vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Url'lerde Türkçe Karakter Sorunu Nasıl Kaldırırım ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Yanlis anlamadiysam bu "çiçekler böcekler " isimli forum basligini http:/..../forum/cicekler-bocekler.html yerine .../çiçekler-böcekler.html yapiyorr. Eger öyleyse google indexlerken bu haliyle indexleyebiliyormu ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
|
Yanlis anlamadiysam bu "çiçekler böcekler " isimli forum basligini http:/..../forum/cicekler-bocekler.html yerine .../çiçekler-böcekler.html yapiyorr. Eger öyleyse google indexlerken bu haliyle indexleyebiliyormu ..(baska bir scriptte indexledigini fakat cache de bak1ld1g1n1da adres satirinde %#124 gibi hatali oluyordu) Yani yukardaki örnek için çiçekler böcekler diye google da arayan birine direk adres sat1r1ndan sonuç olarak çikartabiliyormu ? <konu disi> bu klavye beni delirtecek<konu disi> |
|
| ||||
| ||||
|
dediğiniz editlemeleri yaptım fakat url'ler şu şekilde çıkıyor Code: http://www.motohayat.com/forum/f36/motorsiklet-%FEk%FDn%FDz-nas%FDl-ba%FElad%FD-1260/ Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
| ||||
| ||||
|
Ilk mesajı dikkatle okumanızı tavsiye ederim çünkü denilenleri yapmamışsınız. Replace Non-English Characters in URLs? Bu ayar sizde şu anda Evet durumunda. Bunu hayır yapmalısınız. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
URLdeki İngilizce olmayan karakterleri değiştirme? İngilizce olmayan karakterleri, İngilizce karşılıkları ile değiştirmek için 'Evet' seçeneğini seçiniz. Eğer forumlarınız İngilizce değilse ya da İngilizce olmayan karakterler yer alıyorsa bu seçeneği aktif ediniz. (E.g. Café) |
|
| ||||
| ||||
| Code: // ****** CUSTOM CHARACTER REPLACEMENTS ******
// The following array enables you to select a replacement for characters other than the ones replaced
// by default.
$vbseo_custom_char_replacement = array('C' => 'c',
'c' => 'c',
'G' => 'g',
'g' => 'g',
'S' => 's',
's' => 's',
'I' => 'i',
'i' => 'i',
'Ç' => 'c',
'ç' => 'c',
'Ü' => 'u',
'ü' => 'u',
'Ö' => 'o',
'ö' => 'o',
'i' => 'i',
'I' => 'i',
'é' => 'i',
'â' => 'a',
'Ê' => 'e',
'Â' => 'a',
'ê' => 'e');
|
|
| ||||
| ||||
|
Alttaki ile değiştirebilir misin. Birkaç Türkçe karakter kaçırmışsın. Code: // ****** CUSTOM CHARACTER REPLACEMENTS ******
// The following array enables you to select a replacement for characters other than the ones replaced
// by default.
$vbseo_custom_char_replacement = array('C' => 'c',
'c' => 'c',
'G' => 'g',
'g' => 'g',
'S' => 's',
's' => 's',
'I' => 'i',
'i' => 'i',
'Ş' => 's',
'ş' => 's',
'Ğ' => 'g',
'ğ' => 'g',
'ı' => 'i',
'Ç' => 'c',
'ç' => 'c',
'Ü' => 'u',
'ü' => 'u',
'Ö' => 'o',
'ö' => 'o',
'i' => 'i',
'I' => 'i',
'é' => 'i',
'â' => 'a',
'Ê' => 'e',
'Â' => 'a',
'ê' => 'e');
|
|
| ||||
| ||||
|
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. dediğiniz gibi değiştirdim. sizide pek fazla rahatsız etmek istemiyorum sonuçta gönüllü olarak yapıyorsunuz inglizcem kuvvetli olsa destek isteyecem fakat ben bir yerlerde yanlış yapıyorum galiba hala düzelmedi.
|
|
| ||||
| ||||
|
yardımlarınız için çok teşekkür ederim. gerekli bilgileri yolladım.
|
|
| |||
| |||
|
Merhabalar, SEO`yu nihayet çalıştırabildik supportun yardımıyla Mesala : İnternet & Network bölümünün üstüne gelince linki aynen şu şekilde çıkıyor : (http://www.xxx.com/forum/İnternet-network/) ve üstüne tıkladığımda ise "http://www.xxx.com/forum/%DDnternet-network/" adresine girmeye çalışıyor ve "Page not found" hatası alıyorum. Eğer %DDnternet kısmını elimle "internet" olarak düzeltirsem foruma girebiliyorum. Forum içine girdikten sonra İ veya diğer Türkçe karakterli konulara giriş yapabiliyorum fakat adres tabi bozuk gözüküyor ama sayfa bulunamadı hatası vermiyor. İşin ilginç yanı ise Ç-Ö-Ü-ç-ö-ü gibi karakterleri c-o-u ye çeviriyor ama İ-ı-ğ-ş gibi karakterleri ne hikmetse i-g-s ye çeviremiyor. Mesala İ-ı-ş-ğ-c adlı bir konunun adresini şu şekilde veriyor "/3851-%DD-%FD-%FE-%F0-c.html" Bu sorundan dolayı gene VBSEO yu aktif edemedim |
|
| |||
| |||
|
O kod kısmı şu an belirttiğiniz şekilde düzenlenmiş halde yani : // ****** CUSTOM CHARACTER REPLACEMENTS ****** // The following array enables you to select a replacement for characters other than the ones replaced // by default. $vbseo_custom_char_replacement = array('C' => 'c', 'c' => 'c', 'G' => 'g', 'g' => 'g', 'S' => 's', 's' => 's', 'I' => 'i', 'i' => 'i', 'Ş' => 's', 'ş' => 's', 'Ğ' => 'g', 'ğ' => 'g', 'ı' => 'i', 'Ç' => 'c', 'ç' => 'c', 'Ü' => 'u', 'ü' => 'u', 'Ö' => 'o', 'ö' => 'o', 'i' => 'i', 'I' => 'i', 'é' => 'i', 'â' => 'a', 'Ê' => 'e', 'Â' => 'a', 'ê' => 'e'); Şeklinde. |
|
| |||
| |||
| Code: // ****** CUSTOM CHARACTER REPLACEMENTS ******
// by default.
$vbseo_custom_char_replacement = array('İ' => 'i',
'ı' => 'i',
'Ş' => 's',
'ş' => 's',
'Ğ' => 'g',
'ğ' => 'g',
'Ç' => 'c',
'ç' => 'c',
'Ü' => 'u',
'ü' => 'u',
'Ö' => 'o',