Merhabalar ;
vBSEO Sitemap Report seçeneğinden Run Sitemap Generator dediğim zaman sorgulama yapıyor fakat en altta database hatası veriyor. Bu normal birşey mi ?
This is a discussion on vBSEO Sitemap Reports Database Hatası within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhabalar ; vBSEO Sitemap Report seçeneðinden Run Sitemap Generator dediðim zaman sorgulama yapýyor fakat en altta database hatasý veriyor. Bu ...
Merhabalar ;
vBSEO Sitemap Report seçeneğinden Run Sitemap Generator dediğim zaman sorgulama yapıyor fakat en altta database hatası veriyor. Bu normal birşey mi ?
vBSEO sitemap generator 2.2 kullanmalısınız.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
Sorunu sormadan cevabını aldım teşekkürler mert bey.
ben 2.0 kullanıyorum fakat upgrade nasıl yapılacağı hakkında herhangi bir bilgim yok. Destek sisteminizden çağrı bırakmıştım ama herhangi bir cevap gelmedi. Yanlış yapıp herşeyi mahfetmek istemem
Ticketınıza çoktan cevap verdim Gökhan Bey. Okumadıysanız sizin sorununuz yapabileceğim birşey yok.
Dosyaları upload edip , product dosyasını import edeceksiniz.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Dediklerinizi aynen yaptım Mert bey, Google Web Yöneticisi aracılığıyla daha önceki sitemapları tanıtmıştım. Bu düzenlemeyi yaptıktan sonra sitemap_8.xml.gz olaraktan bir sitemap daha oluşturdu. Bunu Google'ye tanıtırken ;
Şeklinde hata alıyorum.Genel HTTP hatası: HTTP 403 hatası (Yasak)
Site Haritanıza erişmeye çalışırken bir hatayla karşılaştık. Lütfen Site Haritanızın yönergelerimize uygun ve belirttiğiniz yerde erişilebilir olmasını sağlayın ve yeniden gönderin.
vbseo_sitemap = 777
data = 777
all sitemap.*.xml.gz = 777
Sorun nerden kaynaklanabilir acaba ?
Sitemap generator içerisinde sitemap domaini kısmına hatalı ayar girmişiniz. Aldığınız hatanın sebebi bu. Orayı boşaltın ve bir değer girmeyin.
Şu sitemap olayını bir türlü çözemedim. Daha önceden data klasöründeki sitemap.xml dosyalarını root klasörüne taşıyıp Google Web Yöneticisinden tanıtıyordum. 2 günde bir hata çıkartıyordu tekrar gönder diyince düzeliyordu. Standart her 2-3 günde bir bir sitemap hatalı diyip tekrar gönder butonuna basmak zorunda kalıyordum.
3 gün önce Google Web Yöneticisinden www.alanadı.com/vbseo_sitemap/data uzantılı alan adı ekledim.(Sitemapları root dizinine atmadan güncelleme yapabiliyor mu sorusuna cevap almak için) Sitemaplar.xml'leri tanıttım hepsi normal şekilde çalışıyordu.
Şuan vBSEO Sitemap Generator 2.2 sürümüne upgrade ettim. Albüm dolayısıyla veren hatayı düzenledim. Run Sitemap Generator diyince herhangi bir hata vermeyip data klasörü altına tüm sitemapları çıkartıyor.Sorun ise Google Web Yöneticisi paneline girdiğimde aşşadağıki gibi tablo ortaya çıkıyor. Sorunsuz bir sitemap klasörü oluşturup bu işgenceye son vermek istiyorum. Bunun için elimden ne gelirse yapmaya hazırım.
![]()
Şimdi sitemap dosyalarınızın tamamını silip yeniden yaratmalısınız.
Peki www.alanadı.com/vbseo_sitemap/data üzerinden mi tanıtmam gerek, yoksa www.alanadı.com üzerinden mi ?
Mesajım 2 kere tekrarlandı 1 kere gönderdiğim halde. Flood için özür dilerim :(