vbseo 3,60 gold yüklü hosttan mail geliyor aşırı işlemci sorunu diye ve vbseo sorunu olduğu için bende baktım cpnalden vbseodan kaynaklı
vbseoyu kurup tekrar yükledim fakat aynı hata devam ediyor.
yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla
This is a discussion on vbseo aşırı load sorunu within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; vbseo 3,60 gold yüklü hosttan mail geliyor aþýrý iþlemci sorunu diye ve vbseo sorunu olduðu için bende baktým cpnalden vbseodan ...
vbseo 3,60 gold yüklü hosttan mail geliyor aşırı işlemci sorunu diye ve vbseo sorunu olduğu için bende baktım cpnalden vbseodan kaynaklı
vbseoyu kurup tekrar yükledim fakat aynı hata devam ediyor.
yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla
Neye bakarak sorunun vBSEO tarafından kaynaklandığını düşünüyorsunuz ?
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
14287 /usr/local/cpanel/cpanel ./frontend/x3/hg/processes.php 0% 0.2% Kill Process
14288 /usr/bin/php /home/public_html/vbseo.php 0% 0.0% Kill Process
14268 /usr/bin/php /home/public_html/vbseo.php 4.1% 0.2% Kill Process
14272 /usr/bin/php /home/public_html/vbseo.php 0% 0.2% Kill Process
31630 /usr/bin/php /home/public_html/vbseo.php 0% 0.2% Kill Process
31618 /usr/bin/php /home/public_html/vbseo.php 3.1% 0.2% Kill Process
31439 /usr/bin/php /home/public_html/vbseo.php 1.1% 0.3% Kill Process
31476 /usr/bin/php /home/public_html/vbseo.php 2.5% 0.2% Kill Process
31636 /usr/local/cpanel/cpanel ./frontend/x3/hg/processes.php 0% 0.2% Kill Process
31635 /usr/bin/php /home/public_html/vbseo.php 0% 0.1% Kill Process
31615 /usr/bin/php /home/public_html/vbseo.php 3.4% 0.2% Kill Process
31453 /usr/bin/php /home/public_html/vbseo.php 1.2% 0.2% Kill Process
30589 /usr/bin/php /home/public_html/vbseo.php 0.2% 0.2% Kill Process
vbseo.php dosyası wrapper bir dosyadır yani her php dosyası vbseo.php tarafından process edilir halbuki bu sorunlarınızın kaynağının vBSEO olduğunu göstermez.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
cpanelden şimdi aldığım bilgiler
Serverınızın tüm detaylı özelliklerini ve bir phpinfo sayfa adresi veriniz.
Aslında bu load yükselmesi bana göre php modules .so uzantılı php.ini eklenmemesi , php sürümü , apache sürümünün ve tam optimize edilmemesinden kaynaklandığını düşünüyorum.Gördüğüm kadarıyla hep load yükselme sorunları var.vbulletin ana sitesinde optimizasyon ilgili postlar mevcut.Load yükselmesi sadece vbseo yapmaz gibi geliyor.
Ayrıca cpanel nerde baksanız 512 MB bellek çekiyor. 1 gb ram iniz varsa yarısı cpanele gidiyor.Geriye kalanı centos'a, e-posta sunucusuna , apache sunucusuna v.s vs pek çok işlev için sürekli ramden güç çekiyor.Sitenizde sağlam kodlanmamışsa yada bir vbulletin eklentisinden de load yükseliyor.
Selçuk bey ,
Webmasterlık karmaşık birşeydir. Siteniz büyüdükçe serverınızı güncellenemeniz gerekir. Shared hostingler ortalama 50 online kullanıcıya kadar uygundur. Bu sayıdan sonra sırayla vPS , Dedicated , Multiple Web Servers şeklinde serverınızın büyüklüğü ile ilgili değişim olur. Bunları takip etmek sizlerin görevidir. Bizler bu konuda çok fazla yardımcı olamayız malesef.
Site shared hosting'de Levent bey. gayet normal bu sorunlar ile karşılaşması. Arkadaşın sitesinde online kullanıcı sayısı 800 ün üzerinde ve shared hostingte siteyi tutmaya çalışıyor.
Mert Bey bende bu sebeple anlatmak istedim.Dediğiniz gibi yüksek hitli bir site varsa kaliteli bir hizmet almak gerekir...
Mert bey 800 anlık online değil zaman aşımı 3 saat daha önceleri aynı paketteyken zaman aşımı 3 saat 1800 dü online gözüken sayı ama sorun olmuyordu online yarı yarıya düştü şimdi sorun olmaya başladı
Zaman aşımı süresini arttırmanızda serverınızda ek yük arttırır bunu biliyorsunuz umarım.
anlık 1 dakikaya düşürdüm hiç fark yok ve anlık 1 dakikada en fazla 20 kişi online sorun hosttan olmadığına ve vbseodan kaynaklı olduğuna inanıyorum halaShared hostingler ortalama 50 online kullanıcıya kadar uygundur.
ve ayrıca sitemap generatörümde çalışmıyor sitemap generator en son 10. ayda site haritası oluşturmuş
run generatore tıklayınca aşağıdaki hatayı veriyor
[SECTION START] showthread archived [7,575.7Kb mem used] [1,664,679s (+51,755s)]
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Unable to save result set in /home/public_html/includes/class_core.php on line 413
No code has to be inserted here.
max url sitemap files limiti kac ? Ayrıca mysql e çok yük biniyor.