evet browserdanmıs mozillada o sorun var explorerda açılıyormus.
" yerine '"' => '' yapıyoruz bunların karsılıklarını nerden ogrenebiliriz mesela < > vs. bunlarıda aynı sekilde yapmak istiyorum
This is a discussion on vBSEO 3.5.0 - URL'lerde Karakter Değişimi within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; evet browserdanmıs mozillada o sorun var explorerda açılıyormus. " yerine '"' => '' yapıyoruz bunların karsılıklarını nerden ogrenebiliriz mesela < ...
evet browserdanmıs mozillada o sorun var explorerda açılıyormus.
" yerine '"' => '' yapıyoruz bunların karsılıklarını nerden ogrenebiliriz mesela < > vs. bunlarıda aynı sekilde yapmak istiyorum
html ascii character kodlarını aratıp kullanabilirsiniz
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
Merhaba ben aynen denilen gibi yapıyorum ama yine de değişmiyor url ler, ornek ;
.../edhitim-odhretim-dersler/
"g" harfi "dh" oluyor oysa karakter degişkenlerini yaptım hatta dh bile ekledim. dil secenegi turkce tek tek okudum yapılanları. vbseo ile gelen htaccess i de aynen upload ettim. acaba onda düzenleme mi yapacaktım yardım lütfen..
Isminize ait vBSEO lisansı bulunmamaktadır.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Isminize ait vBSEO lisansı bulunmamaktadır.
aynı durum sizde de var, sanırım genel bir sorun
vBSEO 3.5.0 - URL'lerde Karakter Değişimi
dedhithimi olması gereken degisimi.
Isminize ait vBSEO lisansı olmadan destek alamazsınız.
Elimde tüm değişilmesi gereken karakterler olan arkadaş varmı ?
bende belirtilen ayarları yaptım karakter değişkenlerini ekledim ancak yinede url sorunlu çıkıyor.
do-al-say-lar-ve-tam-say-lar-konu-anlat-m-3.html olması gereken dogal-sayilar-ve-tam-sayilar-konu-anlatimi.html olması gerekirdi.
Ayarları düzgün yaparsanız hibir sorunlu çıkacak şeyi olmaz. Ne yaptığınızı ne yapmadığınızı yazmadan da ben birşey söyleyemem.
Mert Bey, aynen yukarıda belirttiğiniz gibi yaptım ayarları, ilk konu için ğ ve ı harflerinde sorun vardı ancak daha sonra açmış oldugm konularda bu sorun ortadn kalktı ancak run sitemap dememe ragmen yinede ilk 3 konu sitemdeki aynı kaldı.. çok büyük bi problem değil tabiki ama yinede eksik yaptgm bişeyler varsa öğrenmek istedim. Teşekkürler cevabınız için.
Tuncay bey ,
Karakterler ile sitemap çalıştırmanın ne alakası var ?
Şu şekilde düşünmüştüm de url formatını değiştirdim sitemap çalştrnca belki url ler yeniden yazıldıgnda düzelir dedim ama değişen bişey olmadı ilk 3 konunun url lerinde ı ve ğ harfleri - olarak çıktı diğer konularda ise normal i ve g olarak çevrilmiş şekilde çıkıyor.. şuan oluşturdgm konularda sorun sadece ilk 3 konu nedense hatalı çıktı onun dışındakiler normal..
Vbseo ayarlarında URL'ler içerisinde İngilizce Olmayan Karakterleri değiştirin seçili
forumudaki kategori linkleri şöyle çıkıyor.
http://www.dilkolik.org/frans305zca-forumu-7
http://www.dilkolik.org/304ngilizce-forumu-8/
Ben burada 305 ve 304 yazan yerde "i" harfinin çıkmasını istediğimden dolayı karakter değişkenlerine şunları ekledim.
'305' => 'i',
'304' => 'i',
Ancak bu kez sadece 0 karakteri "i" olarak değişti ve linkler şöyle görünmeye başladı.
http://www.dilkolik.org/frans3i5zca-forumu-7/
http://www.dilkolik.org/3i4ngilizce-forumu-8
Bu karakterlerin hepsinin "i" olarak gözükmesi için ne yapmam lazım.
Teşekkürler.
Belirlemeniz gereken değişkenler 304 veya 305 değil. Belirlemeniz gereken değişkenler o karakterlerin gerçek değerleri. sanırım bazı ayar sorunları yaşıyorsunuz.
Sitenizde kullandığınız dil kodu nedir ?