vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Vbseo işlemciyi çok kasıyor within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Merhabalar. Önceden resellerda barınıyordum sonra vbseo alınca kedi serverima gçeip rahat edeyim dedim.ama sürekli takip ediyorum vbseo işlemciyi çok yoruyor. ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| Merhabalar. Önceden resellerda barınıyordum sonra vbseo alınca kedi serverima gçeip rahat edeyim dedim.ama sürekli takip ediyorum vbseo işlemciyi çok yoruyor.vbseo kullanıyorum ama sunucudaki diğer sitelerin yükü ile benim siteninkine baktığımda seonun işlemciyi 250-300 loada çıkarttığını görüyorum.bunu önlemenin bir yolu yokmu ? sırf bu yüzden sunucum aşırı yorulup cpu kilitleniyor.Cpu kitlendiği için site açmıyr site açmadığı için arama botları doığru dürüst indexleyemiyor indexleyemeyincede googledaki linklerimin %60 ı malesefki gitti.Yani bu şekilde devam ederse galiba iade edeceğim vbseoyu. |
|
| ||||
| ||||
| Cevap için saol Mert. Bulacağız bi şekilde çöümünü ticket açalım bir deneyelim |
|
| |||
| |||
| Cok siradan bir sunucum var. Tekilim ise 25-30k. Hicbirzaman gormedim ki load 20 nin ustune ciksin. Saldiri olmadikca 2-3. Zaten 20 nin ustunde db hatasi verir. load 100 de de server kapanir. Seonun cok azardan sunucuyu yordugu kesindir ama zointste yapsaniz vbseoda yapsaniz bu olacaktir. Sonucta rewrite. Paraniz iade olmazsa vbseoyu kaldirip bastan kurmanizi tavsiye ederim. Umarim hallolur, saygilar. |
|
| ||||
| ||||
| vBseo'yu Baştan Kurmayı Dene Eğer Olmazsa Apache'yi Baştan derle Sorun Olmayacaktır Büyük Bir İhtimalle. |
|
| ||||
| ||||
| evet vbseo nun siteyi kastığı doğru çunku indexlemelr fazla oluyor.rewrıte sunucusunda da bundan dolayı daralma oluyor.sanırım ondan kasıyor. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
Quote:
|
|
| |||
| |||
| Bildirmeni bekliyoru(m)uz kardeş. |
|
| ||||
| ||||
| Gold sürümüne upgrade ettim şuan için loadlar %CPU 123 şeklinde ama bakalım zamnala ne oalcak |
|
| ||||
| ||||
| 30 dakika cookie timeout ta Ayık Ayya$'lar: 367 (22 üye ve 345 ziyaretçi) kişi ile load oranlarım 0.08 0.09 0.08 Bunu neden yazıyorum açıklayayım. vBSEO mod_rewrite kullandığı için evet server üzerine az da olsa yük bindiriyor ancak asıl önemli olan server'ın var olan düzeyleridir. Server optimasyonu , server'ın resource'ları vs... Yetersiz resource olan server içerisinde elbette vBSEO daha fazla yük bindirecektir çünkü mod_rewrite server için yorucudur.
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support |
|
| |||
| |||
| mod_rewrite in CPU ya ek yuk bindirdigi asikar, zira her http istegi icin ikinci bir uygulama calistiriliyor (vbseo). Bu nedenle belki daha onceden gerek duymadiginiz ancak artik elzem olan islere el atmak gerekiyor 1. mysql optimizasyonu 2. PHP icin eAccelarator 3. extra RAM ($$$) |
|
| ||||
| ||||
| bilgiler için teşekkürler. Şu aşamada server en iyi optimizsyon için ypaılandırıldığını söylüyor serveri aldığım arkadaş. Birde extra ram ilave ettirerek deeyeceğim eğer yine çok fazla yüklenme olursa ozaman daha üst seviye bir servera geçmeyi düşnüyorum sonuç itibariyle zaten koca serverda 2 tane aktif site var. |
|
| ||||
| ||||
| Daha öncede söyledim yine söylemekten çekinmeyeceğim. Server optimasyonu çok ince bir iştir ve bu konuda Türkiye'de yeterli bilgiye sahip çok sayıda insan bulamazsınız. Ondan dolayı arkadaşlarınızın tavsiyelerini bırakarak optimasyon için vbulletin.com da eva2000'den yardım rica ediniz çünkü o bu konuda uzman kişilerden birisi. Server özelliklerin nedir tam olarak ve arkadaşın ne gibi optimasyonlar yapılmış diyor bahsedersen sevinirim. |
|
| ||||
| ||||
| server çok iyi bir server değil en azından siteyi taşıyor şimdilik tabi ileride daha üst özellkilerde bir server alacağım. Celeron 2,4 512 ram (1gb olacak 1-2 güne) temel özellikleri bunlar. Diyeceksinizki özellikler düşük kasması normal. Lakin serverda tek sitenin aktif olduğunuda unutmamak lasım. Ayrıca buna ram eklendiğinde loadlar düşermi bu konuda kimse net evap veremiyor biri düşer diğeri düşmez diyor bende karamsar kaldım şunun için soruyorum takılan ram yükü azaltmayacaksa direk oalrak p4 makinaya geçeceğim. Birde Mert sendeki vbseo ayarlarını buraya ekleyebilirmisin benimkiler biraz karıştı saçma sapan çıkmaya başladı linkler |
|
| |||
| |||
| Selam . Bende konunun ortasına balıklama dalmış gibi olucam ama bende aynı sorunu yasıyorum.Ben VPS kullanıcısıyım.Sistemimin özellikleri bunlar
Yardımcı olursanız sevinirim.. |
| Thread Tools | |
|
|