vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Vbseo Üye İsimleri within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Vbseo 'da, üye, isimlerinde garip karakterler kullandığı zaman kullanıcı profili çıkmıyor mesela, é gibi bir karakter, url'de e'ye dönüşmüyor bu ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| Vbseo Üye İsimleri Vbseo'da, üye, isimlerinde garip karakterler kullandığı zaman kullanıcı profili çıkmıyor mesela, é gibi bir karakter, url'de e'ye dönüşmüyor bu sorunu nasıl çözebilirim? |
|
| ||||
| ||||
|
Bunu çözmenin 2 yöntemi var : 1. Kullanıcı Isim rewrite özelliğine userid sini eklemeniz ( tavsiye edeceğim yöntem ) 2. config_vbseo.php dosyasında alttaki özelliği aktif hale getirmek. PHP Code: |
|
| |||
| |||
|
2.dediğinizi yaptım profil görüntülenebiliyor fakat, é sembolünü mesela %25E9 olarak çevriliyor. sanırım bunu e'ye çevirme imkanım yok. 1. yöntemi nasıl yapabilirim? |
|
| ||||
| ||||
|
çünkü kullandığınız karakter standart html içerisinde kullanılan bir karakter değil. Buna türkçe karakterleride ekleyebilirsiniz. Ondan dolayı 2 yi aktif hale getirdiğiniz zaman karakterler o şekilde gözükecektir. 1. Yöntemi yapmak için url rewrite ayarlarından member url rewrite ayarlarını seçmeniz gerekiyor. |
|
| |||
| |||
|
2. yöntemi iptal edip ilkini yaptım oldu, teşekkür ederim Mert Bey.
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
bunun tam yeri neresi bulamadım ben :( |
|
| ||||
| ||||
|
Teşekkürler Kaiser_Dealxa Kullanıcı Profil Url Formatı seçeneğinden members/[user_id].html seçtim inşallah yanlış yer değildir. |
|
| |||
| |||
|
bende bu tarz bi sorunla karşılaştım 1. yöntemle yapınca düzeliyor ama sonra tamamen kapatmayı seçtim gerek yok üye profilleri urlsinin pek bir önemi yok benim için.
|