vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on vbseo sitemap sorunu within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Arkadaşlar woltlab forum kullanıyordum ancak son versiyonundan memnun olmadığım için vbulletin'e geçiş yaptım. Şuan lisanslı vbulletin 3.6.10 kullanıyorum. Seo olarakta ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| vbseo sitemap sorunu
Arkadaşlar woltlab forum kullanıyordum ancak son versiyonundan memnun olmadığım için vbulletin'e geçiş yaptım. Şuan lisanslı vbulletin 3.6.10 kullanıyorum. Seo olarakta VBSeo lisanslı olarak kullanmak istiyorum bunun için para biriktiriyorum. Ancak Vbseo sitemap bedava olduğunu duydum. Bu yüzden vbulletin'e kurdum. Bu bakımdan yardıma ihtiyacım var. Sorun benim www.site.com -> vbulletin advanced portal www.site.com/forum -> Forum kullanıyorum. Vbseo sitemap kurdum run sitemap now dediğimde sorunsuz sitemap alıyor. Ftp'den baktığım zaman /forum/vbseo_sitemap/data/ klasörü altında sitemap dosyalarını görebiliyorum. Ayrıca Your Google Sitemap Index URL: http://www.siteismi.com/forum/sitemap_index.xml.gz olarak gözüküyor. Bunu google.com/webmasters Site Haritası ekle kısmından ekleyemiyorum. www.siteismi.com diye domain açtım. 3. Site Haritamın URL'si: kısmına http://www.siteismi.com/forum/sitemap_index.xml.gz yazıyorum. Site Haritası siteismi.com adresinde bulunmalıdır. siteismi.com sitesine bir Site Haritası eklemek için, önce o siteyi hesabınıza ekleyin ve sonra yanındaki Site Haritası Ekle bağlantısını tıklayın. gibi hata mesajı alıyorum. http://www.siteismi.com/sitemap_index.xml.gz yazdıgımda Genel HTTP hatası: 404 bulunamadı Site Haritanıza erişmeye çalışırken bir hatayla karşılaştık. Lütfen Site Haritanızın yönergelerimize uygun ve belirttiğiniz yerde erişilebilir olmasını sağlayın ve yeniden gönderin. hatası alıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkür ederim. |
|
| ||||
| ||||
|
domain root içerisinde ekteki içerikle bir .htaccess oluşturun Code: RewriteEngine On RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L] |
|
| |||
| |||
|
Mert bey cevabınız için teşekkür ederim. Ben /forum klasörü içine .htaccess oluşturdum bunu www.siteismi.com adresine mi kaydırmam lazım. |
|
| |||
| |||
|
Özür dilerim biraz karışıklık oldu. /forum klasörü içersindeki .htaccess dosyasında RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L] yazıyor. Anladığım kadarıyla /forum klasörü içindeki .htaccess silip yerine Domain root'ta dediğiniz gibi bir .htaccess oluşturmak |
|
| |||
| |||
|
Zoint Seo kurulu bu nedenle /forum klasöründe .htaccess dosyasının içinde sitemap'ın dışında komutlarda tanımlıydı. Buradan sitemap ile ilgili kayıdı sildim. Dediğiniz gibi domain root'da .htaccess dosyası oluşturdum. Bunu yaptıktan sonra sitemap kabul gördü ancak HATALAR diye bir uyarı verdi. sitemap_1.xml.gz Ayrıntısında Genel HTTP hatası: 404 bulunamadı Site Haritanıza erişmeye çalışırken bir hatayla karşılaştık. Lütfen Site Haritanızın yönergelerimize uygun ve belirttiğiniz yerde erişilebilir olmasını sağlayın ve yeniden gönderin. gibi bir hata mesajı vardı. Bunu da VBseo Sitemap Ayarlarında Sitemap Files URL kısmına www.siteismi.com yazarak çözdüm. Yardımınız için çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
| Thread Tools | |
| |