This is a discussion on Vbuletin Optimizasyonu within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Originally Posted by yes10 http://www.teknikarena.com/robots.txt 8.satır nedir?...
Sanırım hepsini iptal etmek istemiş.![]()
Böyle birşey söylemek pek doğru olmaz. bu becereikli robot denteleyicileri ile ilgili ayrıntılı bilgi için;
The Web Robots FAQ adresini önderirim.
![]()
Bir deneme yapmıştım şimdi düzelltim.
http://www.teknikarena.com/robots.txt
Bu dosya doğru diyorsanız ve hemen aktif olur diyorsanız ya bu dosyada bir eksiklik var veya arama motorları bu dosyayı kalaya almıyor.
Profil Dizini : customprofilepics
Eklenti: Attachments
Bu ayarları cmod777 getirmek risktir daha farklı bir açıklama bekliyordum bilmediğim bu yüzdende bekledim farklı bir açıklama gelir diye. Riski ise Database veya serveri elegeçirmek için bir trojan yolanabilir yedek ise çözüm değil. günlük yedek alınıyor serverimde ama insanı bıktırıyor Bu ayarları 777 yapacak olanların dikatli olmasını tavsiye ederim...
777 yapmak istemiyorsanız 666 olarak yapın...
666 bu ayarda riskli
Last edited by yes10; 11-27-2006 at 04:36 PM.
Znettmiyorum..
777 de bu ayara göre riskli ama 666 daha guvenli olur düşüncesindeyim..
Evet; 666 daha güvenliHer ne kadar Şeytanca şeyleri çağrıştırsada
![]()
Evet. Bir çok sistemde 666 yı kabul etmiyor.
bu işlemi yaparken site kilitleniyor ne yapmamı onerirsin?FullText Aramayı Aktif Edin;
Sisteminizde arama yapanların daha hızlı sonuç alması ve sizin daha iyi bir performans elde etmeniz için bu bölümü aktif etmeniz tavsiye edilir. Bu bölümü aktif etmek için AdminCP girin ve vBulletin Options menüsünde bulunan Search Type "Arama Tipi" seçeneğini seçin. Gelecek bölümdeki "Empty postindex and word tables?" seçeneğini EVET olarak işaretleyin ve gönderi tıklayın.
Sanirim zor bi db islemi..
dedıkelrının bazıalrını yaptım teşekkuler![]()
walla bunun dışındaki tüm ayarlamaları dediğiniz gibi yaptım. Bunu yapmayışımın sebebi beceriksizliğim. Çünkü dosya yolunu bir türlü tutturamadım.Vbulletin genel bir özelliği olarak eklentilerinizi dosyalarda saklayabilmektesiniz. Ama bu aşırı sql kullanımına neden olduğundan eklentilerinizi dosyalama sistemine taşımanız önemle tavsiye edilir. Bunun için yapmanız gerekenler;
FTP ile sitenize girip forum dizininde bir klasör açın. "Attachments"
Örneğin; root/username/public_html/forums/Attachments
Attachments diye açtığınız dizinin CHMOD ayarlarını 0777 yapın. Daha sonra admin paneline girerek; Attachments menüsü "Eklentiler" girerek Attachment Storage Type e tıklayın "Eklenti Depolama Tipi". Seçerek ilğili adımları takip edin.
Yararlı paylaşımın için kendi adıma çok teşekkür ederim.
Saolasın Atakan KOC
Otomatik Benzer Konuları Görüntületi İptal Edin;
vbulletinde konu görüntüler iken o konu ile bağlantılı konuları konun altında sıralar. Bu seçeneği iptal ederek performan artırımı sağlayabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için AdminCP'ye girin ve vBulletin Options "vbulletin seçenekleri" den Message Searching Options "Mesaj Arama Seçenekleri" bölümündeki Automatic Similar Thread search olan bölümü HAYIR olarak işaretleyip kayıt edin.
Gösterdiğiniz Bu Örnek Seo Açısından İyi Olmayacaktır Bence.
My Forum:TRplatform