dil koduna nereden bakmam gerekiyor. utf-8 eğer bir dil koduysa onu kullanıyorum.
This is a discussion on vBSEO 3.5.0 - URL'lerde Karakter Değişimi within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; dil koduna nereden bakmam gerekiyor. utf-8 eğer bir dil koduysa onu kullanıyorum....
dil koduna nereden bakmam gerekiyor. utf-8 eğer bir dil koduysa onu kullanıyorum.
sitenize baktım ancak herhangi bir dil kodu belirlememişsiniz. Bu şekilde kullanamazsınız. Sayfanızın utf-8 , iso 8859-9 vs.. ne kodu kullandığınızı doğru şekilde belirlemeniz gerekir. Bunnu yaptıktan sonra da kullandığınız dil kodunun tam karşılığı olan doğdu vbseo cp dil seçimini yapmalı ve karakter değişkenlerini belirlemelisiniz.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
peki dil kodunu ayarlamak için ne yapmam gerekir. Bu konuda da yardımcı olmanız mümkün mü? internetten araştırdım ama yeterli bilgiyi bulamadım.
Dil ayarlarınızdan yapmalısınız.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
κ я м α √ i peki bu tarz harflerde nasıl yapacaz mesela я bu r harfi gerçekte bunu düzgün şekilde r olarak göstermek için ne yapma k gerek.
Forumdevi.com Forum Devi - Eğlencenin Devi
Karakter değişkeni belirlemelisiniz.
mert bey dediğinizi yaptım 'я' => 'r' bu şekilde yaptım kayıt ettikden sonra tekrar karakter değişkenleri belirleyin kısmına girdiğimde
'Ñ' => 'r' çıkıyor sorun neden kaynaklı
Forumdevi.com Forum Devi - Eğlencenin Devi
O karakter türkçe bir karakter değil , karakterin doğru html karşılığını bularak kullanmalısınız.
Dostlar uzun zamandır çözemedim çok sinir olmaya başladım.. Konu içindeki mesajlarda ( özel karakter kullanıldığında i,ş,ç,ğ,ö gibi ) yazıldığında zaman zaman kendiliğinden büyük karakter olarak gösteriyor.
Örnek : gİyİnİŞİne Özen gÖsteren İnsanlariz
Örnek : tÜm stİckerler bİtmİŞtİr. Yenİlerİ geldİĞİnde bu konu tekrar aktİf olacaktir.
Bu konu dün açıldı ve açan kişinin yazdığı mesaj içinden alıntı yaptım. Bu sık sık yapıyor herkezde ama her zaman değil nedendir bilmiyorum
NOT: Bazen konu başlıklarındada yapıyor
Karekter Değişkenleri şöyle :
'Ü'=>'U'
'ü'=>'u'
'Ä'=>'A'
'ä'=>'a'
'ß'=>'ss'
'ö'=>'o'
'Ö'=>'O'
'ç'=>'c'
'Ç'=>'c'
'ð'=>'g'
'Ã'=>'g'
'ü'=>'u'
'Ü'=>'u'
'þ'=>'s'
'Ã'=>'S'
'ý'=>'i'
'Ã'=>'I'
'İ'=>'i'
'ı'=>'i'
'Ğ'=>'g'
'ğ'=>'g'
','=>'-'
';'=>'-'
'Ş'=>'s'
'ş'=>'s'
'Ç'=>'c'
'®'=>'r'
'©'=>'c'
//'
URLdeki İngilizce olmayan karakterleri değiştirme? => URL'ler içerisinde ingilizce olmayan karakterleri değiştirin seçili.
vBSEO'nun konu içindeki mesajları büyük harf çevirme gibi bir opsiyonu bulunmamaktadır.
teşekkürler, vbulletin ile alakalı bir sorunsa bilen arkadaşlar varsa yardımcı olarlarsa sevinirim.
@Mert bey konuyu epey inceledim ama ben hala URL ile alakadar sorunlar yaşıyorum. BURADA görebileceğiniz gibi karakterlerle alakadar sıkıntı mevcut.
vbSEO CP Türkçe
İngilizce olmayan karakterleri değiştirin seçili
Karakterler ilk mesajınızda verdiğiniz şekilde eklenmiş durumda.
Kolay gelsin.
Ayarınızı yanlış yapmışsınız Cemil bey. Ayarlarınızı anlatıldığı gibi doğru yaptığınızdan emin olun. 1000 lerce sitede çalışan şey birtek sizin sitede çalışmıyorsa doğru yapmamışsınız demektir.
kolay gelsin sorularım olacaktı;
Öncelikle URL lerimde karakterler resimdeki gibi görünüyor
örnek bu link çalışmıyor; http://www.androidmasters.net/forumd...llar%25C3%25BD
aynı yerin çalışan linki ; Site Kurallar
Sitede kullandığım türkçe dil paketi html dil kodlayıcı kodu; windows-1254
vBSEO daki UTF-8 desteğini aktif edin. Kapalı Çünkü;
"Forumunuzda kullanmakta olduğunuz lisans dili UTF-8 olmadan bu opsiyonu aktif etmeyin". sitenin dil koduna tam bulamadım :(
Bu bilgileri verdikten sonra sorularım;
1. sitede bulunamayan ikazlı 1263 adet link var ve her gün çoğalıyor. Ama konular ve bölümler yerinde duruyor. Url lerden mi kaynaklanıyor?
2. Bu bulunamayan linkleri kaldırma şansımız var mı?
not : kusura bakmayın daha bir kaç gün oldu bu işe gireli deneme sorma yöntemi ile ilerliyorum. şimdiden teşekkürler![]()
Bahsettiğiniz URL'lerin hiçbirisi vBSEO URL formatı değildir. Gözüken kurulumu doğru yapmamışsınız. vBSEO url formatı içerisinde forumdisplay.php gibi bir satır bulunmamaktadır.