Results 1 to 10 of 10

vBSEO'ya geçmeyi düşünüyorum ama

This is a discussion on vBSEO'ya geçmeyi düşünüyorum ama within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; merhabalar, hemen sorularýma geçeyim. vbulletin 3.6.8 kullanýcýsýyým ve 3.7ye geçmeyi çok ram+cpu yediðini düþünerekten geçmeyi düþünmüyorum. 3.6.8 versiyonu için uygun ...

Junior Member
    Real Name
    gitti
    Liked
    0 times

Red face vBSEO'ya geçmeyi düşünüyorum ama

merhabalar,

hemen sorularıma geçeyim.

• vbulletin 3.6.8 kullanıcısıyım ve 3.7ye geçmeyi çok ram+cpu yediğini düşünerekten geçmeyi düşünmüyorum. 3.6.8 versiyonu için uygun vBSEO hangi versiyondur? vBSEO'nun çıkan en son versiyonları hep vbulletininde en son çıkanına göremidir yani önceki vbulletin versiyonlarını kullananlar destek, ürün falan alamazmı?
    • vBSEO satın alma kısmında site adresmizi gireceğimiz yer var. Sitemiz kabul edilmezse ödeme ne oluyor? yada önceden sitemizi doğrulatacağımız biryer varmı uygun olup olmadığı konusunda? Birde şartlar nerde yazıyor mesela şu siteler kabul edilmez gibi?
    • vBSEO satın alma kısmında "vBSEO Installation Service" seçeneğini açıklayabilirmisiniz? mesela o hizmeti almasam kendim kuramazmıyım? Kurulum o kadar ücretli olduğuna göre sanırım çok bilgi istiyor galiba??
    • vBSEO en iyi hangi işlemcili sunucuda çalışır? mesela core2duo uygun değil diyorlar.
    • vBSEO satın alırken ödeyeceğimiz $149 ömür boyumudur? vBSEO'nunda vbulletin gibi yıllık ücreti varmıdır?

Junior Member
    Real Name
    Tezcan GULER
    Liked
    0 times
    Merhaba
    1-Vbseonun son versiyonu 3.6.x serisiyle ve 3.7.x serisiylede uyumlu bir sorun olursa zaten yeni versiyonunu çıkarirlar ve destekte alabilirsin
    2-siten kabul edilmezse ödemeni hesabina geri yolluyorlar, sitenin uygunluk şartlari forumda var bakarsan görürsün
    3-o sadece ücretli kurulum servisi buradan vbseo alanlarin %95 i kendi kuruyor vbseo yu
    çok sikişirsan pm atarsin bende kurabilirim çok bilgi istemiyor dosyalari atiyorsun xml yi import ediyorsun ayrica türkçe açiklamasida var dosyalarin içinde
    4-celeron dada çalişir core2duo dada çalişir ama yeni işlemciler daha güçlü olacağindan onlarda daha iyi çalişir
    5-evet 149 dolar ömür boyudur 1 yil boyuncada istediğin versiyonu indirebilirsin 1 yil dolunca istersen küçük bir ücret ödeyerek yenileyebilirsin lisansini

Junior Member
    Real Name
    gitti
    Liked
    0 times
    2.el lisans satıyorlar alsak bir sakıncası olurmu?

yada nelere dikkat etmeliyiz 2. el lisans alırken

Junior Member
    Real Name
    Tezcan GULER
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by gittirek View Post
    2.el lisans satıyorlar alsak bir sakıncası olurmu?

yada nelere dikkat etmeliyiz 2. el lisans alırken
    En mantiklisi sifir alman
    ben 2.el vbseo lisansi aldim 1 ay sonra lisansim iptal edildi büyük ihtimal sahte kredi karti kullanilmiş alinirken ardindan yeniden lisans aldim ve 100 ytl zararim oldu
    2.el satiş için vbseo yetkilisinin bir konusu vardi

Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    vBSEO satın almak/satmak isteyen herkes lütfen yeni düzenlemeler konusunda bilgi sahibi olsun.

vBSEO kullanıcıları kendilerine ait lisanslardaki domain adresini değiştirme hakkına sahiptir , aşağıdaki uyarılar lisans devir işlemleri için geçerlidir.

vBSEO kullanıcılarının sahip olduğu lisansları devretmek istediklerinde aşağıdaki maddelere uyumluluk göstermelidir.

VBSEO LISANS TRANSFER OZEL GEREKLİLİKLER
    • vBSEO Lisansı son 12 aylık süreç içerisinde transfer edilmemiş olmalı
    • vBSEO Lisansı minumum 3 aydır aktif olmalı , yani satın alma süresi ile devir süresi arasında en az 3 ay olmalı
    • vBSEO Lisansı AKTİF durumda olmalıdır. Not: Eğer lisans geçerliliğini kaybettiyse transfer işlemi öncesinde Yenilenmek zorundadır.

vBSEO DOMAİN ADRESİ DEĞİŞTİRMEDE GEREKLİLİKLER
    • vBSEO lisans sahipleri sahip oldukları lisanslardaki domain adresini değiştirebilirler.
    • Bu değişiklikler 90 günde bir kere yapılabilir.

vBSEO Lisans transferi veya domain değişikliği nasıl yapılır :

Support ticker açarak bu değişiklikleri talep edebilirsiniz. Bu değişikliği sadece kayıtlı lisans sahibi talep edebilir.

Senior Member maxicep's Avatar
    Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    1- cpu ve ram miktarı vbb 3.7 den dolayı biraz artmıs çünkü sql sorguları fazlalasmıs, ama onu da optimize edecekler full sürümünde, daha beta. vbseo da 3.1 veya en son version her zaman iyidir, vbulletinde de bence her zaman en son iyidir ancak beta ları sevmiyorum.

2- site kabul edilmezse ödeme geri gönderiliyor paypal hesabınıza. Site tamamen illegal içerige yada 18+ içerige, warez içerige sahipse kabul edilmiyor ama kısmen sahipse artık kabul ediliyor.

3- Kurulum ücreti bahsettiginiz. Eğer kendiniz kurabiliyorsanız ( ki kuramıyorsanız artık bu isle urasmanızın anlamı yok ) vbseo yöneticileri kurabiliyor ama çok kolay ve kurulum 5 dk yı alıyor en fazla. Bence biraz kafa yormanız en iyisi olacaktır hem ögrenmis olursunuz. Herşey zaten anlatılmakta forumlarda ve indirdiginiz dosyada readme dosyasında.

4- en iyi calistigi işlemci kavramı yok bence çok saçma bir kriter ama işletim sistemi desen katılabilirdim, ben centos 5 de kullanıyorum çok memnunum, vbseo açık olsa da olmasa da load çok fazla degismiyor. işlemci ile alakası olmaz bir scriptin işleyişinin bana göre. Ama ne kadar iyi olursa, load o kadar düşük olur, site hızlı olur.

5- ömür boyu ama her yıl yenileme ücreti var sanırım 35 dolardı. Güncellemeleri edinmek için her yıl yenilemek gerek aynı vbulletin gibi

bildiklerim bunlar, kolay gelsin

Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    1- cpu ve ram miktarı vbb 3.7 den dolayı biraz artmıs çünkü sql sorguları fazlalasmıs, ama onu da optimize edecekler full sürümünde, daha beta. vbseo da 3.1 veya en son version her zaman iyidir, vbulletinde de bence her zaman en son iyidir ancak beta ları sevmiyorum.

2- site kabul edilmezse ödeme geri gönderiliyor paypal hesabınıza. Site tamamen illegal içerige yada 18+ içerige, warez içerige sahipse kabul edilmiyor ama kısmen sahipse artık kabul ediliyor.

3- Kurulum ücreti bahsettiginiz. Eğer kendiniz kurabiliyorsanız ( ki kuramıyorsanız artık bu isle urasmanızın anlamı yok ) vbseo yöneticileri kurabiliyor ama çok kolay ve kurulum 5 dk yı alıyor en fazla. Bence biraz kafa yormanız en iyisi olacaktır hem ögrenmis olursunuz. Herşey zaten anlatılmakta forumlarda ve indirdiginiz dosyada readme dosyasında.

4- en iyi calistigi işlemci kavramı yok bence çok saçma bir kriter ama işletim sistemi desen katılabilirdim, ben centos 5 de kullanıyorum çok memnunum, vbseo açık olsa da olmasa da load çok fazla degismiyor. işlemci ile alakası olmaz bir scriptin işleyişinin bana göre. Ama ne kadar iyi olursa, load o kadar düşük olur, site hızlı olur.

5- ömür boyu ama her yıl yenileme ücreti var sanırım 35 dolardı. Güncellemeleri edinmek için her yıl yenilemek gerek aynı vbulletin gibi

bildiklerim bunlar, kolay gelsin

Junior Member
    Real Name
    gitti
    Liked
    0 times
    eyvallah bilgiler için sağolun.

Junior Member
    Real Name
    gitti
    Liked
    0 times
    zointsden geçeceğim vbseoya linkleri direk yeni linke yani aynı konuya nasıl yönlendiririz ?

Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    URL Rewrite yi, zoints yapısına uygun konfigüre etmeniz gerekecek.
    vbseo kurduktan sonra mantıgını anlayarak kolayca yapabileceginizi düşünüyorum

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Quote Originally Posted by gittirek View Post
    zointsden geçeceğim vbseoya linkleri direk yeni linke yani aynı konuya nasıl yönlendiririz ?
    Satın alma işlemi sonrasında ticket açarsanız yönlendirmeniz için yardımcı olurum. Diğer sorunları cevaplayanlara teşekkürler
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam