This is a discussion on vBSEO 3.5.0 - URL'lerde Karakter Deðiþimi within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Originally Posted by Mert Gökçeimam Bahsettiğiniz URL'lerin hiçbirisi vBSEO URL formatı değildir. Gözüken kurulumu doğru yapmamışsınız. vBSEO url formatı içerisinde ...
UTF-8 kulanmıyorsanız kapalı kalması gerekir.
vBSEO .htaccess dosyasının içerisine RewriteEngine On satırının altına şunu ekleyin
Code:RewriteCond %{REQUEST_URI} ([0-9]+)-[^/]+/page([0-9]+) RewriteRule (forumdisplay\.php) vbseo.php?vbseourl=$1&f=%1&page=%2 [L] RewriteCond %{REQUEST_URI} ([0-9]+)-[^/]+$ RewriteRule (forumdisplay\.php) vbseo.php?vbseourl=$1&f=%1 [L]
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
ekledim ama kod:500 hatası aldım ve site kapandı eski dosyayı yükleyince açıldı :(
bir de şu an (sizin koddan öncede vardı) site bazen database hatası verip açılmıyor ama sayfayı yenileyince geliyor. host şirketine e mail attım dönüş cevabı şu;
Merhaba,
Yapılan kontrollerde sitenizin dışarıdan veri çekdiği gözükmektedir. Çekilen veriler sebebiyle yavaşlık yaratabilmetkedir. Dilerseniz hata aldığınızda ftp niz içerisindeki logs klasöründe bulunan error logları kontrol edebilirsiniz.
log dosyasını kontrol ettim içinde sürekli tekrarlana bir cümle var;
[Sat Mar 03 23:18:08 2012] [error] [client 176.33.36.137] client denied by server configuration: /home/xxxxxxx.xxx/xxxxx/misc.php, referer: htt://www.xxxxxx.xxx/
"xx" ben yaptım
bu durumda botların siteye yüklenmesinden olabilir mi? şu an aldığım resmi ekliyorum teyit için her şey yolunda mı? Bu kadar kısa sürede bu rakamlar bana garip geldi :(
tüm yazılanları baştan sona okudum. Tüm ayarlar olması gerektiği gibi. CP panel türkçe UTF-8 aktif mert beyin konu başındaki replace characters datalarını da ekledim ama ğ, İ, ü, ö vs. türkçe karakterler değişmiyor
sanırım bu kadar sorun yaşamak yerine bu değişkenleri hiç kullanmamak daha mantıklı![]()
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
O site budur mert bey
O sitenin kullandığı dil UTF8 değil ki , UTF8 ayarı yapıyorsunuz. Kaldı ki site başka bir kullanıcıya ait gözüküyor.
Bende de utf8 desteği aktif. ş ğ gibi karekterler tek başına yazılınca sorun yok. ancak cümle içinde geçince hata veriyor. mesala "ağrı" ğ düzgün çıkınca a kayboluyor.
Mert Bey söylediklerinizi yapýp kaydettikten sonra aþaðýdaki gibi görünüyor karakterler. Forum dil ayarlarýný Turkce seçtim olmadý Turkce_UTF8 seçip denedim yine olmadý. Örneðin "Diðer" diye bir kategorim var "didher" diye görünüyor ve giriþ yapamýyorum kategoriye...
Son olarak phpmyadminden veritabanýma baktýðýmda utf8_general_ci karakter kodlamasý görünmektedir. Bu türkçe karakter sorununa internette bakmadýðým kaynak kalmadý.
Impex ile aldýðým kategorilerde belki sýkýntý vardýr dedim, fakat yeni kategoriler ve konular içinde test ettim deðiþen birþey yok.
'ç' => 'c'
'Ç' => 'c'
'Äž' => 'g'
'ÄŸ' => 'g'
'Åž' => 's'
'ÅŸ' => 's'
'ı' => 'i'
'İ' => 'i'
'Ç' => 'c'
'ç' => 'c'
'Ü' => 'u'
'ü' => 'u'
'Ö' => 'o'
'ö' => 'o'
'è' => 'e'
'ı' => 'i'
'İ' => 'i'
'é' => 'i'
'â' => 'a'
'Ê' => 'e'
'Â' => 'a'
Sitenizdeki encoding'i düzeltmelisiniz ilk olarak.
Mert Bey merhaba,
Site encodingi windows-1254 ardından iso8859-9 denedim. Sitede konularda ve diğer mesajlarda türkçe karakterler düzgün görünüyor sıkıntı yok, fakat vbseocp de dosyayı kaydedince yukarıdaki gibi karakterler çıkıyor.
Bende A hafleri kayboluyor. Birde profilde karekter sorunu var. Yani isimlerde url düzeltmesi yapmıyor.
evet üye profil url bölümü açık
forumda Tic.A.Ş. diye bir başlık var diyelim burdaki A kayboluyor -tic-s- böyle çıkıyor.
Birde A ve B dersek burdaki A da kayboluyor yani A nın yanında boşluk yada iki yanında nokta varsa uçuyor.