vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Vbseo = Google Meta açıklama sorunları within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Seo yu kullandýðýmdan beri resimdede gördüðünüz gibi google webmaster tools ta yinelenen meta açýklamalarý ve kýsa meta açýklamalarý hatasý alýyorum ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| Google Meta açıklama sorunları Seo yu kullandýðýmdan beri resimdede gördüðünüz gibi google webmaster tools ta yinelenen meta açýklamalarý ve kýsa meta açýklamalarý hatasý alýyorum bu problem neden kaynaklanýyor olabilir ve çözümü için ne yapmam gerekli yarýmcý olursanýz sevinirim Saygýlarýmla Last edited by Y.C.D; 03-03-2008 at 09:30 AM. |
|
| ||||
| ||||
|
peki onu nereden ayarlamam gerekli yani nasıl yapacağım ve son olarak kısa meta açıklamaları denilen yer benim vbulletin genel ayarlardan girdiğim taglar mı yani keyvords ve decriptionlar mı Teşekkürler |
|
| ||||
| ||||
|
Sitenin kendi meta keywords lerini fazla ve çokca girmişseniz, tekrarlanma hataları normal. Sitenin default keyword lerini mümkün oldugunca az, net ve kısa girmeniz gerekiyor etkili bir seo için bence .
|
|
| ||||
| ||||
|
Keywords olarak 19 kelime kullanıyorum ve meta analizi şu şekilde gözüküyor sitemin Title:Title meta etiketinde herhangi bir hata yoktur. Title meta etiketi 38 karekter içermektedir. Title etikeli ile sayfa içeriği ilişkisi iyi. Title etikeli ile sayfa içeriği ilişkisi oranı 80%. Description:Description meta etiketinde herhangi bir hata yoktur. Description meta etiketi 189 karekter içermekte. Description etikeli ile sayfa içeriği ilişkisi çok iyi. Description etikeli ile sayfa içeriği ilişkisi oranı 91%. Keywords:Keywords meta etiketinde herhangi bir hata yoktur. Keywords meta etiketi 20 kelime ve 168 karekter içermektedir. Keywords etikeli ile sayfa içeriği ilişkisi çok iyi. Keywords etikeli ile sayfa içeriği ilişkisi oranı 90%. Robots:robots meta etiketi bulunamadı. Robots etiketi arama motoru örümceklerine yardım ettiğinden dolayı gerekmektedir. Author:Author meta etiketinde hata yoktur. Author meta etiketi 5 karekterdir. |
|
| ||||
| ||||
|
Anlıyorum Mert bey son olarak "Aynı meta tagleri değişik ayfa numaralarında kullanılır." bunu nasıl yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilir misiniz . Teşekkürler Ufak bir not tema olarak vbseo teması ve onun eklentisini kullanıyorum |
|
| ||||
| ||||
|
anladım yardımlarınız için çok teşekkürler
|
|
| ||||
| ||||
|
mesela basit bir örnek versek anlasılır herhalde bir konu var diyelim nokia symbian programları diye Siz sitenin default meta taglarında: nokia, symbian, program kelimelerini belirtirseniz, bir de konunun SEO dan dolayı ayrılıp olusturulan meta tagları ile cakisacak dolayısı ile bu keyword lerden 2 tane olacak bu da olumsuz bir durumdur. |
|
| ||||
| ||||
|
teşekkürler yanıtınız için anladım ve keywordsleri kısaltıp değiştirdim Artı eklemek istediğim birkaç şey daha var her dakika google botu sitemde olmasına karşın google webmaster toolsta aşağıdaki gibi görünmekte daha önce sadece 1 gün geriden takip ederdi fakat bu sefer ne olduysa 28 şubatta takıldı kaldı Ana sayfa taraması:Googlebot, ana sayfanıza en son 28.Şub.2008 tarihinde başarıyla erişti. ve son olarak ta yahooya site haritalarını kayıt etmeme rağmen site haritaları ve arama sonuçları aşağıdaki gibi görünmekte burada ne hata yapıyorum ki site haritasında bulunan hiç bir şey yahooya eklenmemiş |
| Tags |
| google, meta, vbseo |
| Thread Tools | |
| |