vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Müşteri Hesap Kontrol Arayüzü vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

VBulletin 3.7 Gold Çıktı!

This is a discussion on VBulletin 3.7 Gold Çıktı! within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Ben açıkçası vBulletin lisanslarımı son kez yenilemeyi düşünüyorum. vBulletin çok uzun zamandır benim beklentilerimin çok dışında kalan ve hala 5 ...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-10-2008, 06:12 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 3
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Ben açıkçası vBulletin lisanslarımı son kez yenilemeyi düşünüyorum. vBulletin çok uzun zamandır benim beklentilerimin çok dışında kalan ve hala 5 yıl öncesinin motorunu kullanan bir yazılım. Eskiden sahip olduğu market liderliğini vBulletin kaybedeli çok oldu. vb.org eskiden çok kaliteli kodlara ev sahipliği yaparken bugün tam bir kod çöplüğü durumunda. Aslında yazılacak çok şey var bu konuda ama birçok kişi yazarsam üzülür ve tatsızlık çıkarır ancak o kadar çok kod hırsızlığı görüyorum ki inanamıyorum bazen. Ayrıca vbulletin geliştirmeleri çok yavaş yapan bir şirket halini aldı. Son zamları sonrasında ben iyicene soğudum çünkü hiç gelişmemiş bir script için zam yapmaları paragöz bir şirket olduklarının göstergesi. Gelecekte ya kendi forum programımı yazmayı planlıyorum yada başka gelişmeler üzerinde durucam ama sanmıyprumki 2010 yılında hala vbulletin kullanıyor olucam.

vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme

6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç!

My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:19 AM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Real Name: Zafer BAHADIR
Send a message via ICQ to zbahadir Send a message via MSN to zbahadir Send a message via Yahoo to zbahadir Send a message via Skype™ to zbahadir
Ama şu an vB'den başka seçenek yok.
Kendi scriptini yazabilecek kaç kişi var ki, mecburen yazamayacak kişiler piyasanın en iyisini kullanmaya devam edecekler.

Şahsen ben kendi sriptimi yazmayı deneyenlerdenim. Hatta bir kısmını bitirdim bile ama yapılacak çok iş ve öğrenilecek çok şey var.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:23 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Quote:
Originally Posted by zbahadir View Post
Ama şu an vB'den başka seçenek yok.
Kendi scriptini yazabilecek kaç kişi var ki, mecburen yazamayacak kişiler piyasanın en iyisini kullanmaya devam edecekler.

Şahsen ben kendi sriptimi yazmayı deneyenlerdenim. Hatta bir kısmını bitirdim bile ama yapılacak çok iş ve öğrenilecek çok şey var.
IPB şu an bile vBulletin'den daha gelişmiş kod düzeyine ve eklentilere sahip. IPB 3.0 bu senenin son çeyreğinde çıkıcak ve sadece php 5 desteği , gelişmiş OOP kullanımı ile vB ye fark atacak düzeyde olucak. Kaldı ki community server yanında diğer tüm forum programları çocuk düzeyinde kalıyor Ayrıca gelecek neler getirir kimse bilemez değil mi
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:30 AM
Powerofdreams's Avatar
Senior Member

Real Name: Hüseyin
Send a message via MSN to Powerofdreams
Quote:
Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
Ben açıkçası vBulletin lisanslarımı son kez yenilemeyi düşünüyorum. vBulletin çok uzun zamandır benim beklentilerimin çok dışında kalan ve hala 5 yıl öncesinin motorunu kullanan bir yazılım. Eskiden sahip olduğu market liderliğini vBulletin kaybedeli çok oldu. vb.org eskiden çok kaliteli kodlara ev sahipliği yaparken bugün tam bir kod çöplüğü durumunda. Aslında yazılacak çok şey var bu konuda ama birçok kişi yazarsam üzülür ve tatsızlık çıkarır ancak o kadar çok kod hırsızlığı görüyorum ki inanamıyorum bazen. Ayrıca vbulletin geliştirmeleri çok yavaş yapan bir şirket halini aldı. Son zamları sonrasında ben iyicene soğudum çünkü hiç gelişmemiş bir script için zam yapmaları paragöz bir şirket olduklarının göstergesi. Gelecekte ya kendi forum programımı yazmayı planlıyorum yada başka gelişmeler üzerinde durucam ama sanmıyprumki 2010 yılında hala vbulletin kullanıyor olucam.
Peki Mert Bey Sizin yazacağınız sistem ücretsiz mi olacak yoksa ücretli ?
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:33 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Şahsım olarak yazarsam sadece kendi kullandığım sitelere özel olucak çünkü destek verebilecek vaktim malesef yok.
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:36 AM
Powerofdreams's Avatar
Senior Member

Hımm

Peki vBSEO sadece vBulletin ile uyumlu değil mi?

Sizin forum sistemize entagrasyon mümkün mü ?
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:39 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

vBSEO şu an için sadece vBulletin üzerine bir yazılımdır. Ancak düşündüğüm sistemde vBSEO olup olmayacağını söylemedim sanırım.
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:41 AM
Powerofdreams's Avatar
Senior Member

Doğru söylediniz (Edit:Kusura bakmayın yanlış yazmışım)

Ben sadece SEO açısından sormuştum

Teşekkürler

Last edited by Powerofdreams; 05-10-2008 at 06:52 AM.
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:45 AM
HeLL_BoY's Avatar
Member

Real Name: erol
Merhaba Mert bey.

Az önce yeni bir domain aldım ve eski forumumu tamamiyle silip host'umu yeni adığım domaine yönlendirdim vbulletin lisansımıda yeni aldığım domaine kayıt ettim demek istediğim şu yeni kuracağım forumda 3.7.0 mı kurayım yoksa 3.6.10 mu sizin tercihiniz nedir ?
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:46 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Quote:
Originally Posted by HeLL_BoY View Post
Merhaba Mert bey.

Az önce yeni bir domain aldım ve eski forumumu tamamiyle silip host'umu yeni adığım domaine yönlendirdim vbulletin lisansımıda yeni aldığım domaine kayıt ettim demek istediğim şu yeni kuracağım forumda 3.7.0 mı kurayım yoksa 3.6.10 mu sizin tercihiniz nedir ?
Ben 3.7 ye geçtiğim için pişmanım ama sitenizi kendiniz değerlendirmelisiniz.
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:47 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Quote:
Originally Posted by Powerofdreams View Post
Doğru söylemediniz

Ben sadece SEO açısından sormuştum

Teşekkürler
Kendi yazmayı planladığım bir yazılımda öyle bir boşluk bırakmam elbette
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 06:55 AM
Y.C.D's Avatar
Junior Member

Real Name: can
Send a message via MSN to Y.C.D
ücretli scriptler arasında ipb çok hoşuma gidiyor hoş onlarda para gözlük konusunda jelsoftan aşağı kalır yönü yok ama şimdiki aklım olsa ilk tercihim olurdu ama ne yazık ki phpbb hariç bütün forum script üreticileri yeni versiyon diye eski sürümlerin üzerine bir takım modlar ekleyerek piyasaya sunup ondan sonrada eski versiyonlara destek vermeyi bırakıp insanları zorla yeni versiyonlara geçmelerini sağlıyorlar buna en güzel örnek sanırım hepinize gelmiştir jelsoft firması tarafından 3.7.0 nin gold sürümün çıktığını ve fiyat artışının olacağını 3.6.x sürümünün desteğinin ise biteceğini belirten mail
bunlara ek olarak illegal kullanım almış başını gidiyor ve ihbarda bulunulmasına rağmen jelsoft firması hiç bir şey yapmıyor hal böyle olunca vBulletin scriptine para vermek şu saaten sonra pekte mantıklı değil kaldı ki artı getirisi artık olmayan bir script biraz araştıracak olursanız kullanıcılarda sıkılmaya başladı her yerde vbulletin her yerde aynı eklentiler her şey aynı her forum neredeyse bir birinin kopyası. Ban bir forum gösterin ki gerçekten farklı olduğunu kodlar üzerinde emek harcandığını göstersin ama ne yazık ki gerek yurt dışı gerekse yurt içinde bunlara kendi forumumda dahil böyle bir forum yok www.ayyas.com u hariç tutuyorum altaki copyright yazısı ve css de bulunan vbulletin yazısı hariç uzaktan yakından vbulletinle alakası yok
forum ve blog karışımı gerçekten çok hoş bir site son söz olarak jelsoft vbulletin 3.7.0 scriptini geliştirirken ayyas.com dan biraz kopya çekseydi o zaman kayda değer bir şeyler çıkardı meydana
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 07:24 AM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Send a message via ICQ to zbahadir Send a message via MSN to zbahadir Send a message via Yahoo to zbahadir Send a message via Skype™ to zbahadir
Çok fazla sayıda IPB lisansım olduğu halde vBulletin bana göre hala en iyisidir.
IPB daha çok gerilerde ve çıkacak olan 3.0 sürümüyle vBulletinin bir kaç sene önceki halini almaya çalışıyor.

Yeni freamework ve hook sistemini daha yeni yeni geliştirmeye çalışıyorlar. Plugin desteği yok. Upgrade yaptığınızda bütün eklentileriniz sıfırlanıyor ve saatlerce script editlemek zorunda kalıyorsunuz.

Ajax konusunda vB kadar stabil görünmüyor ve kodların %80'inde Ajax sorunu var.
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 08:01 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Keşke vB'ninde plugin sistemi olmasaydı
Reply With Quote
Old 05-10-2008, 08:04 AM
zbahadir's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
Keşke vB'ninde plugin sistemi olmasaydı
Mert bey sizin deneyiminize sahip değiliz onun için sizin değerlendirmeleriniz de bizim için değerlidir. Sizin değerlendirmelerinizi göz ardı ediyoruz sanmayın.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Reply With Quote
Reply

Tags
indexle bizi, vbulletin 3.7 gold

Thread Tools

Posting Rules