vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Müşteri Hesap Kontrol Arayüzü vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

Vbseo işlemciyi çok kasıyor

This is a discussion on Vbseo işlemciyi çok kasıyor within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhabalar. Önceden resellerda barınıyordum sonra vbseo alınca kedi serverima gçeip rahat edeyim dedim.ama sürekli takip ediyorum vbseo işlemciyi çok yoruyor. ...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 04-10-2007, 08:05 AM
HaYLaZ's Avatar
Senior Member

Real Name: Sadri
Send a message via Skype™ to HaYLaZ
Angry Vbseo işlemciyi çok kasıyor

Merhabalar. Önceden resellerda barınıyordum sonra vbseo alınca kedi serverima gçeip rahat edeyim dedim.ama sürekli takip ediyorum vbseo işlemciyi çok yoruyor.vbseo kullanıyorum ama sunucudaki diğer sitelerin yükü ile benim siteninkine baktığımda seonun işlemciyi 250-300 loada çıkarttığını görüyorum.bunu önlemenin bir yolu yokmu ? sırf bu yüzden sunucum aşırı yorulup cpu kilitleniyor.Cpu kitlendiği için site açmıyr site açmadığı için arama botları doığru dürüst indexleyemiyor indexleyemeyincede googledaki linklerimin %60 ı malesefki gitti.Yani bu şekilde devam ederse galiba iade edeceğim vbseoyu.

Vbulletin.org: My Styles
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 04-10-2007, 10:41 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO Moderator
vBSEO Total Customer SupportDesign for SEO

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 2
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Support ticket açıp bu konuda yardım isteyebilirsiniz ancak bunca süre kullanıp iade alacaklarını sanmam açıkçası .
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 04-10-2007, 12:47 PM
HaYLaZ's Avatar
Senior Member

Cevap için saol Mert.

Bulacağız bi şekilde çöümünü ticket açalım bir deneyelim
Reply With Quote
Old 04-10-2007, 01:12 PM
Member

Real Name: sinan
Cok siradan bir sunucum var. Tekilim ise 25-30k. Hicbirzaman gormedim ki load 20 nin ustune ciksin. Saldiri olmadikca 2-3. Zaten 20 nin ustunde db hatasi verir. load 100 de de server kapanir.

Seonun cok azardan sunucuyu yordugu kesindir ama zointste yapsaniz vbseoda yapsaniz bu olacaktir. Sonucta rewrite.

Paraniz iade olmazsa vbseoyu kaldirip bastan kurmanizi tavsiye ederim.

Umarim hallolur, saygilar.
Reply With Quote
Old 04-11-2007, 05:51 AM
O'NEAL's Avatar
Member

Real Name: Şehmus
Send a message via MSN to O'NEAL
vBseo'yu Baştan Kurmayı Dene Eğer Olmazsa Apache'yi Baştan derle Sorun Olmayacaktır Büyük Bir İhtimalle.
Reply With Quote
Old 04-11-2007, 12:08 PM
Aranel's Avatar
Senior Member

Real Name: Mehmet Ali
Send a message via MSN to Aranel
evet vbseo nun siteyi kastığı doğru çunku indexlemelr fazla oluyor.rewrıte sunucusunda da bundan dolayı daralma oluyor.sanırım ondan kasıyor.
Reply With Quote
Old 04-12-2007, 09:12 AM
HaYLaZ's Avatar
Senior Member

Quote:
Originally Posted by sinanulman View Post
Cok siradan bir sunucum var. Tekilim ise 25-30k. Hicbirzaman gormedim ki load 20 nin ustune ciksin. Saldiri olmadikca 2-3. Zaten 20 nin ustunde db hatasi verir. load 100 de de server kapanir.

Seonun cok azardan sunucuyu yordugu kesindir ama zointste yapsaniz vbseoda yapsaniz bu olacaktir. Sonucta rewrite.

Paraniz iade olmazsa vbseoyu kaldirip bastan kurmanizi tavsiye ederim.

Umarim hallolur, saygilar.
vbseo nun etkileri fazla olduğu için doğa olarak bir kasılma oluyor buna lafım yok zaten bu ayrı bir mevzu.Loadlar herzamanda artmıyor bazen yükseliyor vs. Benim sunucumda öyle çok ahım şahım bişey değil belki sunucunun performansından dolayı olabilir tam emin dğeilim.Sunucuya ilave ram taktıracağım belki ozaman bu kastırma olayı ortadan kalkabilir.

Quote:
Originally Posted by O'NEAL View Post
vBseo'yu Baştan Kurmayı Dene Eğer Olmazsa Apache'yi Baştan derle Sorun Olmayacaktır Büyük Bir İhtimalle.
Oneal 69656985 kere kurdum zaten Dediğim gibi sunucudan dolayı olabilir.Ram taktırınca neticeyi sizede bildireceğim
Reply With Quote
Old 04-13-2007, 08:20 AM
TRF TRF is offline
Junior Member

Real Name: EBKA
Bildirmeni bekliyoru(m)uz kardeş.
Reply With Quote
Old 04-13-2007, 01:40 PM
HaYLaZ's Avatar
Senior Member

Gold sürümüne upgrade ettim şuan için loadlar %CPU 123 şeklinde ama bakalım zamnala ne oalcak
Reply With Quote
Old 04-13-2007, 01:53 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO Moderator

30 dakika cookie timeout ta Ayık Ayya$'lar: 367 (22 üye ve 345 ziyaretçi) kişi ile load oranlarım 0.08 0.09 0.08

Bunu neden yazıyorum açıklayayım. vBSEO mod_rewrite kullandığı için evet server üzerine az da olsa yük bindiriyor ancak asıl önemli olan server'ın var olan düzeyleridir. Server optimasyonu , server'ın resource'ları vs... Yetersiz resource olan server içerisinde elbette vBSEO daha fazla yük bindirecektir çünkü mod_rewrite server için yorucudur.

vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme

6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç!

My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support
Reply With Quote
Old 04-13-2007, 05:01 PM
Junior Member

Real Name: forum.iyinet.com
mod_rewrite in CPU ya ek yuk bindirdigi asikar, zira her http istegi icin ikinci bir uygulama calistiriliyor (vbseo).
Bu nedenle belki daha onceden gerek duymadiginiz ancak artik elzem olan islere el atmak gerekiyor
1. mysql optimizasyonu
2. PHP icin eAccelarator
3. extra RAM ($$$)
Reply With Quote
Old 04-16-2007, 02:12 AM
HaYLaZ's Avatar
Senior Member

bilgiler için teşekkürler. Şu aşamada server en iyi optimizsyon için ypaılandırıldığını söylüyor serveri aldığım arkadaş. Birde extra ram ilave ettirerek deeyeceğim eğer yine çok fazla yüklenme olursa ozaman daha üst seviye bir servera geçmeyi düşnüyorum sonuç itibariyle zaten koca serverda 2 tane aktif site var.
Reply With Quote
Old 04-16-2007, 02:19 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO Moderator

Daha öncede söyledim yine söylemekten çekinmeyeceğim. Server optimasyonu çok ince bir iştir ve bu konuda Türkiye'de yeterli bilgiye sahip çok sayıda insan bulamazsınız. Ondan dolayı arkadaşlarınızın tavsiyelerini bırakarak optimasyon için vbulletin.com da eva2000'den yardım rica ediniz çünkü o bu konuda uzman kişilerden birisi.

Server özelliklerin nedir tam olarak ve arkadaşın ne gibi optimasyonlar yapılmış diyor bahsedersen sevinirim.
Reply With Quote
Old 04-16-2007, 08:11 AM
HaYLaZ's Avatar
Senior Member

server çok iyi bir server değil en azından siteyi taşıyor şimdilik tabi ileride daha üst özellkilerde bir server alacağım.

Celeron 2,4 512 ram (1gb olacak 1-2 güne) temel özellikleri bunlar. Diyeceksinizki özellikler düşük kasması normal. Lakin serverda tek sitenin aktif olduğunuda unutmamak lasım.

Ayrıca buna ram eklendiğinde loadlar düşermi bu konuda kimse net evap veremiyor biri düşer diğeri düşmez diyor bende karamsar kaldım şunun için soruyorum takılan ram yükü azaltmayacaksa direk oalrak p4 makinaya geçeceğim.

Birde Mert sendeki vbseo ayarlarını buraya ekleyebilirmisin benimkiler biraz karıştı saçma sapan çıkmaya başladı linkler
Reply With Quote
Old 04-16-2007, 08:25 AM
OnR OnR is offline
Senior Member

Real Name: Onur Soyer
Selam . Bende konunun ortasına balıklama dalmış gibi olucam ama bende aynı sorunu yasıyorum.Ben VPS kullanıcısıyım.Sistemimin özellikleri bunlar
  • INTEL P4 3.4
  • 256 MB Memory
  • 10 GB HDD
Ram ve Hd bana ait.Bir tek işlemci paylaşımlı.Ve VPS imde 1 tane site yüklü.Sizce bu sistem azmıdır?VbSEOyu kaldırdıgım zaman sistem sorunsuz çalışıyor.Ayrıca şunuda belirtiyim şu an sitemi kullanıcılara açmadım.Sadece ben varım ve buna rağmen yavaş Belkide ayarlarda bir problem olabilir.

Yardımcı olursanız sevinirim..
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules