Merhaba arkadaşlar,
Sunucuya xCache ve Memcached'i bir arada kurduk. Sunucuda tek bir site var. vBSEO panelinden xCache'i mi seçeyim yoksa Memcached'i mi? Hangisi daha faydalı olur?
This is a discussion on vBSEO panelinde xCache mi Memcached mi? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhaba arkadaþlar, Sunucuya xCache ve Memcached'i bir arada kurduk. Sunucuda tek bir site var. vBSEO panelinden xCache'i mi seçeyim yoksa ...
Merhaba arkadaşlar,
Sunucuya xCache ve Memcached'i bir arada kurduk. Sunucuda tek bir site var. vBSEO panelinden xCache'i mi seçeyim yoksa Memcached'i mi? Hangisi daha faydalı olur?
Memcached'in daha faydalı olduğunu duymuştum ama yinede teknik arkadaşları dinle derim![]()
Linux konsolunda "top" komutuyla sitenin yoğun oduğu bir zamanda bakın MySQL çok fazla load yapmıyorsa XCache seçebilirsiniz.
vBulletin için de XCache seçmenizde fayda vardır.
Şuan xCache seçili durumda. Fakat MySQL daha fazla yük bindiriyor. Memcached'in vBSEO panelinde ayarlamaları var onu tam olarak bilmiyorum, bilen biri açıklayabilir mi?
Oradaki ayarları Memcached kuran kişi daha iyi bilecektir.
Ram durumunuz nedir ona göre değerlendirelim?
vBSEO için Memcached bence uygun olmayabilir çünkü vBSEO daha çok PHP yorumlamada etkili olacaktır.
Sitenin belli bir kısmı cache edildiğinde Memcached etkisini yitirir ama vBulletin için Memcached daha iyi olur çünkü o daha çok MySQL ile iletişimde olacaktır.
2 GB RAM
Memory Used genelde %64-65
Sistemde şuan ikisi de kurulu zaten xCache ve Memcached vBSEO panelinden hangisini seçmeliyim onu tam olarak bilmiyorum.
vBSEO için genel tercih Xcache diye biliyorum.
Her ikisinide ayrı ayrı deneyerek performansı ölçebilirsin. Hem sayfa yüklenim sürelerini hemde loadları ayrı ayrı incele bence.
En başta fikrim o yöndeydi fakat vBSEO panelindeki memcached ayarını yapamadığım için buraya konu açtım.
Serverınızın memcached ayarlarını kullanmalısınız. Ancak vBSEO için xcache tavsiye ederim.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
selamlar.
"Serverınızın memcached ayarlarını kullanmalısınız. Ancak vBSEO için xcache tavsiye ederim."
demişsiniz ama bir örnekle açıklayabilirmisiniz lütfen.
memcached sectiğimde cıkan kutucuga ne yazacagimi bilemedim lütfen birileri yardım etsin artık.
en azından bi örnek verin lütfen.
hizli bi serverim ama vbseodan sonra acayip yavasladı kurdumda memcache i ama ayarını bilemiyorum.
ayrıca eacce* de kurulu ama vbseo deteklemiyor diyor. ben anlamadım bu vbseodan bişey
birileri biyerlere detaylı dökümanlar koysunda okuyalım
150 usd az para değil.
Server sahibiyseniz hangi hızlandırma programı kurulu biliyorsunuzdur. Tabii skim sunucu performans ayarlarını yaptırmışsanız. Ayarları yapan kişiden gerekli bilgileri alabilirsiniz.
vBSEO'da XCache seçilebilirse onu kullanabilirsiniz. Memcached daha çok ramı çok ama MySQL'in daha fazla yorulduğu durumlarda kullanılır ve faydalıdır. XCache iyi bir sunucuya sahip kişiler için PHP yorumlamasını hızlandırması için kullanılır.
Sunucunuzun durumu nedir bilemediğimiz için fazla yorum yapamıyoruz. phpinfo sayfasını aktif ederseniz sunucunuza bakabiliriz.
ilgin için teşekkür ederim
phpinfo açtım
bu değerler normalmi peki?
ufak my.cnf değişikliklerinden sonra
22:40:28 up 3:09, 1 user, load average: 0.06, 0.17, 0.24
Site adresiniz neydi?
Sunucu bilgilerine bakalım.
PHPInfo erişimi vermemişsiniz görünüyor;
PHPInfo erişimi verirseniz bakabiliriz.
Sunucunuzun cevabı.
Sorry, the administrator has disabled PHP Info display.