vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Total Support Team DeskPro'yu Sunar Yeni vBSEO Indirim Opsiyonu vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

vbseo sorunum ve uyarılarım --

This is a discussion on vbseo sorunum ve uyarılarım -- within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba ; Arkadaşlar programı kötülemek istemiyorum ancak sorunlarımı iletmek istedim. Büyük bir sitem var.Ve gücüne güvendiğim ve inandığım için vbseo ...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Old 01-27-2007, 02:45 AM
Junior Member

Real Name: libabom
Exclamation vbseo sorunum ve uyarılarım --

Merhaba ;
Arkadaşlar programı kötülemek istemiyorum ancak sorunlarımı iletmek istedim.
Büyük bir sitem var.Ve gücüne güvendiğim ve inandığım için vbseo satın aldım ve kurdum.
Ancak kullanabilmek ne mümkün.Anlık online sayım ortalama 1800 ... Vbseo aktifken anlık online 1000 üzerini aştığında server load % 80 lere çıkıyor ve makina kilitleniyor.
vbseo ekibine ticket attım ve sorunu bildirdim.Zend kurmamı önerdiler , bi çok ayar değişikliği verdiler.Herşeyi denedim ancak sorun aynı.

Bu arada 2 adet , çift çekirdek ve işlemcili sadece bu siteye ait server kullanıyorum.Biri web server diğeri mysql ...
Uzun lafın kısası vbseo yu kullanamıyorum.
Eğer sizinde anlık online sayınız 800 ve üzeriyse almadan önce iyice düşünün.

Ayrıca elimdeki lisansı satın almak isteyen varsa uyguna satabilririm.

Saygı ve Sevgiyle...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook!
Old 01-27-2007, 02:57 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 1
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
vBSEO birçok yoğun sitede bugüne kadar kullanılabildi ancak eğer sorununuz ticket aracılığı ilede çözülemediyse lisansın iadesi için bir support ticket açarsanız size yardımcı olacaklarına eminim.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook!
Old 01-27-2007, 08:18 AM
special K's Avatar
Member
Design for SEO

Real Name: special K
Biz lizard king ile aynı sunucu da iki geniş portalın yayınını yapmaktayız. Birisi 9nokta2.com (ki benim kitlem lizardın kitlesinin yanında bir hiç) ve ayyas.com İkimiz de vbseo kullanıyoruz. Cpu load %0.2 yi geçmiyor. Bence sunucu konfigurasyon hatası yaşıyorsunuz. Mert'in de dediği gibi vbseo daha bir çok kapsamlı forum sitesinde sorunsuz kullanılan bir eklenti. O yüzden " Eğer sizinde anlık online sayınız 800 ve üzeriyse almadan önce iyice düşünün." gibi bir tabir kullanmanız yanlış olmuş.
Old 01-27-2007, 10:18 AM
HaYLaZ's Avatar
Senior Member

Real Name: Sadri
Send a message via Skype™ to HaYLaZ
Vbseo yu kurduğunuz gibi online sayınızın aşırı artmasını beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız.Vbseo nun tam oalrak işe yaraması için 3-6 ay arası birzaman geçmesi gerekiyor.Google ve diğer arama motorlarındaki tüm sayfalarınız html sayfalarla dğeişmesi için.

Bende vbseo kullanıyorum online 400 küsürlerde geziyor ama herhangi bir server load sorunu hiç yaşamadım.Tamamıyla ayarlardan kaynaklanıyordur bu srunun.Anladığım kadarıyla ioncube kullanıyorsun birde zend kurarak denemeni öneririm.
Old 01-27-2007, 04:33 PM
Junior Member

Exclamation

Quote:
Originally Posted by special K View Post
Biz lizard king ile aynı sunucu da iki geniş portalın yayınını yapmaktayız. Birisi 9nokta2.com (ki benim kitlem lizardın kitlesinin yanında bir hiç) ve ayyas.com İkimiz de vbseo kullanıyoruz. Cpu load %0.2 yi geçmiyor. Bence sunucu konfigurasyon hatası yaşıyorsunuz. Mert'in de dediği gibi vbseo daha bir çok kapsamlı forum sitesinde sorunsuz kullanılan bir eklenti. O yüzden " Eğer sizinde anlık online sayınız 800 ve üzeriyse almadan önce iyice düşünün." gibi bir tabir kullanmanız yanlış olmuş.

anlık 1700 ortalama online, 1 milyondan fazla mesaj dan bahsediyoruz.Ve sen bana yanlış sunucu yapılandırması diyorsun.Sence ben ayarları yapamayacak kadar bilgisiz birimi duruyorum oradan.

Şunu altını çizerek belirtmek istiyorum vbseo ekibinin ekstradan ilettiği tüm ayarları yaptım.Zend de kurdum ancak olmadı.

Syg.
Old 01-28-2007, 06:21 AM
Atakan KOC's Avatar
Senior Member
vBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Atakan KOC
1 Milyon mesajım yok ama 250,000 mesaj ve 15 dk onlineda bazen 1.000 onlineda hiç bir sorun yok....

Sizin sorununuz şu. İyi bir server a geçmeniz.

Senin konfiğrasyon ne dersen eğer

Çift Dual core Xeon 4xCPU 2 GB Ram ve 2 x 250 GB HDD
Old 01-28-2007, 06:27 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Beyler ,

libamom zaten iki ayrı makinada ( ikiside dual xeon ) bir konfigurasyona sahip. Bir tanesi mysql bir tanesi apache olarak çalışmakta serverların.

Bilginiz olsun ona göre yorum yapmanızı tavsiye ederim. 5 dakika cookie timeout ile 1800 kullanıcı ki çoğunluğu üye olduğu zaman kolay değil. Yinede optimize edilme seçenekleri olabilmeliydi ve detaylarını araştırmaktayız şu anda zaten
Old 01-28-2007, 10:16 AM
Atakan KOC's Avatar
Senior Member
vBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Atakan KOC
Hehee. Mert benim dediğim 5 dk 1800 online ise bence Gaia :: Welcome to Gaia Online gibi bir yönteme gitme vakti geldi demekti. Daha güçlü bir sistem. Keza senin dediğinde dogru. Ayarlamalarda belki bir hata vardır.
Old 02-04-2007, 08:29 PM
Member
Big Board Administrator

Real Name: Umut
bu sorunun bir benzeride bende var atakan üstad ile baya irdeledik hatta bir server daha aldım elimde suanda bir xeon var boşa 6 ayda bize geçecek satmam lazım bir şekil ayrıca woodcrest 5310 2gb ram suan misal Server Load Averages1,13 1,20 0,91 | 129 Users Online (91 members and 38 guests

ancak gecenin gündüz ne olacak bilmiyorum buraya yazacam olmazsa belki iptal talebinde bulunabilirim en azından öbür xeondan bir şekilde kullanana kadar kesinlike load için cok etken var seo ya baglamak dogru olmayabilir
Old 02-10-2007, 03:48 PM
jacki's Avatar
Member
Big Board Administrator

Real Name: metin
ben boyle bır sorun yaşıyordum sonradan anladımkı sorun ne serverın ram ınde ne işlemcıde serverdakı karnelı gunceleldım seo ıle alakası yokmuş meğersem
Old 02-11-2007, 06:49 AM
Member
Big Board Administrator

hangi kernel ustad sanmıyorum seninki belki onunla alakalı olabilir ama ben serveri daha güçlü makineye geçirdim seo yokken durum normal ancak aktifleyince uçuyor load ..
Old 02-11-2007, 12:30 PM
special K's Avatar
Member
Design for SEO

Real Name: special K
Quote:
Originally Posted by libabom View Post

anlık 1700 ortalama online, 1 milyondan fazla mesaj dan bahsediyoruz.Ve sen bana yanlış sunucu yapılandırması diyorsun.Sence ben ayarları yapamayacak kadar bilgisiz birimi duruyorum oradan.

Şunu altını çizerek belirtmek istiyorum vbseo ekibinin ekstradan ilettiği tüm ayarları yaptım.Zend de kurdum ancak olmadı.

Syg.
Size adam gibi bir mesaj atmışım sizde adam gibi bir üslup ile cevap verseniz ne güzel olucak. Siz daha geçen gün benim siteme gelip, yaptığım bir eklentiyi (özelliği) beğenip bunu ücretsiz dağıtıyormusunuz diye sorup karşılığında benden hayır ne yazıkki cevabını alan kişi değil misin? Bu yüzden mi böyle tersleme girişimleri, komik. Neyse
Old 02-11-2007, 02:48 PM
Member
Big Board Administrator

arkadaslar yabancı forumda bari birbirimize anlayışlı olalım buradaki coğu kişi çeşitli alanlarda bilgili kişiler ..
Old 02-11-2007, 05:36 PM
Junior Member

Exclamation

Quote:
Originally Posted by special K View Post
Size adam gibi bir mesaj atmışım sizde adam gibi bir üslup ile cevap verseniz ne güzel olucak. Siz daha geçen gün benim siteme gelip, yaptığım bir eklentiyi (özelliği) beğenip bunu ücretsiz dağıtıyormusunuz diye sorup karşılığında benden hayır ne yazıkki cevabını alan kişi değil misin? Bu yüzden mi böyle tersleme girişimleri, komik. Neyse
Bu yazıyı nasıl bu kadar kişiselleştirdiğinize bir anlam verebilmiş değilim.
Eğer yukarıda yazdıklarımı iyi okumuş ve yorumlamış olsaydınız eminim bu tarz bir yorum yapmazdınız.

Evet sitenizde gördüğüm eklentiyi beğendim ve sizinle iletişime geçdim.Ancak bu olayla , yukarıda yazılanlar arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz. ? KOMİK

Daha özümseyerek okuyabilmeniz dileğiyle.
Sayg.
Old 02-11-2007, 07:21 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Konu gereksiz sıkıntı yaratmaya başladığı için kapatılmıştır.
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules