Results 1 to 15 of 15

vbseo sorunsuz kullanabilmek için ne yapmalı?

This is a discussion on vbseo sorunsuz kullanabilmek için ne yapmalı? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Arkadaslar merhaba, 1 ay önce aldigim vbseo lisansimi halen foruma bir turlu kurup kullanamadim. 2 defa kurduk site kasti.. Sitenin ...

scw
    scw is offline
    Member
    Real Name
    Serbay
    Liked
    0 times

vbseo sorunsuz kullanabilmek için ne yapmalı?

Arkadaslar merhaba,

1 ay önce aldigim vbseo lisansimi halen foruma bir turlu kurup kullanamadim. 2 defa kurduk site kasti.. Sitenin ana sayfa acilma süresi bile tam 1 dk dan yukari oldu.. Böyle olunca vbseoyu kaldirdik forumdan FTP dende sildik ama ayni sorun devam etti yani 1 dk'dan geç aciliyordu herhangi bir yere girdigimizde.. Ne yaptiysak bir türlü basarili olamadim. Hal böyle olunca seodan önceki yedegimizi geri yükleyip eski haline döndürmeye calistim ( NOT: Mysql Dumper programi ile seo kurulumundan önce db yedeklemistim kurulumdan sonra poblem yasadigim için sadece mysql dumper ile aldigim DB yedegini programdan geri tekrar yükledim ) ama yine sorun ayni idi düzelmedi... isin icinden cikamayinca vbulletin forumlarindan abimizin biri yardim etti sitedeki problemi düzeltti admin panele girince zaten anladigim kadariyla bazi tablolari eski haline döndürmüs siteyi öyle kurtarmis.

[ Degstirdiginiz bazi sablonlar vBulletininizin hatasiz calistirilabilmesi için Orijinal hallerine geri getirilmistir.
    103 adet Sizin tarafinizdan degistirilmis sablon bulunmustur, yenilenmesi yada eski haline döndürülmesi gereken. Eger bu islemi yapmazsaniz vBulletin iniz düzgün calismayabilir!

Belirtilen sablonları göster]

Bu islemi her 2 sefer seo kurulumdan sonra yasadım bu sorunu 2 kez yasadik ve 2 kez ayni sorunla karsilasip ayni sekilde geri dönüstürdük. Acaba problem nerededir ki ? Asil sormak istedigim sey VPS'de hangi eklentiler, hangi ayarlarin muhakkak kurulu olmali lazim genel anlamda ve opsiyonel olarak bu kuruluda olursa daha iyi olur dediginiz nedir acaba? VPS bilgisini soracak olursaniz eger arkadasim söyle dedi : Sunucu üzerine ayri bir makina (VPS) kurdum kesintiler olursa bu kesintilerden etkilenmemek icin ve sitemide bu VPS icinde barindiriyor. Sunucu 16 GB ram'e sahip...

Yönlendirmeniz, bilgilendirmeniz ne olacaktir acaba gerçekten çok destege ihtiyacim var lisansimi kullanamiyorum :(

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Ilk olarak vBSEO'nun aşağıdaki olguyu yapmasının imkanı yok çünkü vBSEO hiçbir template güncellemesi yapmıyor. Sadece kendi templatelerini sisteme ekliyor
    [ Degstirdiginiz bazi sablonlar vBulletininizin hatasiz calistirilabilmesi için Orijinal hallerine geri getirilmistir.
    103 adet Sizin tarafinizdan degistirilmis sablon bulunmustur, yenilenmesi yada eski haline döndürülmesi gereken. Eger bu islemi yapmazsaniz vBulletin iniz düzgün calismayabilir!

Belirtilen sablonları göster]
    Siteniz ile detayları bilmeden birşey söylemem imkansız. Lütfen aşağıdaki sorulara cevapları yazarsanız detaylıca yardım etmeye çalışırım.

1. Phpinfo sayfa adresi
    2. Serverınızın detaylı bilgileri ( ram , cpu , hdd etc.. )
    3. 15 dakika cookie timeout süresi ile online kullanıcı + misafir ortalamanız
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

scw
    scw is offline
    Member
    Real Name
    Serbay
    Liked
    0 times
    1-) phpinfo()

2-) Sunucu bilgisi için haber bekliyorum gelince bilgilendireceğim

3-) Şu anda cookies süresini 900 sn ( 15 dk ) indirip sayaçları güncelledim 33 kişi online 70 kişi misafir olarak gözüküyor. Vbseo ile birlikte gelen gravity kurdum ondaki şuanda baktım istatistik bilgileri : pageviews : 1,017 visitors : 96 olarak görünüyor.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Sadece phpinfo ile sunucunuzun optimize olmadığını belirtebilirim.

kullandığınız server dedicated mı ? Değilse kaç adet site host ediliyor tam olarak bilmiyorum ancak sizin kullandığınız IP adresinde 114 farklı site var. Yani çok büyük ihtimal ile sunucunuz kaldırabileceğinden daha fazla site host etmekte. Bu şekilde çalışan hosting şirketleri ile çalışmamanızı şiddetle tavsiye ederim.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Senior Member RiNNeGaN's Avatar
    Real Name
    Levent
    Liked
    10 times
    Quote Originally Posted by scw View Post
    1-) phpinfo()

2-) Sunucu bilgisi için haber bekliyorum gelince bilgilendireceğim

3-) Şu anda cookies süresini 900 sn ( 15 dk ) indirip sayaçları güncelledim 33 kişi online 70 kişi misafir olarak gözüküyor. Vbseo ile birlikte gelen gravity kurdum ondaki şuanda baktım istatistik bilgileri : pageviews : 1,017 visitors : 96 olarak görünüyor.

Sizin yerinizde olsam VPS kullanılır optimize eder,denerim.sunucu kiralayıp boşuna para vermemenizi tavsiye ederim.VPS Optimizeyi yaparken acele etmeyin ve bu işten anlayanlara danışın.vps optimizesi sandıgınız gibi kolay değildir.İlk başta kendinizi vps sunucularında deneyin sonrasında hit aldıkça dedicated sunucuya geçiniz..Tavsiyede bulundum.Karar sizin.

scw
    scw is offline
    Member
    Real Name
    Serbay
    Liked
    0 times
    Peki sunucumuzda kurulu olması gereken modüller nelerdir tam istikrar için? vb 4.1.3 kullanıyorum şuanda seo yu kuramıyoruz bilindiği gibi. Direk sunucu üzerine kurulu VPS de barınıyor site VPS nin 4 GB rami mevcut. Ram kullanımı en dipte onda sıkıntı yok. Sanırım sunucuda birşeyler eksik kurmamız gereken birşeyler var galiba. Normalde tam olarak neler kurulması gerekliki ?

Real Name
    Levent
    Liked
    10 times
    Kurulumu ancak apache derlemesini *Whm/cPanelin domain panelinden a$amasindayken modülleri seçip kurabilirsiniz.Yada sshtende elle kurabilir.Kullandiqiniz domain panel nedir ?

CPanel , Plesk , Webmin , Directadmin

* ayrica benim sitelerimde VPS sunucuda barınmakta.

scw
    scw is offline
    Member
    Real Name
    Serbay
    Liked
    0 times
    Plesk panel

Real Name
    Levent
    Liked
    10 times
    Plesk ise sshten yapılandirabilirsiniz.

scw
    scw is offline
    Member
    Real Name
    Serbay
    Liked
    0 times
    bana sunucu sahibi arkadaş dediki ne modüller kurulu olması gerekiyorsa öğren ben kurarım o yüzden soruyorum. Normalde host+ftp erişimim var geri kalan erişim arkadaşımda ( hatır işi sunucusunda bulunduruyor ) o yüzden kendi şifresini vermez haliyle halka açık sunucu değil yani kendi şirketlerinin galiba siteleri var. Ben ona demeliyim ki şunu bunu kur. Yapılandırma derken mesela ne yapmamız gerek.

Real Name
    Levent
    Liked
    10 times
    httpd.conf dosyasından

#LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so bu kısmı inceleyiniz..

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    vBSEO için gereken tek şey sunucunuzda mod_rewrite olmasıdır.

Real Name
    Levent
    Liked
    10 times
    Yada burayi inceleyiniz.
    A dan Z ye SSH üzerinden Sunucu kurulumu

APACHE olan yeri okuyunuz.

Ayrıca php sürümünüz eski , mod_rewrite aktif olarak gördüm.

.htaccess dosyasını buraya pasteler misiniz ?

Vbulletin AdminCp den Friendly URLS leri standart olarak seçiniz.

Senior Member zbahadir's Avatar
    Real Name
    Zafer BAHADIR
    Liked
    18 times
    Sunucuda mod_rewrite kurulu phpinfo bilgisinden görülüyor.
    Muhtemelen aktif edilmemiştir.

scw
    scw is offline
    Member
    Real Name
    Serbay
    Liked
    0 times
    sunucuyu taşıyorum birazdan elime geçer yeni VPS bilgilerim. Optimize edilecek ondan sonra taşıyacağım siteyi sonra seo yu kuracağım hadi hayırlısı bakalım inşallah sorun çıkmaz.