Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 21

VBSEO'nun Hit Arttırma Yolundaki Etkisi ?

This is a discussion on VBSEO'nun Hit Arttırma Yolundaki Etkisi ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Öncelikle Merhaba Arkadaşlar ; 6 Aydır vBSEO Kullanmaktayım.Hit Arttırmak için Aldım Sistemi.5.000 Konulu forumlar takılıyor gözüme hitleri 15.000 lere bile ...

Member O'NEAL's Avatar
    Real Name
    Şehmus
    Liked
    0 times

Unhappy VBSEO'nun Hit Arttırma Yolundaki Etkisi ?

Öncelikle Merhaba Arkadaşlar ;

6 Aydır vBSEO Kullanmaktayım.Hit Arttırmak için Aldım Sistemi.5.000 Konulu forumlar takılıyor gözüme hitleri 15.000 lere bile çıkan.Bende 100.000 Kadar konu var. Ama Hitlerim en fazla 2500 olmuş durumda.6 aydır 2500 ü geçmiş değilim.4100 adet backlink im bulunmakta.Google da 305.000 kadar sayfam indexli.Google Bot her gün 40.000 kadar sayfa indexliyor.activity loglarda görüyorum.Ama Google neden hit yollamıyor ona şaşıyorum.Bu Sorunun Çözümünü Bilen veya Neden Kaynaklandığını Bilen biri var mı ? Yoksa Bi yerlerde Eksikliklerim mi var ? Anlamış Değilim.Bu Konuda Yardımlarınızı Rica Ediyorum Arkadaşlar.

Siteyi İncelemek ve Eksikliklerimi Belirlemek isterseniz Adres :

Teknolojinin Adresi & TRplatform - Dev Mekan

Şimdiden Teşekkürer..

Junior Member
    Real Name
    Yiğit Konur
    Liked
    0 times
    Gerçekten ilginç bir durum.
    Sitenizin içeriği çok zengin,ancak hitleriniz düşük.
    VBSEO'nun bir etkesi olmadığı açıkça gözüküyor,umarım sorun ayarlarınız vs. bir konu ile ilgilidir.En kısa zamanda çözüm bulmanız dileğiyle...
    İyi çalışmalar...

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Selam Şehmus ,

Herşeyden önce şunu belirtmek isterim , Google ve diğer tüm botlar siteleri inceledikleri zaman sitelerin içerikleri üstünde yoğunlaşmaya çalışırlar. Sizin sitenize baktığım zaman ne üzerine bir forum olduğu konusunda en ufak fikrim olmuyor. Bunu defalarca belirttim geçmişte. Türkiye'de forum mantığı yanlış algılanmaktadır ve forumlar herhangi bir hedef kitlesi olmadan açılmaktadır. 50 tane forum gezerseniz çoğunlukla 50 forumda da aynı bölüm başlıkları hatta neredeyse aynı sırayla açılmış olduğunu görebilirsiniz ki bir kullanıcı nasıl sizin sitenize girdiği zaman sitenin ne üzerine açılmış olduğunu söyleyemiyorsa aynı şey botlar içinde geçerlidir.

Siteniz için birebir yapabileceğim yorumlar ise ilk olarak meta keywordslerinizi yeniden düzenlemek olucaktır. Şu anda kullanmakta olduğunuz keywordler :
    Code:
    resimleri, indir, download, program,platform, full , 2007, ilgili, nedir, videoları, resimli, oyun, mp3, oyunlar,  msn, izle, yükle, avatarlar
    site içeriğinizle uyumlu değil.

Aynı şekilde meta description içerisinde de site içeriğinizi anlatacak kelimeler kullanmanızı tavsiye ederim.

Forum bölümlerinde , forum açıklamasını kaldırmanızı ve vBSEO'nun bir özelliği olan Relevant Replacements kullanmanızı tavsiye ederim.

Sitenizde çok fazla forum bölümü olduğundan dolayı Footer'ınızda bulunan vBSEO Archieve Links özelliğini kapatmanız veya botların izlemesini istediğiniz özel bölümlere yönelmelerini sağlayabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member
    Real Name
    sinan
    Liked
    0 times
    Görünüşe göre herşeyiniz kusursuz....

Keyword yazmasanız bile descriptionunuz olmasa bile sitemapınız hiç kurmamış olsanız bile sağlıklı bir sitenin bukadar süre sonra hit alması gerekmektedir.

Vbseo olsun yada olmasın....

Benim tonla sitem var ne keywordu var ne sitemapı var ne descriptionu var... Aaaa derim 3-4 ay sonra işe bakın daha keywordu yokmuş ama hit 5k..Şunları halledelimde google amcam biraz daha değer versin

Özellikle en fazla hiti sizin gibi genel içerikli forumlar toplarlar. Karşılıksız link değişimleriniz olduğu sürece google size güvenir ve daha fazla hitiniz olur. Nekadar link değişimi karşılıksız = okadar hit.

Link değişimlerinizi aynı içerikte yapmanızada gerek yoktur. Yeterki linkleriniz googlenın sevdiği bol pr li değilde hitli sitelerde yazsın.

Bütün bunlar gerçekleştikten sonra sandboxa girme ihtimalinizde ortadan kalkar ve hitinizde çok az oynamalar olur. Bunada rivayete göre -30 denilir. 15 gün kadar aramalarda ilk sayfalarda çıkmazsınız. - 30 dan çıkışınız mükemmel olur hitinize 50k diyelim 35 k ya inersiniz çıkışınızda 60k olursunuz bu süreç bu şekilde gider....

Sizin sorununuzun aynısı benimde başıma geldi...Herşey mükemmel ama neden bu????

AÇIKLAMA:
    1- Eğer sitenizin domainini değiştirmişseniz yada o domainde eskiden başka bir site kurulmuş ise mesela vbulletin yerine joomla veya wordpress...1 haftalık bile olsa 1 haftada karar değiştirmiş bile olsanız vbulletin kursanız google size ceza verir ve kesinlikle hit göndermez. Bu süre 1 yılı alabilir.

2- Bir sitenin kopyasını çekmişseniz. Yada domain değişikliğine gidilmişse. Aynı cezayı bundada alırsınız. Nedeni ise googlenın kopya içerik olarak algılaması. Bunda da en az 1 yıl.

Yukardaki 2 seçenekte istediğiniz kadar link değişimi yapın bütün Türkiyeye linklerinizi karşılıksız yazdırın durum vahimdir. Çıkışınız zaman alacaktır.

Çözüm:

Yeterli sayıda 1000-2000 karşılıksız link değişiminiz var ve yukardaki sorunu yaşıyorsanız.... PageRanki yüksek (pr7)(pr8)(özellikle içerikli) (mümkünse hitli) sitelerden karşılıksız backink satın almak. 1 ay bile olsa 1 tane pr7 iki tane pr8 link alsanız bile çok kısa sürede bu durumdan kurtulacaksınızdır...(domain yaşıda önemli)

Domainleri mahkeme kararıyla engelllenen büyük siteler bunu yapmaktadır.... Yönlendirme yapamadıkları için.

------

İnşallah sorununuz en kısa zamanda düzelir. Yukarda açıkladığım çözümü yapamayacaksanız link değişimine devam bir süre sonra açılacaktır.(zaten baya bir süre geçmiş)...

İçinizi ferah tutun

Saygılar....

Member O'NEAL's Avatar
    Real Name
    Şehmus
    Liked
    0 times
    Teşekkürler Sinan Verdiğin Bilgiler Gerçekten Muhteşem.Kimse Bildiklerini Paylaşmıyor Senden Başka.Verdğin Bilgileri Dikkate Alacağım.Uygulamaya Koyacağım.

Çok tEşekkürler...

Senior Member
    Real Name
    Cagatayh
    Liked
    1 times
    Gerçekten üzüldüm diyebilirim. Zaten bu yüzden çoğu forum sahibi pes edip satıyorlar forumlarını.

2 yıllık tecrübelerime göre şunları diyebilirim.

* Genel içerikli forumlar artık yüksek külfeti olan reklamlar ile tutar. Mynet'e reklam vereceksin oraya buraya. Anca böyle tutar. Çünkü ne sitesi belli olmuyor. Amaç ne belli değil. Amaç belli "sohbet".. Google böyle görüp üstüne düşmüyor sitenin.

* Evet keywordler ilgisiz olmuş Mert'in dediği gibi %10 gibi bir oran vardır sanırım. Keyword ve açıklama çok önemli.

* Link satın almalısın arkadaşların dediği gibi yüksek pr'lı ama senin sitenle aynı konuya sahip olsun, önemli olan bu.
    Yoksa isterse 8 pr lı olsun ama git çiçek satan siteden alırsan link işe yaramaz.

* Yerinde olsam forumu bir konu üzerine toplarım.

- Müzik forumu
    - Pc forumu
    - Pc Donanım Forumu
    - Eğlence forumu

vs..

Bakıyorum da en az 5.000 -7.000 olması lazım bu mesaj ve konuda çok ilginç :(

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Sinan Bey yazdığınız olguların hiçbirisine malesef katılamıyorum. Google Webmasters siteisnde çok açık bir şekilde belirtilmiştir ki site indexlemesinde ve yüksek sıralarda sağlanmasında önemli olgular :
    meta taglerinin düzgün kullanımı ,
    meta description'ın düzgün kullanımı ,
    sitenizin kodunun geçerli html koduyla yazılmış olması ,
    header taglerinin düzgün sıralanması.

Bunun haricinde sitenize isterseniz 1000 tane sitenizle alakalı olmayan Pr8 link alın bu size bir artı sağlamayacaktır. Son Pr update'i bu olguyu çok açık bir şekilde ortaya koymuştur ki bu tarz sitelerin tamamı PR kaybı yaşamıştır. Pr için önemli olan sitenize gelen linklerin siteniz ve site içeriğiniz ile uyumlu olmasıdır.

Kaldı ki bir diğer nokta genel içerikli forumlara google'un önem verdiğini söylemeniz olmuş. Malesef yine buna katılamıycam çünkü yukarıda bahsettiğim olgular içerisinde genel içerikli forumlarda kullanabileceğiniz derecede yeterli meta keyword ve description kullanma imkanınız olmamaktadır. Buda otomatikman arama sonuçlarında yer kaybetmenize sebep olucaktır.

Elbette şunuda belirtmek lazım , SEO kjesin olgular içermemektedir sadece geçerli incelemeler sonucunda varılan neticeler vardır.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Senior Member HaYLaZ's Avatar
    Real Name
    Sadri
    Liked
    0 times
    merhabalar bu konuda benim yazmış olduğum birmakale vardı sizinle paylaşmak istedim hem bu konuda yeni başlayan arkadaşlarada faydalı olacağını düşünüyorum.

Google-Pagerank-Backlink Mantığı Ve İpuçları - HaYLaZTuRK ™ EGLeNCe PLaTFoRMu
    Hergün Bir Yudum : Bilgi İksiri

Member
    Real Name
    sinan
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Sinan Bey yazdığınız olguların hiçbirisine malesef katılamıyorum. Google Webmasters siteisnde çok açık bir şekilde belirtilmiştir ki site indexlemesinde ve yüksek sıralarda sağlanmasında önemli olgular :
    meta taglerinin düzgün kullanımı ,
    meta description'ın düzgün kullanımı ,
    sitenizin kodunun geçerli html koduyla yazılmış olması ,
    header taglerinin düzgün sıralanması.

Bunun haricinde sitenize isterseniz 1000 tane sitenizle alakalı olmayan Pr8 link alın bu size bir artı sağlamayacaktır. Son Pr update'i bu olguyu çok açık bir şekilde ortaya koymuştur ki bu tarz sitelerin tamamı PR kaybı yaşamıştır. Pr için önemli olan sitenize gelen linklerin siteniz ve site içeriğiniz ile uyumlu olmasıdır.

Kaldı ki bir diğer nokta genel içerikli forumlara google'un önem verdiğini söylemeniz olmuş. Malesef yine buna katılamıycam çünkü yukarıda bahsettiğim olgular içerisinde genel içerikli forumlarda kullanabileceğiniz derecede yeterli meta keyword ve description kullanma imkanınız olmamaktadır. Buda otomatikman arama sonuçlarında yer kaybetmenize sebep olucaktır.

Elbette şunuda belirtmek lazım , SEO kjesin olgular içermemektedir sadece geçerli incelemeler sonucunda varılan neticeler vardır.
    3 tane pr8 alakasız olsa bile hitli ve footerdan (hersayfa) bütün sorunlar hallolacaktır. İlk güncellemede de en az pr5.Ve hitinizi alırsınız. Yeterki 3 pr 8 içerikli ve hitli olsun. Tr veya ingilizce olmasına gerek yoktur (Farketmez). 1000 tane pr 8 e hiç gerek yoktur Pr 8 pr 8 dir boşuna pr8 veya 7 değildir.... Sitenizle alakalı olsa tabiki daha iyi. İllada alakalı olacak diye kaide yoktur.

Çok köklü sitelerin ....isimlerini vermek istemiyorum burada bu sitelerin domain değiştirirken uyguladığı işlem budur Kesinlikle kelalaka linkler satın almışlardır. Türkiyede Türkçe içerikli pr8 veya pr7 forum bulamadıkları için.

Meta tag larını düzgün kullanmayan veya olmayan 10larca site ismi belirtebilirim size pmden... hitleride 50k nın üstü.

Lütfen beni yanlış anlamayın ben yararının olmadığını savunmuyorum aşırı derecede faydası yoktur. Meta taglerin.

Eğer Google Webmasters toolsta anlatılanları harfiyen yerine getiripte bütün sorunlarımız hallolsaydı ne mutlu derdik. Her isteyen istediği kelimede yukarı çıkardı çekişmeler olmazdı. Belkide terör yazınca ilk sayfada istanbul çıkardı:(

Bunun olmasını kimse istemez değilmi? Google amcamızda istemez bunun için sırlarını vermez

Not: Şehmuz dostum malesef 1 ve 2 nci seçenekte açıkladığım sorunlardan kaynaklanıyor senin hitinin azlığı ve yine diyeceğim maalesef parayı veren düdüğü çalıyor. İnşallah en kısa zamanda google backlinke değilde domain yaşına önem verirde bu sorunların gider:(

Saygılar.
    Last edited by sinanulman; 06-10-2007 at 03:16 PM.

Junior Member
    Real Name
    Omer Yilmaz
    Liked
    0 times
    Güzel konu olmuş, yazarların eline sağlık.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Hazır bu konu yukarı çıkmışken ben olgularımı aynen şu şekilde kanıtlayabilirim.
    13 Haziran'da yazdığım bir makale 2 gün içerisinde Google'da 1. sıraya yükselmeyi başarmıştır. Hemde arama yapıldığı zaman 1 milyon sonuç çıkmasına rağmen.
    Kanıtlar her zaman örneklerin ötesine geçmektedir :

Code:
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=centos+5+lighttpd&btnG=Google%27da+Ara&meta=

centos 5 lighttpd için yaklaşık 1.060.000 sonuçtan 1 - 10 arası sonuçlar (0,13 saniye)
    Adresinde görebileceğiniz gibi ilk sırada çıkan sonuç benim yazdığım makaledir.
    Bunun yanısıra aranılan kelimelerin ne kadar global kelimeler olduğuda önemli bir noktayı işaret etmektedir.

Dikkat ederseniz aramada kullandığım anahtar kelimeler makale ile bire bir örtüşmemektedir. Ancak sayfada uygulanmış SEO yöntemleri bu başarının anahtarıdır. Bunun yanısıra önemli olan diğer bir noktada makalenin özel olmasdır. Yani siteye özel içeriğin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.

Google.Com da ise 7. sayfada çıkmaktadır bu sonuç.

Google Webmasteres hesabı birebir bilgi vermemektedir ancak çok açık olguları vardır. Bunun yanısıra SEO incelenmesi ve öğrenilmesi gereken yepyeni bir teknolojidir. Bunu hafife almak ve yanlış uygulamak ciddi anlamda sitelere çok büyük zararlar verebilir.

Kaldı ki son Pagerank güncellemeside Google'ın Page Rank algoritmasında bile sadece linkler haricinde çok önemli olgulara baktığını net bir şekilde ortaya koymaktadır.

aLy
    aLy is offline
    Senior Member
    Real Name
    M.ALi
    Liked
    0 times
    gerçektende hit'iniz azmışş.. benim sizden çok çok ufak bir forumum var onun hit i sizinki kdr. Birde vbseo olsa yok ama en kısa zamanda almayı düşünüorum ..

aLy
    aLy is offline
    Senior Member
    Real Name
    M.ALi
    Liked
    0 times
    bugün tekrar baktımda hitiniz 25k yı buluyor hayırlı olsun

Senior Member
    Real Name
    Cagatayh
    Liked
    1 times
    Vay
    İşte vbseo gücü

Member
    Real Name
    veyis sen
    Liked
    0 times
    Bende benzzer sorun var. vbseo öncesi çokgüzel hit vardı 15000 lere çıkıyordu kurudğum zamandan sonra 4000 e düştü. Ben de bekliyorum tekrar yükselmesini.

İncelemek isteyenler için: Rehberim.net

bu da extremetackink linki eXTReMe Tracking

Page 1 of 2 1 2 LastLast