vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Url'lerde Türkçe Karakter Sorunu Nasıl Kaldırırım ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Support Ticket açarsanız yardımcı olabilirler....
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Social Groups | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
|
yeni açılan konularda ağ tarfta linkler showthread.php?goto=newpost&t=27 Bunu seo uyumu nasıl yapa bilirim diyer taraflar seo uyumlu oldu..iç Sayfalarda temanın resimleri gözükmüyor.teşekkürler çalısmlarınızda başarılar dilerim. Last edited by Ekremx; 04-15-2007 at 08:13 PM. |
|
| |||
| |||
| URLdeki İngilizce olmayan karakterleri değiştirme? hayır yaptım. editlemeyi de yapıp attım binary de. ama sonuç http://www.site.com/tuem-konular/ tüm konular olması lazımdı ne yapmam lazım teşekkürler |
|
| |||
| |||
|
Teşekkürler Lizard King. Şimdi açtım umarım hemen gelir yardım. Ama gerçekten merak ettim nerede yanlışlık yaptım. Editlemede mi var hata acaba notepad ya da wordpad ile editliyorum. Binary modda da atıyorum en son http://www.site.com/h%FDzl%FD-aktivasyon-%E7t%FDrma/ oldu. |
|
| ||||
| ||||
|
Tüm adımları yapmamışsınız. Bunu paste ettiğiniz url formatından çok açık görebiliyorum. vbseocp.php adresinde Replace Non-English Characters in URLs? ayarınız hala evet durumunda. Onu hayır yapmanız gerektiği ilk mesaj içinde yazıyor.
|
|
| |||
| |||
|
Ben ayarladim ama soyle bir sorun cikiyor, ornegin iki tane kullanici adi var biri Ayse digeride Ayşe bunun biri turkce karakterli digeri deil bu durumda ikisinin linkide su sekil oluyor: http://www.site.com/forum/members/ayse bu linkte sadece birini aciyor.. Bu problemi nasil duzeltebilirim Birde bir kac harfte sorun yapti Calismayanlar: ı = %FD ğ = %F0 Ş = %DE ş = %FE Calisanlar: ü = u ö = o ç = c Sadece uc tane harfinki calisti anliyacaginiz digerleri calismadi |
|
| |||
| |||
|
seLamLar; türkçe karakterLer'i görüntüLemek imkansız haL aLdı. beLirttiğiniz şekiLde deniLen yeri (Replace Non-English Characters in URLs?) "No" konumuna getirdim kaydettim ve paneLden Logout yaptım. config_vbseo.php dosyasını editLedim ve binary modda upLoad ettim. yarı çaLışıyor, yarı çaLışmıyor vaziyette şuan. çaLışanLar; ö=>o ü=>u Ö=>o Ü=>u çaLışmayanLar; İ=>i; ı=>i; Ş=>s; ş=>s; http://forum.siteadi.com/%DDstek-oneri-%DEikayet/ (Ş,İ harfLeri çaLışmazken, ö harfi çaLışıyor) acaba bu config_vbseo.php dosyasını upLoad ettikten sonra tekrardan vbseo konfigurasyon paneLinden birşeyLeri degiştirmemiz mi gerekiyor? birde config_vbseo.php dosyasının CHMOD'u önemLi midir. teşekkürLer |
|
| ||||
| ||||
|
Kelime düzenlemelerini düzgün yaptığınızdan emin olun lütfen. Birçok sefer düzenlemeleri yaptıkları programın hatalı encoding kullanmasından dolayı bu hata ortaya çıkıyor. Upload ettiğiniz dosyayı download edip kontrol ederseniz düzenlemelerin düzgün olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
|
|
| |||
| |||
|
Urllerde ben de sorun yaşıyorum. config_vbseo.php dosyasındaki satırlarım şu şekilde. Code: // ****** CUSTOM CHARACTER REPLACEMENTS ******
// The following array enables you to select a replacement for characters other than the ones replaced
// by default.
$vbseo_custom_char_replacement = array('C' => 'c',
'c' => 'c',
'G' => 'g',
'g' => 'g',
'S' => 's',
's' => 's',
'I' => 'i',
'i' => 'i',
'Ş' => 's',
'ş' => 's',
'Ğ' => 'g',
'ğ' => 'g',
'ı' => 'i',
'Ç' => 'c',
'ç' => 'c',
'Ü' => 'u',
'ü' => 'u',
'Ö' => 'o',
'ö' => 'o',
'i' => 'i',
'I' => 'i',
'é' => 'i',
'â' => 'a',
'Ê' => 'e',
'Â' => 'a',
'ê' => 'e');
Kategori ve üye isimlerinde bu problemi yaşamıyorum, sadece konularda ama o da her konuda değil. Örneklemek gerekirse. http://frm.ekshi.net/ekshi.sozluk/ bu kategorimizde gördüğünüz gibi. Dağa çıkmak bu linkte bir problem yok iken. Karşı cinsten sanılmak bu linkte karakter sorunu yaşamak... Zokayı yutmak bu linkte bir problem yokken. Yakışıklı değil ama karizmatik-sempatik bu linkte karakter sorunu yaşamak bana çok ilginç geldi. Bazı konu linklerinde ı harfleri i olabiliyor ama bazılarında . olarak çevriliyorlar. Bazı konularda ö harfleri o olabiliyor fakat bazılarında . olarak çevriliyorlar. Bu problemi o kadar incelememe rağmen çözemedim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. |
|
| ||||
| ||||
|
Dosyayı kaydederken encoding formatını değiştirmeyin ve dosyayı editlediğiniz programın iyi olmasına özen gösterin. Editplus veya Komodo edit özellikle tavsiye edeceğim editor programlarıdır.
|
|
| |||
| |||
|
Dediklerinizin aynısını yaptım. Fakat hala urller düzelmediler. Editplus'ı indirdim config_vbseo.php dosyasının orjinalini yeniden download ettim ve düzenleyerek encoding formatını değiştirmeden ftp'e attım. Fakat problem hala devam etmekte.
|
|
| |||
| |||
|
Gerekli bilgileri ticket sistemi ile yolladım. Yardımlarınız için teşekkürler.
|
| Thread Tools | |
| |