vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on vBSeo Optimasyonu within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Dikkat: Buradaki yazı yeni başlayanlar içindir. Yapacağınız değişikliklerden dolayı büyük kayıplarınız olabilir. Bu sebebden dolayı performans için sadece Diğer Düzenlemeler ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| vBSeo Optimasyonu Dikkat: Buradaki yazı yeni başlayanlar içindir. Yapacağınız değişikliklerden dolayı büyük kayıplarınız olabilir. Bu sebebden dolayı performans için sadece Diğer Düzenlemeler bölümünü kullansanız yeterlidir. Yazılan yazı vBSEO Optimization Tips yazan yazıdan alınarak yazılmıştır. Yazı tamamen Joe Ward'a aitdir. Ben sadece belirli yerlere kendi yorumumu ekleyerek yazdım. vBSeo'yu performanslı olarak kullanmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Forum Başlıklarını Düzenleme Öncelikle daha performanlı bir vbseo istiyorsak ve eğer kullandığımız server kendimize ait ise .htaccess dosyasındaki bilgilerimizi httpd.conf dosyasına ekleterek bir anlamada yorumlamayı hızlandırabiliriz. Ayrıca aşağıdaki seçenekleri deaktif ederekte performans elde edebiliriz. Eğer forum başlığı seçemeğini sadece [forum_title] şeklinde kullanıyorsanız bunu [forum_title]-[forum_id] şeklinde kullanarak fazla query harcamasını önlemiş olursunuz. Örnek olarak; [forum_title]/announcement-[announcement_title].html yerine [forum_title]-[forum_id]/announcement-[announcement_title].html Şeklinde kullanabilirsiniz.... Aşağıdaki seçenekleride aynı şekilde yaparsanız büyük ölçüde performans sağlarsınız.
Performansı artırmanın bir diğer yolu ise kullanıcı adlarında user_id kullanımıdır. members/[user_name].html olan yeri members/[user_id]-[user_name].html olarak değiştirin... Ayrıca aşağıdaki seçenekleride kapatarak performans elde edebilirsiniz.
Son olarak aşağıda bulunan seçenekleride düzenleyerek performans artışını sonlandırabiliriz... Bildiğiniz gibi vbseo nun güzel bir özelliği olan linklerinizi eğer başka sitelerde geçiyorsa eşleştirerek linkback sağlayan sistemi bize aşırı performans kaybettirir. Bu özelliği kapatarak büyük bir performans artışı sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki özellikleri kapatmanız gerekiyor.
|
|
| ||||
| ||||
|
özellikle Add Titles to External Links -> Add Page Titles to External Links Anchor Text? bu özelliği kaldırmak yeni konu ve mesaj yazımlarında link vermeyi gözle görülür derecede artırdı.. |
|
| ||||
| ||||
|
uzunca bir süredir kendi ayararını kullanan arkadaşlara değişiklik yapmamalarını öneririm ama yeni başlayan arkadaşlar için Atakan 'ın verdiği ayarlar son derece optimize sağlayacak olan ayarlardır.Kullanmalarını tavsiye ederim ama deidğim gibi 1 yıl ve daha fazla süredir farklı ayar kullananlar özellikle forum başlık konu başlıkları gibi kısımları dğeiştirirlerse index kaybetmelerine neden olabilir.
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Quote:
Quote:
|
|
| |||
| |||
|
Bir saattir arti ariyorum buldum sonunda Bir kac sorum olacak. Kullanıcı Seçeneklerini Düzenleme Performansı artırmanın bir diğer yolu ise kullanıcı adlarında user_id kullanımıdır. members/[user_name].html olan yeri members/[user_id]-[user_name].html olarak değiştirin... Ayrıca aşağıdaki seçenekleride kapatarak performans elde edebilirsiniz.
Ve yine Rewrite Member's List URLs? kisminida yukaridaki mantikla hayir olarak belirledim, uygunmudur? Aslinda düsünüyorumda neden üyeler ve ziyaretciler icin direk bir secenek yok. Yani üyeler icin bence seo kesinlikle gereksiz yani bir secenek olsa deseki üyelere vbseo acik olsunmu daha mantikli degilmi sizce? Ben eskiden wbb kullaniyordum orda kullandigim seo da direk olarak bu sekilde bir uygulama vardi. Hem böylece en azindan forum icerisinde verilen linkler olasi seo uygulamasi degisikliklerinde bozulmuyordu. |
|
| ||||
| ||||
|
Uye profillerini yazmaya kapatmak gayet mantıklı bir düşünce. Neticede botların uye profillerini değil sitenizi indexlemesini istersiniz. Misafirlere ve botlara ayrı içerik gösterirseniz bu cloaking e girer buda sitenizin indexten düşürülmesine sebep olur. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
| Quote:
Quote:
<if condition="$show['guest']">icerik</if> Ben bu yöntemle footerdeki linkleri üyelere online üyeleride ziyaretcilere kapattim buda ayni sekilde sakincalimidir? |
|
| ||||
| ||||
|
Mantıklı olmuş, bende aynı sekilde misafir ve üyelere farklı kombinasyonlar yapıyorum bu sekilde.
|
| Thread Tools | |
| |