vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Url'lerde Türkçe Karakter Sorunu Nasıl Kaldırırım ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Sanırım uykusuzken daha dikkatli bakmak gerekiyor. Kusura bakmayın nick benzerliğinden başka bir kullanıcı ile karıştırmışım sizi. Kontrol ettim haklısınız. Ilk ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
|
Sanırım uykusuzken daha dikkatli bakmak gerekiyor. Kusura bakmayın nick benzerliğinden başka bir kullanıcı ile karıştırmışım sizi. Kontrol ettim haklısınız. Ilk mesajda anlatılan her adımı gerçekleştirdiniz mi ? Şu anda baktığım zaman yapmanız gerekenlerin tamamını yapmadığınızı görebiliyorum. Replace Non-English Characters in URLs? bu ayar sizin sitenizde Yes durumunda. Bunu hayıra çevirmeli ve dosya editini yapmalısınız.
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. vBSEO Total Support Team DeskPro'yu Sunar Geliştirilmiş Destek Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! |
|
| |||
| |||
|
Merhaba, Benim bu konuda bir sorum olacak, editplus kullanmama rağmen, gerekli değişikliği yapıp forumu yenilediğimde karşıma kodlar çıkıyor, bir de birkaç japonca yada çince karakter. Orjinal config_vbseo yu attigimda ise hersey duzeliyor, tabiki turkce karakterler dısında. Ftp portum kapalı oldugu icin netteki ftp sitelerinden birini kullanarak dosyayı yolluyorum. Dosyayı test etmek icin indirdigimde turkce karakterlerde bir sorun olmadıgını goruyorum. Bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim. Edit : orjinal dosyayı geri yüklemem gerekiyordu, aksi halde forum acilmiyor. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
| Replace Non-English Characters in URLs? bu ne dıye gecıyor Turkcesınde bende Yes -No dıye bır secenek yok |
|
| |||
| |||
|
Hallettım tesekkurler upload edılen dosylarda sorun varmıs yenıden ındırp kurunca oldu.
|
|
| |||
| |||
| arkadaslar..
arkadaslar hicbirini yapamiyorsaniz o dosyayi acin orada 'Ç' => 'ö' yazar mesela orayi kucuk c yapin hepsini ingilizce karakter yapin fakat... ben oyle yaptim sorun kalmadi tesekkurler diger turlu karakter hatasi veriyor cunku ansi kodu ile kaydeden var unicode ile kaydeden var ... vs.vs. |
|
| |||
| |||
|
ilk seferde yaptım teşekkürler.
|
|
| |||
| |||
|
ilginçtir ki gece yazida bahsedilen config_vbseo.php dosyasini editleyip ansi modunda kaydedip binary modda ilgili dizine upload edip panelde bahsedilen Replace Non-English Characters in URLs? kısmında sanırım yeni versyonda yes,no tarzı bir bölüm yok onun yerine ingilizce karakterleri olduğu gibi bırak , değiştir ve kaldır diye belirtilen 3 secenek var. Sanırım olduğu gibi bırak seçeneği seçilicek ve karakterleride config_vbseo.php dosyasındaki replacement kodları otomatik cevirirerek ekrana yazıcaktı. Ancak tahmın ettıgım gıbı olmadı 3 secenegide secmeme ragmen Olduğu gibi bırak seçeneginde; http://www.xxx.com/%D6neriler-ve-%DEikayetler/ Değiştir seçeneğinde; http://www.xxx.com/oneriler-ve-thikayetler/ Kaldır seçeneğindede ; http://www.xxx.com/neriler-ve-ikayetler/ Bu tarz linklerle karşılaştım. editlediğim config_vbseo.php dosyasında verilen kodları hatasız ekledıgıme ve ansi formatında kaydettiğime eminim sorunun ne oldugunu ben cözemedim acıkcası Saygılar. |
|
| ||||
| ||||
|
Yeni versiyonda bu özellik değiştirildi . Seçmeniz gereken seçenek : Url'ler içerisinde Ingilizce Olmayan Karakterleri Değiştirin. Dosyayı Binary modda upload etmenize gerek yok. Quote:
|
|
| |||
| |||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
| : config_vbseo.php dosyasını bilgisayarınıza indirip düzenlemeleri yapmadan önce mutlaka tüm vBSEO url rewrite ayarlarınızın backup'ını almayı unutmayın. hepsını yaptım ancak bu dedığınız kısmı anlamadım yardımcı olursanız sevınırım |
| Thread Tools | |
| |