vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on vBSEO Çalışma mantığı tam olarak ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; vBSEO Çalışma mantığı tam olarak nasıldır? Geçenlerde indexlenen sayfaları kontrol ediyordum. Ama bugün tekrar baktığımda forum kategorilerinin bazılarının indexde olmadığını ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| vBSEO Çalışma mantığı tam olarak ? vBSEO Çalışma mantığı tam olarak nasıldır? Geçenlerde indexlenen sayfaları kontrol ediyordum. Ama bugün tekrar baktığımda forum kategorilerinin bazılarının indexde olmadığını gördüm. |
|
| |||
| |||
|
yani bu modül tam olarak nasıl çalışıyor ? demek istediğim aslında şu 10 gun önce mesela symbian sorunları ve çözümler kategorisini googleda aratırken ilk sayfada en baştaydı ama şuan görünmüyor bile ? sebebi nedir? ayrıca sadece bu kategori bir kaç kategoridede mevcut yani 10 gun önceki index şimdi görünmüyor aynı şey konular içinde geçerli, ama üye artış sayısı normal günde 80 nin üzeirnde oluyor şuan |
|
| ||||
| ||||
| vBSEO temelde mod_rewrite kullanarak vbulletin'in dynamic linklerini static linklere çevirir. Ana fikir budur ki bunun haricinde onlarca farklı özelliği vardır. Bununla ilgili detaylı bilgiyi vBSEO - vBulletin için Arama Motoru Optimizasyonu adresinden öğrenebilirsiniz. Google indexi yaşayan bir insan gibidir ve devamlı değişkenlik gösterir. Her gün bu index güncellenir ve güncellemeler sırasında birçok farklı etken devrede vardır. vBSEO vbulletin'in optimasyonunun 60%ını tamamlar ki bu çok büyük bir yüzdedir ancak bunun haricinde site sahiplerinin yapması gereken birçok optimasyon daha vardır. şu ne demek açıklayabilir misiniz : Quote:
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. vBSEO Total Support Team DeskPro'yu Sunar Geliştirilmiş Destek Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! |
|
| |||
| |||
| Quote:
bilgi için teşekkürler |
|
| |||
| |||
| Quote:
Aynı şeyleri konu indexleri içinde söyleyebilirim. |
|
| |||
| |||
| Pocket Pc,Palm,Pda Bölümü Nokia Symbian (S60) Tema / Wallpaper /Skin/ Icon/ Font Örnek bir kaç kategori, googleda yazdığınız zaman forum linki var ama url olarak tam giremiyor. direk ana sayfadaymış gibi görüyor. |
|
| ||||
| ||||
|
Hmmm bakın bunun ana sebebi Url rewrite ayarlarıyla oynamanız ve bana göre hatalı bir url rewrite formatı kullanıyor olmanız. Örnek vermek gerekirse vBSEO forumlarına baktığınız zaman Türkçe bölümünün adresi : General Discussion - Türkçe at vBSEO.com ve konu adresleri vBSEO Çalışma mantığı tam olarak ? formatında gidiyor. halbuki sizin sitenizde bölüm adresleri : http://www.mobil-forum.com/2-forum-kurallari.html konu adresleri http://www.mobil-forum.com/f2/forum-kurallari-3/ şeklinde gidiyor. Yani url rewrite ayarlarınızda bir mantık hatası var. Google bundan dolayı kategorilerinize yeterli önemi göstermiyor olabilir. |
|
| |||
| |||
| Quote:
daha öncede belirttiğim gibi, aynı forum isimleri var forumumda farklı kategorilerde, daha önce konu açmıştım isim değiştirme şansım hiç yok maalesef peki bana forum uid ve forum_title ile bir url rewrite ayarı verebilirmisiniz? indexler gidicekmi ? acaba bu arada |
|
| ||||
| ||||
|
Siz sanıyorumki vBSEO formatını kullanıp onu modifiye etmişsiniz. vBSEO.com formatını olduğu gibi tekrar yüklerseniz o zaman indexlenen konularınıza birşey olmaz. Sadece kategori isimleriniz yeniden indexlenir ki açıkçası benim tavsiye edeceğim budur. Ancak yinede her ihtimale karşın bu işlemi yapmadan url ayarlarınızı yedeklemenizi tavsiye ederim.
|
|
| |||
| |||
| Quote:
kategoriye tıklayınca son sayfaya atıyor ? konuyu inceleyin, yani bende kategori isim benzerliği çok. bu yüzden kullansam aynı sorunu verecek, yanlış anlamadım umarım çıkmazdayım |
|
| ||||
| ||||
| vbseo.com un ayarlarını kullanırsanız orada forum ismi yerine forumid si kullandığı için çakışma olmaz ve her sayfada 1 query eksik çalışır. Kullanmanız gereken format : Hierarchic directory type URLs with content relevant threads used at vBulletin SEO Forums |
|
| |||
| |||
| Quote:
yanlış birşey yapmamayım şimdi |
| Thread Tools | |
| |