Results 1 to 12 of 12
Like Tree5Likes
  • 1 Post By isByTiti
  • 2 Post By halilymz
  • 1 Post By Mert Gökçeimam
  • 1 Post By halilymz

Vbseo sonrası Site Hit artması hakkında Düşüncelerinizi,mesajlarınızı Bekliyorum.

This is a discussion on Vbseo sonrası Site Hit artması hakkında Düşüncelerinizi,mesajlarınızı Bekliyorum. within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba Arkadaþlar. Vbseo Sistemini Sitemin Hitini Artýrmak Ýçin almýþtým.Googlede Çoðu Siteye Bakýyorum Benim sitemden daha Az konu ve Mesaj sayýsýna ...

Junior Member
    Real Name
    Eser Ergün Polat
    Liked
    1 times

Vbseo sonrası Site Hit artması hakkında Düşüncelerinizi,mesajlarınızı Bekliyorum.

Merhaba Arkadaşlar.

Vbseo Sistemini Sitemin Hitini Artırmak İçin almıştım.Googlede Çoğu Siteye Bakıyorum Benim sitemden daha Az konu ve Mesaj sayısına Sahip Olmalarına Rağmen Benim en az 3-4-5 katı Hite sahip Olduklarını Görüyorum.Sitemde Yaklaşık 140 Bine yakın Konu 450 bin Küsür Mesaj Bulunmaktadır.
    Googlede İndex sayım 160 bin Küsür ve Günlük hit olarak 2 bini hala Bulamadım.Bu Günlerde de Sitemin Hiti devamlı Düşmektedir.Google neden sitemi Ön sayfalara taşımıyor yada Ziyaretci neden Göndermiyor Bilemiyorum.

Bunun Sebebi Sitemin Daha Yılını Doldurmuş olmaması mı, Yoksa Yanlış yaptığım Gözümden kaçan Bişeyler mi Var yada çok mu aceleci davranıyorum anlamış değilim.
    Bu konuda Görüşleri olan arkadaşların veya Yöneticilerin Düşüncelerini,tavsiyelerini,Sitemde eksik gördükleri şeyleri ,Beni bilgilendirmelerini, Rica ediyorum.

Site Linki ;

Paylaşımın Keyifli Dünyası & Formistan - Kaliteli Mekan

K
    eyifli Paylaşımlar.

Junior Member isByTiti's Avatar
    Real Name
    Titi
    Liked
    1 times
    vBSEO Tam Optimize Edilirse İnanılmaz Etki Yapıyor.
    Onun Dışında Sitenize Backlink Kazandırmalısınız Aksi Halde Yürümüyor.

Senior Member
    Real Name
    Halil Yılmaz
    Liked
    5 times
    Sanılanın aksine, ne konu sayısı nede google'deki index sayınızın fazla olması fazla hit alacağınız anlamına gelmez.

Sitenizdeki konular özgün konularmı?
    Sitenize açılan konular arama haçmi yüksek konular mı?

Artı parantez tek başına özgünlükte bi anlam ifade etmez. Atıyorum atom çekirdeğinin bölünmesi konusunda özgün bir makale yazarsınız ama arama haçmi düşük olduğundan hit gelmez. Arama haçmi yüksek konularda özgün konular yazmalısınız.
    İndex sayısı konu sayısı tamamen fasa fiso.

Junior Member
    Real Name
    Eser Ergün Polat
    Liked
    1 times
    Quote Originally Posted by isByTiti View Post
    vBSEO Tam Optimize Edilirse İnanılmaz Etki Yapıyor.
    Onun Dışında Sitenize Backlink Kazandırmalısınız Aksi Halde Yürümüyor.
    Çok teşekkür ederim Tavsiyeniz ve öneriniz İçin.
    Bu konuda gerekli olan şeyleri ilerki günlerde yapmayı düşünüyorum.

Quote Originally Posted by halilymz View Post
    Sanılanın aksine, ne konu sayısı nede google'deki index sayınızın fazla olması fazla hit alacağınız anlamına gelmez.

Artı parantez tek başına özgünlükte bi anlam ifade etmez. Atıyorum atom çekirdeğinin bölünmesi konusunda özgün bir makale yazarsınız ama arama haçmi düşük olduğundan hit gelmez. Arama haçmi yüksek konularda özgün konular yazmalısınız.
    Benim Söylemek istediğim Sitenin İçeriği ile Google index arasındaki farkı ve ziyaretci düşüklüğü.
    Bu kadar Konu ve mesaj sayısının Olduğu ve Devamlı Güncel olan bir sitenin bu kadar az index alması ve index sayısının Çok yavaş ilerlemesi düşündürücü.
    Mesela ben hatırlıyorum tam 2 hafta googlede index sayım hiç artmadı aksine düştü.
    Bu tamamen Vbseo ile veya site ile alakalıdır demiyorum veya vbseo bu konuda suçludur kesinlikle düşünülemez.
    Sadece Acaba yanlış yaptığım bişeyler mi var kurulum konusunda yada gözümden kaçan şeyler mi var vbseoyu etkileyen daha yada Site içeriğinde vbseo ya uymayan İçerikler mi mevcut diye düşündüm ki bir çok makale okudum ama Sitemin vbseo ya uygun olmayan içerikte olduğuna dair bir bulguya rastlamadım.
    Sitemin içeriği hem Özgün konulardan Okuşuyor hem Günlük devamlı güncel olan konulardan hemde aramada Hit halan legal konulardan Oluşuyor.

Bu konularda Benden Daha tecrübeli arkadaşların mesajlarını bekliyorum sizde dahil.

Tekrar Teşekkür ederim.

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4

Cok dogru , baska sitelerden kopyalanan icerigin hicbir faydasi yok.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Sitenizi belirli konulara yoneltmeyi secin. Her konuda uzman olan siteler yavas yavas yok olucak. Konularinizin uyeler tarafindan sosyal medyada paylasilmasini saglayin. Belirlenmis Degiskenler kurun.

Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Junior Member
    Real Name
    Eser Ergün Polat
    Liked
    1 times
    Hem bana hemde Bu işlerle Uğraşan Arkadaşlara Çok Faydalı olacak yorumlarınız İçin Çok Teşekkür ederim.
    Dikkate alıcam Bu Tecrübelerinizi.

Keyifli Paylaşımlar.

Junior Member
    Real Name
    Eser Ergün Polat
    Liked
    1 times
    Kusura Bakmayın Arkadaşlar Flood Olacak Bu Mesajım.

Yorum Yapan arkadaşların Tavsiyesine İlk adım olarak Bölüm isimlerinin adlarıyla Başlamak İstiyorum Sadece siteye Özgün olması için.Bunu zamana yayarak konularada Uygulamayı düşünüyorum.

Forum sitesinde Bölüm İsimlerini Değiştirmenin ve Alt Forumlardaki konuları ana foruma dahil edip silmenin yani Alt forumları azaltmanın Vbseo ya zararı veya yararı hakkındaki Etkisi ne oluyor ?
    İndex sorunu oluyor mu?
    Veya normalde Googleden eski bölüm adının olduğu linke Tıkladığımızda hata mesajı alıyoruz.
    ''Geçersiz Komut: Forum
    Eğer normal ve geçerli bir Linke tıkladığınızdan eminseniz, Lütfen, Yönetici ile irtibata geçin
    .''

diye.

Bu değişiklikler sonrasında Vbseo kapsamında Forum Bölüm yollarının tam olarak kendisine gelmesi ne kadar Sürüyor?

Şimdiden Teşekkür ederim.

Real Name
    Lizard King
    Liked
    622 times
    Blog Entries
    4
    Forum isimlerini degistirmeniz yapmaniz gereken en son hamle olmali bence. Eger imkaniniz varsa onceki isimlere geri donun kesinlikle.
    Eser likes this.

Senior Member
    Real Name
    Halil Yılmaz
    Liked
    5 times
    Quote Originally Posted by Eser View Post
    Çok teşekkür ederim Tavsiyeniz ve öneriniz İçin.
    Bu konuda gerekli olan şeyleri ilerki günlerde yapmayı düşünüyorum.

Benim Söylemek istediğim Sitenin İçeriği ile Google index arasındaki farkı ve ziyaretci düşüklüğü.
    Bu kadar Konu ve mesaj sayısının Olduğu ve Devamlı Güncel olan bir sitenin bu kadar az index alması ve index sayısının Çok yavaş ilerlemesi düşündürücü.
    Mesela ben hatırlıyorum tam 2 hafta googlede index sayım hiç artmadı aksine düştü.
    Bu tamamen Vbseo ile veya site ile alakalıdır demiyorum veya vbseo bu konuda suçludur kesinlikle düşünülemez.
    Sadece Acaba yanlış yaptığım bişeyler mi var kurulum konusunda yada gözümden kaçan şeyler mi var vbseoyu etkileyen daha yada Site içeriğinde vbseo ya uymayan İçerikler mi mevcut diye düşündüm ki bir çok makale okudum ama Sitemin vbseo ya uygun olmayan içerikte olduğuna dair bir bulguya rastlamadım.
    Sitemin içeriği hem Özgün konulardan Okuşuyor hem Günlük devamlı güncel olan konulardan hemde aramada Hit halan legal konulardan Oluşuyor.

Bu konularda Benden Daha tecrübeli arkadaşların mesajlarını bekliyorum sizde dahil.

Tekrar Teşekkür ederim.
    Bu arada footer'de bulunan linkleri kaldırmanızı tavsiye ederim. Ve başta dediğim gibi index sayısına hiç önem vermeyin. Mühim olan google index sayısı değil, "google'de indexlenen konularının google sıralamasıdır."
    Atıyorum bir konu açarsınız anlık index alır ama google pozizyonu 2.3.4. sayfada olur. Bu pozizyondaki bir konunun benim gözümde index almasının bir önemi yoktur.
    Google pozizyon sırası çok ama çok önemli. Kendi sitemden biliyorum. google 1. sayfa 1. sırada olan konularımdan günlük 500- 1000 ziyaretci aldığımı bilirim. (tek konu bu)

Junior Member
    Real Name
    Eser Ergün Polat
    Liked
    1 times
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Forum isimlerini degistirmeniz yapmaniz gereken en son hamle olmali bence. Eger imkaniniz varsa onceki isimlere geri donun kesinlikle.

Teşekkür ederim Yorumunuz için Ama Biraz Geç kaldım sanırım.Çünkü Dün bu konuda çok değişiklik yaptım.
    İlerde de Bölüm sayılarını düşürüp Çoğu Bölümü alt forum yapmayı yada konuları kaydırıp Çoğu alt forumuda kaldırmayı Düşünüyorum.

Bunun sebebi Siteyi Biraz daha Üyelere Özel ve Özgün yapmayı amaçlamam.
    Devamında ise Üyelere özel ve özgün Bölümler açmayı düşünüyorum.

İnşallah Bunun mevyesini alırım veya vbseo da yada Hitte sorun yaşamam.

Tekrar Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
    Artı Tavsiyeleriniz varsa Okumaktan zevk duyarım.

Bu arada footer'de bulunan linkleri kaldırmanızı tavsiye ederim. Ve başta dediğim gibi index sayısına hiç önem vermeyin. Mühim olan google index sayısı değil, "google'de indexlenen konularının google sıralamasıdır."
    Atıyorum bir konu açarsınız anlık index alır ama google pozizyonu 2.3.4. sayfada olur. Bu pozizyondaki bir konunun benim gözümde index almasının bir önemi yoktur.
    Google pozizyon sırası çok ama çok önemli. Kendi sitemden biliyorum. google 1. sayfa 1. sırada olan konularımdan günlük 500- 1000 ziyaretci aldığımı bilirim. (tek konu bu)
    Çok Teşekkür ederim Hocam Önerileriniz İçin.
    Eksik OLmayın.
    Bundan Sonra açtığım konularda Başlıkları kendime Özgün olarak atıyorum.
    Bi nebze yardımı dokunur İnşallah.

Keyifli Paylaşımlar.

Member
    Real Name
    my2dd
    Liked
    0 times
    Bende Tam Aynı Sorun Hakkında Konu Açmak İçin Gelmiştim Bu Konuyu Görmem İyi Oldu. Aynı Sorun Bende de Var.

Eylül 2008 de Kurmuş Olduğum Bir Kadın Forum Sitesi Var İlk 2 Sene SMF Forum Sistemi Kuruluydu O Zamanlarda Çok Ama Çok İyi Hit ve Ziyaretçi Alıyordum. Daha Fazla Hit ve Ziyaretçi Alabilmek ve Sitemin Günlük Tekil Hitini Dahada Fazla Artırabilmek İçin vBulletin ve Vbseo Satın Aldım. Forum ve Link Sistemi Değiştiği İçin Sitenin Ziyaretçi Sayısı Doğal Olarak Düştü Ama Her Şeyi Webmaster Araçlarından Profesyonelce Yaptığım İçin Durum Çok Çabuk Toparlandı.

vBulletin ve Vbseoyu Kullanmaya Başlayalı Yaklaşık 2 Sene Oldu Ama Bu 2 Sene İçerisinde Hiç Umduğumu Bulamadım Sitenin Tekil Hiti Hep Olduğu Yerlerde Sayıkladı Durdu. Hatta Bir Firmadan, Bir Kaç Ay Önce Bilmem Kaç Bin Tane Profil Backlink Satın Aldım Yok Gene Yemedi Ne Yaptıysam Fayda Etmedi. Smf Sistem Kurulu Forum Sitelerimin Günlük Tekil Hitleri Çok Çok Daha İyi Durumda. Valla Ne Yalan Söyleyeyim Hayal Kırıklığına Uğradım.