Vbseo'da, üye, isimlerinde garip karakterler kullandığı zaman kullanıcı profili çıkmıyor mesela, é gibi bir karakter, url'de e'ye dönüşmüyor bu sorunu nasıl çözebilirim?
This is a discussion on Vbseo Üye İsimleri within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Vbseo 'da, üye, isimlerinde garip karakterler kullandýðý zaman kullanýcý profili çýkmýyor mesela, é gibi bir karakter, url'de e'ye dönüþmüyor bu ...
Vbseo'da, üye, isimlerinde garip karakterler kullandığı zaman kullanıcı profili çıkmıyor mesela, é gibi bir karakter, url'de e'ye dönüşmüyor bu sorunu nasıl çözebilirim?
Bunu çözmenin 2 yöntemi var :
1. Kullanıcı Isim rewrite özelliğine userid sini eklemeniz ( tavsiye edeceğim yöntem )
2. config_vbseo.php dosyasında alttaki özelliği aktif hale getirmek.
PHP Code:// Set this variable to 1 to include special characters using url encoding for member profiles.
define('VBSEO_REWRITE_MEMBER_MORECHARS', 0);
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
2.dediğinizi yaptım profil görüntülenebiliyor fakat, é sembolünü mesela %25E9 olarak çevriliyor. sanırım bunu e'ye çevirme imkanım yok.
1. yöntemi nasıl yapabilirim?
çünkü kullandığınız karakter standart html içerisinde kullanılan bir karakter değil. Buna türkçe karakterleride ekleyebilirsiniz. Ondan dolayı 2 yi aktif hale getirdiğiniz zaman karakterler o şekilde gözükecektir.
1. Yöntemi yapmak için url rewrite ayarlarından member url rewrite ayarlarını seçmeniz gerekiyor.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
2. yöntemi iptal edip ilkini yaptım oldu, teşekkür ederim Mert Bey.
Rica ederim![]()
BEyefendi vbseo kontrol paneli sayfanıza girin ctrl + f yapıp url rewrite ayarlarına bası arayın alt taraflarda karşınıza kullanıcı ismi rewrite ayarlarını görebilirsiniz.
Teşekkürler Kaiser_Dealxa
Kullanıcı Profil Url Formatı seçeneğinden
members/[user_id].html
seçtim inşallah yanlış yer değildir.
bende bu tarz bi sorunla karşılaştım 1. yöntemle yapınca düzeliyor ama sonra tamamen kapatmayı seçtim gerek yok üye profilleri urlsinin pek bir önemi yok benim için.