vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on vBSEo Sitemap 2.1 Sitemap Dosya Büyüklüğü Hatası within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Değerli arkadaşlar, VBSEO 'yu bugün yaklaşık 4 saat önce satın aldım. Kurulum dahil herhangi bir problem yaşamdım. Ancak Sitemap2-1 de ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| vBSEo Sitemap 2.1 Sitemap Dosya Büyüklüğü Hatası Değerli arkadaşlar, VBSEO'yu bugün yaklaşık 4 saat önce satın aldım. Kurulum dahil herhangi bir problem yaşamdım. Ancak Sitemap2-1 de halen Google'a site haritasını ekleyemedim. htacsess dosyasında gerekli yönlendirme ayarları doğru. Ayarlar kısmında Max URLs in Sitemap Files : 20000 Şeklinde. Blog kullanmadığım için blog 'u deaktif ettim. Sorun şu ki sitemap oluştur dedim tam 3 kez... Her seferinde Google " Site haritası dosya büyüklüğü hatası( Site Haritanız maksimum dosya büyüklüğü sınırını aşıyor. Lütfen, dosya büyüklüğü sınırına uyacak şekilde, daha az sayıda URL içeren birden çok site haritası oluşturun.)" hatası veriyor. Anlayamadığım forum istatistikleri Konular: 147, Mesajlar: 165, Üye Sayısı: 49 olan bir forumda sitemap dosyası (sitemap_1.xml.gz) 60 MB üzeri olur mu ? Olmaması gerek. Yahoo için olan urllist.txt.gz ise 45 MB. Bu kadar büyük sitemap dosyası sizce normal mi ? Normal ise Google amcaya bu sitemap dosyasını nasıl kabul ettireceğim ? Ayrıca forumun birçok yerinde sitemap_index.xml.gz şeklinde ekleme yapılmasını önermişsiniz ancak benim VBSEO Sitemap bu dosyayı sitemap_1.xml.gz şeklinde oluşturuyor. sitemap_index.xml.gz dosyası bulunamıyor. TÜm htaccess yönlendirme kontrolleri ayarların kontrollerini yaptım. Bir fikri olan var mı ? |
|
| ||||
| ||||
| Eğer sitemap ın htaccess ini attıysanız çalışmaz. Onu atmanıza gerek yok çünkü vbseo nun htaccess i içinde zaten gerekli kodlar var. |
|
| |||
| |||
| az önce Max URLs in Sitemap Files kısmını 10000 e indirdim ShowPostu da kapattım ancak halen dosya büyüdükçe büyüyor. 20 mB oldu... gittikçe de büyüyor. Google 10 MB büyük olmasın diyor. Yarın bu forum büyüdüğünde ne olacak anlamadım. Anlayabilen varsa sevinirim. |
|
| |||
| |||
| Burach arkadaşım ben VBSEO yu kurduğumda zaten htacessi atmıştım FTP ye. Zaten sorun çalışmaması değil dosya büyüklüğü. |
|
| |||
| |||
| Dosya halen büyüyor. Max URLs in Sitemap Files 10000 de Show Post, Blog ve MemberProfile Kapalı olduğu halde nasıl olur da bu kadar büyür bu dosya ? VBSEO kurulumda hata yok Sitemap kurulumunda da hata yok Google' sitemap eklemede de hata yok Google haritayı görüyor ancak diyor ki dosyan çok büyük Dosyan 10 MB dan büyük olmamalı. Ne yapacağım arkadaşlar ? Ben bunları yazarken FTP den baktım sitemap 50 MB olmuş... :( :( |
|
| |||
| |||
| Kaldırıp tekrar kurdum, htaccess i harf harf inceledim. Site URL sayısını 10000 düşürdüm VBSEO ayarlarını da belki 10 kez tek tek kontrol ettim. VBSEO SiteMap ayarlarını da tek tek kontrol ettim. 5 kez sitemap (Run sitemap) oluşturdum. Asla FTP de sitemap_index.xml.gz şeklinde bir dosya oluşmuyor ( data klasörü içerisinde) Sadece urllist.txt.gz ve sitemap_1.xml.gz oluşuyor. Google'a 10 kereden fazla ekleyerek denedim. Ya dosyanız büyük diyor ya da dosyanızı kontrol edin diyor. CHMod ayarlarını 777 yaparak denedim olmadı (zaten öyle öneriliyor) 755 yaptım olmadı. Ayrıca dosya büyüklüğü index sayısını vs 10000'e düşürmeme rağmen 40 MB tan aşağı inmiyor. Var mı gerçekten bu işte usta ? Ya da sorunu anlayabilmişi birisi ? ( Not : Her türlü ayar önerisini buradaki ve başka destek sitelerindeki önerileri gerçekleştirmeme rağmen neden sorunu çözemiyorum gerçekten bilmiyorum ) |
|
| ||||
| ||||
| 40 mb dosya yaratmasının imkan ihtimali yok. büyük siteler için bile maksimum oluşan dosyalar 150 - 160 kb dir. vbseo_sitemap/data klasörünün chmod 777 olduğundan emin olun. ftp den klasöre giderek içerisinde default olarak yer almayan tüm dosyaları silin ve daha sonra domain.com/vbseo_sitemap/ arayüzünü kullanarak sitemap generatorı çalıştırın. |
|
| |||
| |||
| İyi güzel de Mert arkadaşım sorun da o zaten ben de anlamadım niye böyle oluyor. Ekli resimden bakabilirsiniz. |
|
| |||
| |||
| Üzgünüm ancak dediklerinizi belki on defa yapmıştım tekrar yaptım. Default olarak varolan şeyelr dışındakileri silin demişsiniz. Default olarak varolanlar dışında zaten dosya yok. Ayrıca herkeste olan sitemap_index.xml.gz ben de neden oluşmuyor da sadece sitemap_1.xml.gz oluşuyor onu da anlamış değilim... Ben bu mesajı yazarken 4.34 MB oldu bile sitemap_1.xml.gz dosyası... Başka yanlış bir şeyler var sanırım. |
|
| |||
| |||
| evet support ticket açtım |
| Thread Tools | |
| |