Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 21

vBSEO 3.2.0 RC5 sürümü

This is a discussion on vBSEO 3.2.0 RC5 sürümü within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; arkadaþlar vBSEO 3.2.0 RC4 kullanýyorum yeni sürümü komplemi yüklemeli yoksa bir kaç dosyayý yenileyerek sürüm yükseltmesi neticelendirilebilirmi...

Senior Member Eyewear's Avatar
    Real Name
    Kemal
    Liked
    0 times

vBSEO 3.2.0 RC5 sürümü

arkadaşlar vBSEO 3.2.0 RC4 kullanıyorum yeni sürümü komplemi yüklemeli yoksa bir kaç dosyayı yenileyerek sürüm yükseltmesi neticelendirilebilirmi

Senior Member
    Real Name
    Abdalwahid
    Liked
    1 times
    Blog Entries
    1
    Güncelleme yapman 5 dakikani bile almaz hepsini yüklemende fayda var.

Sanirim diger arkadaslarda farkli yöntem yugulamiyordur ama kisaca ben yaptigim islemi anlatayim.

Ilk önce admin panelden vbseo menüsüne giriyorum.
    Hemen üst kisimda
    Download/Backup your Current Settings
    bölümündenXML linkine basarak vbseo_all.xml dosyasini yani ayarlarimizi bilgisayara yedekliyoruz.

upload klasöründekileri komple ftp den yüklüyoruz ayni dosyalar oldugundan üzerine yazdiralimmi sorusuna evet diyorsun.

Daha sonra

docs (do not upload) klasörü icerisindeki crawlability_vbseo.xml i ürün yöneticisinden

Ürünün üzerine kayıt et seceneginide isaretliyerek yüklüyoruz.

Daha sonra yine vbseo kotrol panele giriyoruzve 2 Defa sifre veriyoruz.

Az evvel ayarlarimizin yedegini aldigimiz yerde Upload a Settings (.xml) File

kismindan aldigimizvbseo_all.xml dosyasini import ediyoruz.

Son olarak Your current key: kisminda yazan keyi kopyalayip üstteki key kutusuna yapistirip save key diyoruz.

Böylece eski ayarlarin kaliyor ve yenilikleride tavsiyelere uygun bir sekilde ayarliyorsun.

Anlatmasi uzun gibi ama dedigim gibi tüm islemler 5 dakini almaz

Senior Member Eyewear's Avatar
    Real Name
    Kemal
    Liked
    0 times
    tesekkürler sagol htaccess dosyasını yenilemiyoruz değilmi

Member kralex's Avatar
    Real Name
    Omer G.
    Liked
    0 times
    hayır yenilemiyorsun ama mert bey 3.2.0 rc serisinin türkce dil dosyasını vermişti bi yerde onu da includes/xml klasörüne atıyorsun yoksa panelde bazı yerlerde kelimeler olmuyor.rc 5 in orginal zip dosyasının içindeki dil dosyası eski dil dosyası

Senior Member anestetic's Avatar
    Real Name
    ....
    Liked
    0 times
    RC5 Sürümünde yeni eklenen ozellıkleri dili turkce yatıgımız zaman acıklama yer almıyor ıngılızce yaptıgımız zaman yazılar gelıyor yeni ozellıklerin turkce cevırısı olmadıgı ıcın mıdır mesela

Social Groups Home NEW!
    Select a groups home URL format or create a custom layout using the field provided.
    Note: This option works ONLY with vB 3.7.x or higher
    Sample custom string:
    groups.html

turkce sectıgımızde bu yazınn yernde hıcbırsey cıkmıyoır

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    Henüz gold sürümü yayınlanmadığı için Türkçe sürümü içerisinde yok. Rc4 konusuna bakarsanız onun içerisinde bulabilirsiniz.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Senior Member anestetic's Avatar
    Real Name
    ....
    Liked
    0 times
    s.a kucuk bır sorum olacak upgradeyı sorunsuz gerceklestırdım ama daha onceden confing de turkce karakterler duzenlemesı yapmıstık lınklerın daha duzgun olusması ıcın . upgrade den sonra confingi editlemedim hic ama tıpkı eskisi gıbı lınkler duzgun calısıyor? bır garıplık yokmu bunda confıngı edıtlemek lazım degılmıydı tekrar :?

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Liked
    542 times
    Blog Entries
    4
    Quote Originally Posted by anestetic View Post
    s.a kucuk bır sorum olacak upgradeyı sorunsuz gerceklestırdım ama daha onceden confing de turkce karakterler duzenlemesı yapmıstık lınklerın daha duzgun olusması ıcın . upgrade den sonra confingi editlemedim hic ama tıpkı eskisi gıbı lınkler duzgun calısıyor? bır garıplık yokmu bunda confıngı edıtlemek lazım degılmıydı tekrar :?
    Hayır yok çünkü vBSEO ayarları datastore da tutar ve upgrade sırasında şifreyi belirlediğiniz anda datastore da bulunan eski ayarları yeni config dosyanıza otomatik olarak yazar.

Ancak her ihtimale karşı upgrade öncesinde her zaman yedek almanızı tavsiye ederiz.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
    Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!

Twitter:@Depkac
    Personal Blog : Mert Gökçeimam

Member kazoo_44's Avatar
    Real Name
    Ekrem
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by anestetic View Post
    bende snn gibi düşündüm editlediğim dosyaya baktım aynı şekilde duruyor şaşırdır ancak mert beyin dediğini öğrendim....

Senior Member HeLL_BoY's Avatar
    Real Name
    erol
    Liked
    0 times
    Merhaba Mert bey.

Soracağım sorunun konuyla ilgisi olmayabilir yalnız basit bir soru için konu kirliliği yaratmak istemedim.

Sorum şu, meta analiz sitelerinde forumumun meta uyumluluğunu kontrol ettiğimde şöyle bir sorunla karşılaşıyorum.

Bu sayfa arama motorlarının sevmedigi kelimeleri içermektedir.
    Bu kelime(ler) 'forum, search engine' arama motorları bu kelimeleri sevmemektedir, spam kategorisinde düşünüp sayfayı alt sıralara almaktadır.

search engine kelimesi sadece vBSEO copyright yazısında mevcut "Search Engine Optimization" kelimesini SEO olarak değiştirebilme imkanımız varmı, değiştirmek için marka kaldırma'yamı başvurmamız gerekir yada botların Search Engine Optimization kelimelerini görmemeleri için başka bir yöntem varmı yardımcı olursanız sevinirim.

Senior Member maxicep's Avatar
    Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    vbseo_config.php dosyasını açıp copyright diye aratırsanız, copyright seçeneklerinin oldugu kısım gelecektir oradan numara olarak hangi yazımı seçmek istiyorsanız seçebilirsiniz

SEO by vbseo için

copyright daki parametreyi 4 yapmanız gerekiyor mesela,

Maxicep.Com - Cep Telefonu ve Mobil Teknolojiler Forumu da o sekilde.

İlk sorunuza gelirsek,
    keyword leriniz nedir ona göre degerlendirelim ?
    indir, program, download gibi kelimeler girdiyseniz varsayılan keyword ayarlarınızda öyle demesi normal ama bu sekilde online kontrol sağlayan her araç da dogru söylüyor anlamına gelmiyor.

Real Name
    erol
    Liked
    0 times
    Merhaba Ozan bey.

config'ten copyright yazısını 4. seçeneği seçtim kullandığım temanın footer bölümündeki copyright alanı biraz dar en uygunu o oldu.

Online kontrol aracının kesin birşey vermediğinin farkındayım yalnız hangi online servise baktıysam aynı kelimelerin alt sıralara çekeceği uyarısını alıyorum.

Forumun keyword'leri aşşağıdaki gibidir keyword'leri genel olarak forumda ağırlık verdiğim kategori başlıklarından aldım.

keywords önem ödevi, Lise dönem ödevi, kitap özetleri, Pc programları, Photo shop, Cep Telefonları, Donanım, Programlama Dilleri, Müzik, Tv dizileri, Bilgisayar, symbian

Buda desicription: Dönem ödevi, Lise, Üniversite, projeler, Photo shop, Donanım, Programlama Dilleri, Müzik, Tv dizileri ve daha bir çok metaryali bulabilirsiniz.

Sizde incelerseniz ve nasıl keyword seçmem gerekir yardımcı olursanız sevinirim ayrıca copyright yazısı içinde teşekkürlerimi sunuyorum.

Senior Member maxicep's Avatar
    Real Name
    Ozan A.
    Liked
    0 times
    Ben bir problem göremiyorum, sitenizi inceledigimde benim sevdigim bir araç şu sekilde sonuç verdi mesela.

Meta tags report for: http://bitirimiz.biz/ meta taglengthvalue Title: 25Bitirimiz.Biz - vBulletin Description: 142Dönem ödevi, Lise, Üniversite, projeler, Photo shop, Donanım, Programlama Dilleri, Müzik, Tv dizileri ve daha bir çok metaryali bulabilirsiniz Keywords: 161Dönem ödevi, Lise dönem ödevi, kitap özetleri, Pc programları, Photo shop, Cep Telefonları, Donanım, Programlama Dilleri, Müzik, Tv dizileri, Bilgisayar, symbian

Title: Title meta tag contains no errors.
    This tag contains 25 characters.
    Title relevancy to page content is excellent.
    The Title relevancy to page content is 100%.

Description: Description meta tag contains no errors.
    This tag contains 142 characters.
    Description relevancy to page content is fair.
    The Description relevancy to page content is 68%.

Keywords: Keyword relevancy to page content is terrible. However, this is not necessarily bad if you have a lot of content. The most important factor is to have your keywords on the page a few times.
    The keywords relevancy to page content is 42%.

keyword ler berbat diyor anca eğer çok çeşitli içerige sahipseniz ( ki forumlar öyle olur ) o yüzden önemli degil diyor bence sorun yok

Real Name
    erol
    Liked
    0 times
    Anladım Ozan bey ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Senior Member nodrac's Avatar
    Real Name
    suat ulutas
    Liked
    0 times
    bu konu altında sormayı uygun gördüm şu anda vbulletin social bookmarking özelliğini açtığımızda mesela stumpleupon a link eklemek istediğimizde urlyi adres/showthread.php?t1111 gibi alıyor acaba bir sonraki sürümde bunların rewrite url olmasını sağlayabilirmisiniz mesela adres/forum-adı/konu başlğı/ gibi

Page 1 of 2 1 2 LastLast