Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Vbseo tamamen kaldırdım tekrar kuracağım.

This is a discussion on Vbseo tamamen kaldırdım tekrar kuracağım. within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Bunu yapma sebebim vbulletin seo yu baþtan optimize etmek. Önceden ihmal ettiðim bir ayar yüzünden günlük 3, 4 k tekil ...

Member
    Real Name
    eren
    Liked
    0 times

Vbseo tamamen kaldırdım tekrar kuracağım.

Bunu yapma sebebim vbulletin seo yu baştan optimize etmek.

Önceden ihmal ettiğim bir ayar yüzünden günlük 3, 4 k tekil hit için 360 tl dedicated parası veriyorum.
    Url uzunlugunu sınırsız yapmıştım. Her konunun adı uzun seçildiği için url de bir hayli büyük oluyordu.

Yaptıgım ağır seo da bir hayli cpu işini zorlaştırıyordu. Böylelikle baştan kurma kararı almıştım geçen aylar.

Şimdi yapmaya karar verdim. Tamamen kaldırdım. Phpmyadmin'den vbseo_ tag'i ile başlayan tabloları sildim. Ftp yi temizledim ve kurulu eklentileri de temizledim.

Vbseo dan tamamen arınmış oldu. Şuan tekrar kuracağım. Ancak

Baştan optimize edebileyim, linklerimi yeniden seçeyim ve url uzunlugunu yeniden ayarlayım istiyorum.

Ve son olarak ta yeniden oluşturulmuş sitemap istiyorum.

Bu mümkün mü Mert Bey?

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Bunu yapma sebebim vbulletin seo yu baştan optimize etmek.

Önceden ihmal ettiğim bir ayar yüzünden günlük 3, 4 k tekil hit için 360 tl dedicated parası veriyorum.
    Url uzunlugunu sınırsız yapmıştım. Her konunun adı uzun seçildiği için url de bir hayli büyük oluyordu.
    Bu tarz şeyleri nereden duyuyorsunuz bilmiyorum. Url uzunluğunun kullanmakta olacağınız mecburi server ile hiç yakından uzaktan alakası yoktur.

Bahsettiğiniz şeyi klesinlikle tavsiye etmiyoruz. Siz vBSEO'yu optimize değil tabiri caizese duyduğunuz bir iki saçma sapan yalan yüzünden kendi sitenizin SEO'sunu katletmeyi düşünüyorsunuz.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member
    Real Name
    eren
    Liked
    0 times
    Anladım hocam. 2 gundur vseosuz kullanıyorum forumu. Tabiki hit kaybına uğradı ama önceleri saatte 1 kez kitlenen ve reboot gerektiren sunucum vbseo yu kapatınca kendine geldi.

En basitinden f5 ile yenileyip vbseo.php dosyasına aşırı yükten foruım kitleniyor.

Hocam hitim günlük 4 - 5 k... 300- 350 tl lik gideri var sadece dedicated e... vps deseniz kaldırmıyor.

Vbulletin'ide optimize ettim siz ne tavsiye edersiniz sorun nedir sizce

Member
    Real Name
    Selçuk
    Liked
    0 times
    aynı sorunu bende yaşıyorum vbseoda bir problem mevcut 3-4k lık site işlemcisi kaldırmıyor vbseoyu kaldırınca problem olmuyor

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Quote Originally Posted by rosqa View Post
    Anladım hocam. 2 gundur vseosuz kullanıyorum forumu. Tabiki hit kaybına uğradı ama önceleri saatte 1 kez kitlenen ve reboot gerektiren sunucum vbseo yu kapatınca kendine geldi.

En basitinden f5 ile yenileyip vbseo.php dosyasına aşırı yükten foruım kitleniyor.

Hocam hitim günlük 4 - 5 k... 300- 350 tl lik gideri var sadece dedicated e... vps deseniz kaldırmıyor.

Vbulletin'ide optimize ettim siz ne tavsiye edersiniz sorun nedir sizce

Sunucunuz optimize değildir , sunucunuz sitenizi kaldırmaya yeterli değildir , kullandığınız modifikasyonlar sorun yaratıyordur.

Sizler basite kaçan hostların kurbanı oluyorsunuz her daim.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Member
    Real Name
    Selçuk
    Liked
    0 times
    2 senedir kullanıyorum aynı hostu ve eskiden htim şimdikin iki katıydı

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Selçuk bey , sizin siteniz shared hosting de duruyor IP uzerindeki site sayısına bakarsak ki sizin siteniz shared hsopting de kalacak büyüklükte değil. Sizin siteniz shared hosting de tutulacak bir site değil.

Member
    Real Name
    eren
    Liked
    0 times
    gezgin41 hocam hitiniz ne kadar ve hostu aldıgınız yerin linkini ve planını söyler misiniz?

Senior Member RiNNeGaN's Avatar
    Real Name
    Levent
    Liked
    10 times
    Yüksek hitli siteleriniz varsa kendinize ait vps sunucu yada dediacted sunucu kiralamanızı tavsiye ederim.paylaşımlı host firmalarından resel yada cpanel hesapı alırsınız.% 10 işlemci hakkı tanınmaktadır.Anlık hitiniz yüksek ise load sorunu yaşarsa host firması sitenizi suspend ederler...

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Quote Originally Posted by RiNNeGaN View Post
    Yüksek hitli siteleriniz varsa kendinize ait vps sunucu yada dediacted sunucu kiralamanızı tavsiye ederim.paylaşımlı host firmalarından resel yada cpanel hesapı alırsınız.% 10 işlemci hakkı tanınmaktadır.Anlık hitiniz yüksek ise load sorunu yaşarsa host firması sitenizi suspend ederler...
    10% bile tanımıyorlar ,, mesela bahsi geçen host firması olduğu için yazayım Hostgator ın CEO'su ve CTO'sunuda tanıyorum. Kendileri bizlerden yardım bile istedi sunucularında olan sorunlar konusunda. Seyahate gitmeden önce o konuda yardımda bulunuyorduk. Biz Hostgator'dan özellikle standart hosting ile standart forum paketlerini değiştirmesini istedik. Çünkü şu an mevcut düzeyde hostgator shared host serverları ne optimize edilebiliyor nede server üzerindeki çok sayıda siteden dolayı iyi performans veriyor. vBulletin ve diğer forum yazılımları standart hosting paketleri için kaldıracakları trafikten her zaman sorun yaratır. Bunun için hostgator forum specific server çıkartır ve site sayısını daha sınırlı tutarsa çok daha iyi performans alırlar. 10% limit bile vermiyorlar Levent bey inanın

Bu arada hostgator larda keşfettiğim birşeyi yazayım , uygulayabilirsiniz sitelerinizde. vBSEO Cp içerisinde 404 ayarını
    404 HTTP hata kodu gönder veya Özel Sayfa Girin şeklinde kullanın.

Member
    Real Name
    eren
    Liked
    0 times
    Hocam hostgator dayım 1 yıldır. önce babyplan reseller ile başladım, sonra vbseo sorun teşkil etmeye başladığında vps 1 level' e geçtim. O da yetmedi cpu hep % 100 de idi. Vps 6 level e upgrade ettim ama kitlenmeye devam ediyordu.

Şuan Basic Dedicated Server Kullanıyorum 174 dolar değerinde ve hala kitleniyor ama 2 günde 1...

Hostgator dan taşınsam acaba baska firmalarda düşük ve ucuz planlarda barınabilir miyim?

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Açıkçası hostgator benim şahsen en son tavsiye edeceğim hosttur. Almanyadan çok daha uygun fiyatlara çok daha iyi serverlar bulabilirsiniz. Serverloft , hetzner gibi şirketleri kontrol edin isterseniz Eren bey.

Member
    Real Name
    Selçuk
    Liked
    0 times
    sen napmışsın ya site kazanıyormuki ayda o kadar sanki
    senin srunun kesinlikle hosttan değil ya vbulletinde yada vbseoda problem var aynı benim gibi günlük hit 3k
    eskiden günlük hit 5k idi ve baby packette kesinlikle sorun olmuyordu

Senior Member RiNNeGaN's Avatar
    Real Name
    Levent
    Liked
    10 times
    Mert bey %10 derken zamanında aldığım resel hesapın bana verilen değer.Ama şimdi host paketlerini pek bilmiyorum..Anlattıklarınız doğrudur,size inanıyorum...

Member
    Real Name
    eren
    Liked
    0 times
    4 5 k hit için 300 tl vermek.. kazanıyorduk google reklamdan vs ama ne kazandıysam veriyordum 3 4 aydır böyle. Ama kazanmadıgım aylar cebimden vermeye başladım işte ozaman sorunu anlamaya çalıştım. Mert beyin açıklamasına göre hostgator.com dan kaynaklanıyor.

Page 1 of 2 1 2 LastLast