanım almış başını gidiyor ve ihbarda bulunulmasına rağmen jelsoft firması hiç bir şey yapmıyor hal böyle olunca vBulletin scriptine para vermek şu saaten sonra pekte mantıklı değil kaldı ki artı getirisi artık olmayan bir script biraz araştıracak olursanız kullanıcılarda sıkılmaya başladı her yerde vbulletin her yerde aynı eklentiler her şey aynı her forum neredeyse bir birinin kopyası. Ban bir forum gösterin ki gerçekten farklı olduğunu kodlar üzerinde emek harcandığını göstersin ama ne yazık ki gerek yurt dışı gerekse yurt içinde bunlara kendi forumumda dahil böyle bir forum yok www.ayyas.com u hariç tutuyorum altaki copyright yazısı ve css de bulunan vbulletin yazısı hariç uzaktan yakından vbulletinle alakası yok forum ve blog karışımı gerçekten çok hoş bir site son söz olarak jelsoft vbulletin 3.7.0 scriptini geliştirirken ayyas.com dan biraz kopya çekseydi o zaman kayda değer bir şeyler çıkardı meydana |
|
| ||||
| ||||
|
Çok fazla sayıda IPB lisansım olduğu halde vBulletin bana göre hala en iyisidir. IPB daha çok gerilerde ve çıkacak olan 3.0 sürümüyle vBulletinin bir kaç sene önceki halini almaya çalışıyor. Yeni freamework ve hook sistemini daha yeni yeni geliştirmeye çalışıyorlar. Plugin desteği yok. Upgrade yaptığınızda bütün eklentileriniz sıfırlanıyor ve saatlerce script editlemek zorunda kalıyorsunuz. Ajax konusunda vB kadar stabil görünmüyor ve kodların %80'inde Ajax sorunu var. |
|
| ||||
| ||||
| Mert bey sizin deneyiminize sahip değiliz onun için sizin değerlendirmeleriniz de bizim için değerlidir. Sizin değerlendirmelerinizi göz ardı ediyoruz sanmayın. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. |
| Tags |
| indexle bizi, vbulletin 3.7 gold |
| Thread Tools | |
| |