vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Total Support Team DeskPro'yu Sunar Yeni vBSEO Indirim Opsiyonu vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

vBSEO 3.2.0 RC5 sürümü

This is a discussion on vBSEO 3.2.0 RC5 sürümü within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; arkadaşlar vBSEO 3.2.0 RC4 kullanıyorum yeni sürümü komplemi yüklemeli yoksa bir kaç dosyayı yenileyerek sürüm yükseltmesi neticelendirilebilirmi...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Social Groups Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-04-2008, 04:12 PM
Eyewear's Avatar
Senior Member

Real Name: Kemal
vBSEO 3.2.0 RC5 sürümü

arkadaşlar vBSEO 3.2.0 RC4 kullanıyorum yeni sürümü komplemi yüklemeli yoksa bir kaç dosyayı yenileyerek sürüm yükseltmesi neticelendirilebilirmi
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook!
Reply With Quote
Old 05-04-2008, 04:55 PM
Senior Member
Big Board Administrator

Real Name: Abdalwahid
Blog Entries: 1
Güncelleme yapman 5 dakikani bile almaz hepsini yüklemende fayda var.

Sanirim diger arkadaslarda farkli yöntem yugulamiyordur ama kisaca ben yaptigim islemi anlatayim.

Ilk önce admin panelden vbseo menüsüne giriyorum.
Hemen üst kisimda
Download/Backup your Current Settings
bölümündenXML linkine basarak vbseo_all.xml dosyasini yani ayarlarimizi bilgisayara yedekliyoruz.

upload klasöründekileri komple ftp den yüklüyoruz ayni dosyalar oldugundan üzerine yazdiralimmi sorusuna evet diyorsun.

Daha sonra

docs (do not upload) klasörü icerisindeki crawlability_vbseo.xml i ürün yöneticisinden

Ürünün üzerine kayıt et seceneginide isaretliyerek yüklüyoruz.

Daha sonra yine vbseo kotrol panele giriyoruzve 2 Defa sifre veriyoruz.

Az evvel ayarlarimizin yedegini aldigimiz yerde Upload a Settings (.xml) File

kismindan aldigimizvbseo_all.xml dosyasini import ediyoruz.

Son olarak Your current key: kisminda yazan keyi kopyalayip üstteki key kutusuna yapistirip save key diyoruz.

Böylece eski ayarlarin kaliyor ve yenilikleride tavsiyelere uygun bir sekilde ayarliyorsun.

Anlatmasi uzun gibi ama dedigim gibi tüm islemler 5 dakini almaz
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Share on Facebook!
Reply With Quote
Old 05-04-2008, 06:01 PM
Eyewear's Avatar
Senior Member

Real Name: Kemal
tesekkürler sagol htaccess dosyasını yenilemiyoruz değilmi
Reply With Quote
Old 05-04-2008, 06:46 PM
kralex's Avatar
Member

Real Name: Omer G.
Send a message via MSN to kralex
hayır yenilemiyorsun ama mert bey 3.2.0 rc serisinin türkce dil dosyasını vermişti bi yerde onu da includes/xml klasörüne atıyorsun yoksa panelde bazı yerlerde kelimeler olmuyor.rc 5 in orginal zip dosyasının içindeki dil dosyası eski dil dosyası
Reply With Quote
Old 05-05-2008, 07:45 AM
Senior Member

Real Name: BiLaL Kayahan
Send a message via MSN to anestetic
RC5 Sürümünde yeni eklenen ozellıkleri dili turkce yatıgımız zaman acıklama yer almıyor ıngılızce yaptıgımız zaman yazılar gelıyor yeni ozellıklerin turkce cevırısı olmadıgı ıcın mıdır mesela

Social Groups Home NEW!
Select a groups home URL format or create a custom layout using the field provided.
Note: This option works ONLY with vB 3.7.x or higher
Sample custom string:
groups.html

turkce sectıgımızde bu yazınn yernde hıcbırsey cıkmıyoır

Mana Arama Oksijen Gibi Bişey :thumbsup:

O Artık Seo Lu (:
Reply With Quote
Old 05-05-2008, 07:47 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Henüz gold sürümü yayınlanmadığı için Türkçe sürümü içerisinde yok. Rc4 konusuna bakarsanız onun içerisinde bulabilirsiniz.
Reply With Quote
Old 05-06-2008, 08:15 AM
Senior Member

Real Name: BiLaL Kayahan
Send a message via MSN to anestetic
s.a kucuk bır sorum olacak upgradeyı sorunsuz gerceklestırdım ama daha onceden confing de turkce karakterler duzenlemesı yapmıstık lınklerın daha duzgun olusması ıcın . upgrade den sonra confingi editlemedim hic ama tıpkı eskisi gıbı lınkler duzgun calısıyor? bır garıplık yokmu bunda confıngı edıtlemek lazım degılmıydı tekrar :?
Reply With Quote
Old 05-06-2008, 08:29 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Quote:
Originally Posted by anestetic View Post
s.a kucuk bır sorum olacak upgradeyı sorunsuz gerceklestırdım ama daha onceden confing de turkce karakterler duzenlemesı yapmıstık lınklerın daha duzgun olusması ıcın . upgrade den sonra confingi editlemedim hic ama tıpkı eskisi gıbı lınkler duzgun calısıyor? bır garıplık yokmu bunda confıngı edıtlemek lazım degılmıydı tekrar :?
Hayır yok çünkü vBSEO ayarları datastore da tutar ve upgrade sırasında şifreyi belirlediğiniz anda datastore da bulunan eski ayarları yeni config dosyanıza otomatik olarak yazar.

Ancak her ihtimale karşı upgrade öncesinde her zaman yedek almanızı tavsiye ederiz.
Reply With Quote
Old 05-06-2008, 09:13 AM
kazoo_44's Avatar
Member

Real Name: Ekrem
Quote:
Originally Posted by anestetic View Post
bende snn gibi düşündüm editlediğim dosyaya baktım aynı şekilde duruyor şaşırdır ancak mert beyin dediğini öğrendim....
Reply With Quote
Old 05-07-2008, 06:06 AM
HeLL_BoY's Avatar
Member

Real Name: erol
Merhaba Mert bey.

Soracağım sorunun konuyla ilgisi olmayabilir yalnız basit bir soru için konu kirliliği yaratmak istemedim.

Sorum şu, meta analiz sitelerinde forumumun meta uyumluluğunu kontrol ettiğimde şöyle bir sorunla karşılaşıyorum.

Bu sayfa arama motorlarının sevmedigi kelimeleri içermektedir.
Bu kelime(ler) 'forum, search engine' arama motorları bu kelimeleri sevmemektedir, spam kategorisinde düşünüp sayfayı alt sıralara almaktadır.

search engine kelimesi sadece vBSEO copyright yazısında mevcut "Search Engine Optimization" kelimesini SEO olarak değiştirebilme imkanımız varmı, değiştirmek için marka kaldırma'yamı başvurmamız gerekir yada botların Search Engine Optimization kelimelerini görmemeleri için başka bir yöntem varmı yardımcı olursanız sevinirim.
Old 05-07-2008, 08:24 AM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Real Name: Ozan A.
vbseo_config.php dosyasını açıp copyright diye aratırsanız, copyright seçeneklerinin oldugu kısım gelecektir oradan numara olarak hangi yazımı seçmek istiyorsanız seçebilirsiniz

SEO by vbseo için

copyright daki parametreyi 4 yapmanız gerekiyor mesela,

Maxicep.Com - Cep Telefonu ve Mobil Teknolojiler Forumu da o sekilde.

İlk sorunuza gelirsek,
keyword leriniz nedir ona göre degerlendirelim ?
indir, program, download gibi kelimeler girdiyseniz varsayılan keyword ayarlarınızda öyle demesi normal ama bu sekilde online kontrol sağlayan her araç da dogru söylüyor anlamına gelmiyor.
Old 05-07-2008, 06:31 PM
HeLL_BoY's Avatar
Member

Merhaba Ozan bey.

config'ten copyright yazısını 4. seçeneği seçtim kullandığım temanın footer bölümündeki copyright alanı biraz dar en uygunu o oldu.

Online kontrol aracının kesin birşey vermediğinin farkındayım yalnız hangi online servise baktıysam aynı kelimelerin alt sıralara çekeceği uyarısını alıyorum.

Forumun keyword'leri aşşağıdaki gibidir keyword'leri genel olarak forumda ağırlık verdiğim kategori başlıklarından aldım.

keywords önem ödevi, Lise dönem ödevi, kitap özetleri, Pc programları, Photo shop, Cep Telefonları, Donanım, Programlama Dilleri, Müzik, Tv dizileri, Bilgisayar, symbian

Buda desicription: Dönem ödevi, Lise, Üniversite, projeler, Photo shop, Donanım, Programlama Dilleri, Müzik, Tv dizileri ve daha bir çok metaryali bulabilirsiniz.

Sizde incelerseniz ve nasıl keyword seçmem gerekir yardımcı olursanız sevinirim ayrıca copyright yazısı içinde teşekkürlerimi sunuyorum.
Reply With Quote
Old 05-08-2008, 03:41 AM
maxicep's Avatar
Senior Member
Big Board Administrator

Real Name: Ozan A.
Ben bir problem göremiyorum, sitenizi inceledigimde benim sevdigim bir araç şu sekilde sonuç verdi mesela.

Meta tags report for: http://bitirimiz.biz/ meta taglengthvalue Title: 25Bitirimiz.Biz - vBulletin Description: 142Dönem ödevi, Lise, Üniversite, projeler, Photo shop, Donanım, Programlama Dilleri, Müzik, Tv dizileri ve daha bir çok metaryali bulabilirsiniz Keywords: 161Dönem ödevi, Lise dönem ödevi, kitap özetleri, Pc programları, Photo shop, Cep Telefonları, Donanım, Programlama Dilleri, Müzik, Tv dizileri, Bilgisayar, symbian

Title: Title meta tag contains no errors.
This tag contains 25 characters.
Title relevancy to page content is excellent.
The Title relevancy to page content is 100%.

Description: Description meta tag contains no errors.
This tag contains 142 characters.
Description relevancy to page content is fair.
The Description relevancy to page content is 68%.

Keywords: Keyword relevancy to page content is terrible. However, this is not necessarily bad if you have a lot of content. The most important factor is to have your keywords on the page a few times.
The keywords relevancy to page content is 42%.

keyword ler berbat diyor anca eğer çok çeşitli içerige sahipseniz ( ki forumlar öyle olur ) o yüzden önemli degil diyor bence sorun yok
Reply With Quote
Old 05-08-2008, 05:28 AM
HeLL_BoY's Avatar
Member

Anladım Ozan bey ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Reply With Quote
Old 05-12-2008, 04:59 PM
nodrac's Avatar
Senior Member

Real Name: suat ulutas
bu konu altında sormayı uygun gördüm şu anda vbulletin social bookmarking özelliğini açtığımızda mesela stumpleupon a link eklemek istediğimizde urlyi adres/showthread.php?t1111 gibi alıyor acaba bir sonraki sürümde bunların rewrite url olmasını sağlayabilirmisiniz mesela adres/forum-adı/konu başlğı/ gibi
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules