vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on vBSEO Kurulum Bilgileri within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; vBSEO lisansınız aktif olduktan sonra yapmanız gereken ilk işlem http://www.vbseo.com/downloads/ adresinde bulunan Test Scriptini indirmek olmalı. Test scriptini serverınızda forum ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| vBSEO Kurulum Bilgileri vBSEO lisansınız aktif olduktan sonra yapmanız gereken ilk işlem http://www.vbseo.com/downloads/ adresinde bulunan Test Scriptini indirmek olmalı. Test scriptini serverınızda forum klasörüne upload ettikten sonra browserınızdan test scriptini domain.com/test.php şeklinde çağırmalısınız. Script hangi vBSEO sürümünü indirmeniz gerektiğini size söyleyecektir. http://www.vbseo.com/downloads/ adresinden uyumlu script'i indirdikten sonra ilk olarak upload klasöründe bulunan tüm vBSEO dosyalarını ftp ile serverınıza Binary modda upload etmeniz gerekmekte. Dosyaları upload ettikten sonra includes/config_vbseo.php dosyasını chmod 666 ile iznini değiştireceksiniz. Bir sonraki adım olarak Admin Panelinize login olarak docs klasöründe yer alan crawlability_vbseo.xml product'ını import edeceksiniz. Bir sonraki adımınız htaccess klasöründe yer alan htaccess.txt dosyasını forum klasörünüze upload etmek ve daha sonra ismini .htaccess şeklinde değiştirmek olmalıdır. Artık neredeyse kurulumu tamamlamış bulunacaksınız. Son adımınız ise domain.com/vbseocp.php şeklindeki adrese sahip vBSEO Kontrol Paneline giriş yaparak kendinize bir şifre belirlemek olucaktır. Şifrenizi belirleyip login olduktan sonra istediğiniz ayarları yapabilirsiniz. Ayyas'ta kullandığım url rewrite ayarlarını ekteki dosyada bulabilirsiniz. Türkçe harfleri gösterebilmek için Url'lerde Türkçe Karakter Sorunu Nasıl Kaldırırım ? adresindeki anlatım bilgilerini takip edebilirsiniz.
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support Last edited by Mert Gökçeimam; 09-06-2007 at 06:16 AM. |
|
| |||
| |||
|
tşkler cok ısıme yaradı....
|
|
| |||
| |||
|
Daha dün kurmuştum, bu makaleyi daha önce yazmış olsaydınız o kadar zorlanmayacaktım. Ama bu çok iyi olmuş, yeni kurulum yapacak olan arkadaşlarımız için çok iyi bir açıklama. Elinize sağlık, teşekkür ederim.
|
|
| |||
| |||
| Ben test ettim ama sanırım hepsi hata verdi çünkü çarpı ve kırmızı şekilde çıktı. Ama en üstte link aktif, ne yapmam lazım bir de "Number of forums owned" (required): bu kısım ne demek ne yazmalıyım.. |
|
| |||
| |||
| ilginiz için teşekkür ederim ama windows olduğu için seo nun çalışmadığını söylüyor. bir yontemi var mı seo yu windowsta çalıştırmanın? |
|
| ||||
| ||||
| Eğer IIS server kullanıyorsanız lütfen ISAPI_Rewrite modülünü yükleyiniz.
|
|
| |||
| |||
| Evet IIS kullanıyorum ve ISAPI_Rewrite da kurulu ama yine de olmayacağını söylüyor hostcu? nasıl anlatacam kurulumu var mı biryerlerde ya da seo optimizasyonu?
|
|
| |||
| |||
![]() Testten aldığım sonuç bu. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor acaba? |
|
| |||
| |||
|
Yani sistemde bir problem yok. Peki hangi sürümü kurmam gerekicek
|
|