Results 1 to 11 of 11

vBSeo Optimasyonu

This is a discussion on vBSeo Optimasyonu within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Dikkat: Buradaki yazı yeni başlayanlar içindir. Yapacağınız değişikliklerden dolayı büyük kayıplarınız olabilir. Bu sebebden dolayı performans için sadece Diğer Düzenlemeler ...

Senior Member Array Atakan KOC's Avatar
    Real Name
    Atakan KOC
    Liked
    0 times

vBSeo Optimasyonu

Dikkat: Buradaki yazı yeni başlayanlar içindir. Yapacağınız değişikliklerden dolayı büyük kayıplarınız olabilir. Bu sebebden dolayı performans için sadece Diğer Düzenlemeler bölümünü kullansanız yeterlidir.

Yazılan yazı vBSEO Optimization Tips yazan yazıdan alınarak yazılmıştır. Yazı tamamen Joe Ward'a aitdir. Ben sadece belirli yerlere kendi yorumumu ekleyerek yazdım.

vBSeo'yu performanslı olarak kullanmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Forum Başlıklarını Düzenleme

Öncelikle daha performanlı bir vbseo istiyorsak ve eğer kullandığımız server kendimize ait ise .htaccess dosyasındaki bilgilerimizi httpd.conf dosyasına ekleterek bir anlamada yorumlamayı hızlandırabiliriz. Ayrıca aşağıdaki seçenekleri deaktif ederekte performans elde edebiliriz.

Eğer forum başlığı seçemeğini sadece [forum_title] şeklinde kullanıyorsanız bunu [forum_title]-[forum_id] şeklinde kullanarak fazla query harcamasını önlemiş olursunuz.

Örnek olarak;

[forum_title]/announcement-[announcement_title].html

yerine

[forum_title]-[forum_id]/announcement-[announcement_title].html

Şeklinde kullanabilirsiniz....

Aşağıdaki seçenekleride aynı şekilde yaparsanız büyük ölçüde performans sağlarsınız.

• General Options-> Define Forum Path Title Bits
    • Forum URLs -> Forum URL Format
    • Forum URLs -> Forum Index Page URL Format
    • Announcement URLs -> Individual Announcement URL Format
    • Announcement URLs -> Multiple Announcements URL Format
    • Thread URLs -> Multiple Page Thread URL Format
    • Thread URLs -> 'Last Post in Thread' Redirect URL Format
    • Thread URLs -> 'Newest Post in Thread' Redirect URL Format
    • Thread URLs -> 'Go To Post in Thread' Redirect URL Format
    • Thread URLs -> Multiple page 'Go To Post in Thread' Redirect URL Format
    • Thread URLs -> 'Previous Thread' Redirect URL Format
    • Thread URLs -> 'Next Thread' Redirect URL Format
    • Printthread URLs -> 'Printthread' URL Format
    • Printthread URLs -> Multiple Page 'Printthread' URL Format
    • Poll URLs -> Poll URL Format
    • Nav Bullet (Tree Icon) Image URLs -> Forum Nav Bullet Image URLs
    • Nav Bullet (Tree Icon) Image URLs -> Thread Nav Bullet Image URLs
    • Attachment URLs -> Attachment URLs Format

Kullanıcı Seçeneklerini Düzenleme

Performansı artırmanın bir diğer yolu ise kullanıcı adlarında user_id kullanımıdır.

members/[user_name].html olan yeri members/[user_id]-[user_name].html olarak değiştirin...

Ayrıca aşağıdaki seçenekleride kapatarak performans elde edebilirsiniz.

• Member's Profile URLs -> Member Profile URL Format
    • Custom Avatar Image URLs -> Custom Avatar URL Format
    • Direct Links -> Replace 'Previous/Next Thread' redirect links?
    • Nav Bullet (Tree Icon) Image URLs -> Rewrite Nav Bullet Image URLs?
    • Attachment URLs -> Rewrite Attachment URLs?
    Diğer Düzenlemeler

Son olarak aşağıda bulunan seçenekleride düzenleyerek performans artışını sonlandırabiliriz...

Bildiğiniz gibi vbseo nun güzel bir özelliği olan linklerinizi eğer başka sitelerde geçiyorsa eşleştirerek linkback sağlayan sistemi bize aşırı performans kaybettirir. Bu özelliği kapatarak büyük bir performans artışı sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki özellikleri kapatmanız gerekiyor.

• Outgoing LinkBacks -> Update Services
    • Outgoing LinkBacks -> Enable Outgoing Pingbacks
    • Outgoing LinkBacks -> Enable Outgoing Trackbacks
    • Add Titles to External Links -> Add Page Titles to External Links Anchor Text?

Member Array kralex's Avatar
    Real Name
    Omer G.
    Liked
    1 times
    özellikle
    Add Titles to External Links -> Add Page Titles to External Links Anchor Text?

bu özelliği kaldırmak yeni konu ve mesaj yazımlarında link vermeyi gözle görülür derecede artırdı..

Senior Member Array
    Real Name
    Abdalwahid
    Liked
    1 times
    Blog Entries
    1
    Merhaba Atakan,

Bu yukarida yazan örnekler v 3.1 icin degil sanirim cünki hem Türkce Hemde ingilizce secmeme ragmen yukarida yazilan bir cok kelimeyi bulamiyorum?

Senior Member Array HaYLaZ's Avatar
    Real Name
    Sadri
    Liked
    0 times
    uzunca bir süredir kendi ayararını kullanan arkadaşlara değişiklik yapmamalarını öneririm ama yeni başlayan arkadaşlar için Atakan 'ın verdiği ayarlar son derece optimize sağlayacak olan ayarlardır.Kullanmalarını tavsiye ederim ama deidğim gibi 1 yıl ve daha fazla süredir farklı ayar kullananlar özellikle forum başlık konu başlıkları gibi kısımları dğeiştirirlerse index kaybetmelerine neden olabilir.
    Hergün Bir Yudum : Bilgi İksiri

Senior Member Array Atakan KOC's Avatar
    Real Name
    Atakan KOC
    Liked
    0 times
    özellikle
    Add Titles to External Links -> Add Page Titles to External Links Anchor Text?

bu özelliği kaldırmak yeni konu ve mesaj yazımlarında link vermeyi gözle görülür derecede artırdı..
    Evet haklısın. Bu özellik güzel olduğu kadar zaman kaybettirici...

Merhaba Atakan,

Bu yukarida yazan örnekler v 3.1 icin degil sanirim cünki hem Türkce Hemde ingilizce secmeme ragmen yukarida yazilan bir cok kelimeyi bulamiyorum?
    Biraz karışık gelebilir sana ama sanırım biraz inceleme ile bulacaksın. +- seçeneği ile genişletirsen seçenek alanını o bölümde göreceksin....

uzunca bir süredir kendi ayararını kullanan arkadaşlara değişiklik yapmamalarını öneririm ama yeni başlayan arkadaşlar için Atakan 'ın verdiği ayarlar son derece optimize sağlayacak olan ayarlardır.Kullanmalarını tavsiye ederim ama deidğim gibi 1 yıl ve daha fazla süredir farklı ayar kullananlar özellikle forum başlık konu başlıkları gibi kısımları dğeiştirirlerse index kaybetmelerine neden olabilir.
    Zaten bende yazdım. Bir çok kişi bu dertden müzdarip. Nasıl başladıysan öyle devam etmelisin mantığı ile olduğundan iyi bir başlanğıç yapmak her zaman iyidir. Umarım bu tür açıklamaları dikkate alıp ona göre bir düzenlemeye giderler yeni başlayanlar... Ama eskiler içinde bir kaç şey yazdım. Özellikle Ping leme ile ilğili. Oda büyük ölçüde rahatlatacaktır sizi.

Senior Member Array
    Real Name
    Abdalwahid
    Liked
    1 times
    Blog Entries
    1
    Bir saattir arti ariyorum buldum sonunda

Bir kac sorum olacak.

Kullanıcı Seçeneklerini Düzenleme

Performansı artırmanın bir diğer yolu ise kullanıcı adlarında user_id kullanımıdır.

members/[user_name].html olan yeri members/[user_id]-[user_name].html olarak değiştirin...

Ayrıca aşağıdaki seçenekleride kapatarak performans elde edebilirsiniz.
    • Member's Profile URLs -> Member Profile URL Format

Ben ziyaretcilerin üye profillerini görmelerini istemedigim icin hem vb ayarlarinda bunu kapatmistim hemde vBSEO Google/Yahoo Sitemap Generator ayarlarinda Include Member Profile Pages secenegini hayir olarak secmistim. Dolayisi ile üye linklerinde seoya gerek yok sanirim veRewrite Member Profile URLs? kismi hayir yaptim. Üstte yesille sectigim ve dolayisi ile kirmizi kismin sanirim bir islevi kalmadi?

Ve yine Rewrite Member's List URLs? kisminida yukaridaki mantikla hayir olarak belirledim, uygunmudur?

Aslinda düsünüyorumda neden üyeler ve ziyaretciler icin direk bir secenek yok. Yani üyeler icin bence seo kesinlikle gereksiz yani bir secenek olsa deseki üyelere vbseo acik olsunmu daha mantikli degilmi sizce? Ben eskiden wbb kullaniyordum orda kullandigim seo da direk olarak bu sekilde bir uygulama vardi. Hem böylece en azindan forum icerisinde verilen linkler olasi seo uygulamasi degisikliklerinde bozulmuyordu.

vBSEO.com Webmaster Array Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Uye profillerini yazmaya kapatmak gayet mantıklı bir düşünce. Neticede botların uye profillerini değil sitenizi indexlemesini istersiniz.

Misafirlere ve botlara ayrı içerik gösterirseniz bu cloaking e girer buda sitenizin indexten düşürülmesine sebep olur.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member Array
    Real Name
    Göksel
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Atakan KOC
    Öncelikle daha performanlı bir vbseo istiyorsak ve eğer kullandığımız server kendimize ait ise .htaccess dosyasındaki bilgilerimizi httpd.conf dosyasına ekleterek bir anlamada yorumlamayı hızlandırabiliriz. Ayrıca aşağıdaki seçenekleri deaktif ederekte performans elde edebiliriz.
    Kullnadığımız server kendimize ait değil ise ne olacak acaba.:(

Senior Member Array
    Real Name
    Abdalwahid
    Liked
    1 times
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Goksel1001 View Post
    Kullnadığımız server kendimize ait değil ise ne olacak acaba.:(
    .htaccess dosyasi ile idare edeceksiniz

Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Misafirlere ve botlara ayrı içerik gösterirseniz bu cloaking e girer buda sitenizin indexten düşürülmesine sebep olur.

<if condition="$show['guest']">icerik</if>

Ben bu yöntemle footerdeki linkleri üyelere online üyeleride ziyaretcilere kapattim buda ayni sekilde sakincalimidir?

Senior Member Array maxicep's Avatar
    Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    Mantıklı olmuş, bende aynı sekilde misafir ve üyelere farklı kombinasyonlar yapıyorum bu sekilde.

vBSEO.com Webmaster Array Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    721 times
    Blog Entries
    4
    Benim forum ana sayfasını uye ve ziyaretçi olarak görünce biraz farklı görebilirsiniz
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam