vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on vBSEO 3.2.0 RC1 within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Mert bey Include Show Post Pages hayır olmasına rağmen ben hala 404 post hataları alıyorum web master toolstan baktığımda 900 ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
|
Mert bey Include Show Post Pages hayır olmasına rağmen ben hala 404 post hataları alıyorum web master toolstan baktığımda 900 kusur hata görünüyor ve bu sayı gün geçtikçe hızla çoğalıyor arada sırada kimler online bölümüne baktığımda google yada diğer botları 000000-post11.html gibi mesajları incelediğini görüyorum ne yapmamı öneriyorsunuz ?
|
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| ||||
| ||||
|
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim Mert bey sizleride yoruyoruz kusura bakmayın |
|
| ||||
| ||||
|
RC2 de çıkmış hayırlısı olsun vbseo 3.2 yi de bekliyoruz |
|
| ||||
| ||||
| Daha henüz sadece vBSEO yetkilileri tarafından test edilmekte ama bulunan bütün problemler düzeltilmiş durumda. Sanırım yarın yada bu akşam pre release takımına açılabilir ( tabi son anda bir değişiklik yapıp yeni bir özellik eklemezsek )
|
|
| ||||
| ||||
|
Google aramalarının trackback şeklinde gelmesi güzel olur. Yani vbseo alakalı konuya, eğer google aramasıyla yönlenildiyse, google arama linki o konuya trackback olarak gelmeli. Bana teknik eksik gibi geliyor. Örnegin: http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=vbseo&btnG=Google%27da+Ara&meta= Gibi bir link, trackback olarak gelmeli hatta mümkünse bunu sadece misafir yada arama botlarına açarak, konuyla alakalı trackback sayısının artması bu da o konuya edilecek ziyareti arttıracaktır Şu an bu tekniği, invision board un SEO yazılımı yapabilmektedir. ( CommunitySEO )
__________________ Best Mobile Phones Portal ( in Turkish ) www.maxicep.com |
|
| ||||
| ||||
|
Bunu arasmızda konuşuyoruz ancak bana teorik olarak çok saçma geliyor. Sebebine gelince Google aramasını zaten Analytics veya benzeri bir programla takip edebilirsiniz. Trackback olarak eklenmesinin sayfaya en ufak bir katkısı olmaycağı gibi tersine götürüsü olacaktır çünkü trackback olarak eklendiği zaman sitenizden hiçbir içerik sağlamayacak google a backlink vermiş olursunuz ve fayda sağlayan google olurken sizin rankleriniz zarar görür.
|
|
| ||||
| ||||
|
Yakın bir arkadaşım IPB board üzerine kurduğu SEO yazılımında, bu özellik çıktıktan sonra 5 ayda, hitini 10 a katladı bence tesadüf degil kaldı ki trackback ler sadece google a görünüyor, google her sayfayı ziyaret edişte yararlı google arama linklerini gördüğünden o arama sonuçları ve konulara da yönlenmiş oluyor Yada bunun gibi birşey , sonucta google arama linklerini sayfanızda veriyosunuz google onlara da yönleniyor belki de ve o sonuçlarda da sizin sayfanız çıkıyor zaten genelde dolayısı ile onlara da kaynak görünmüş olabilir. Teknik olarak ben bilgi sahibi degilim sizin kadar, ancak yararlı oldugunu 100% düşünüyorum. Madem tartısılıyor, özellik koyulsun ve opsiyonel olsun yararlı oldugunu düşünen açar, düşünmeyen açmaz Ama düşünülmesi, demekki birşeylerin olabilecegi hakkında güzel katledilmiş bir yol. Ummarım olur, üst kurulda dile getirin Lütfen Mert Bey |