vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Url'lerde Türkçe Karakter Sorunu Nasıl Kaldırırım ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Urlleriniz içerisinde yer alan Türkçe karakterlerin default ayar olarak gelen ingilizce karakterleri ile değişmesini istemiyorsanız ve temiz urllere sahip olmak ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| ||||
| ||||
| Url'lerde Türkçe Karakter Sorunu Nasıl Kaldırırım ? Urlleriniz içerisinde yer alan Türkçe karakterlerin default ayar olarak gelen ingilizce karakterleri ile değişmesini istemiyorsanız ve temiz urllere sahip olmak istiyorsanız izlemeniz gereken adımlar şunlardır. Ilk olarak domain.com/forum/vbseocp.php adresinde bulunan URLdeki İngilizce olmayan karakterleri değiştirme?? seçeneğini : URL'ler içerisinde Ingilizce Olmayan Karakterleri Değiştirin opsiyonuna getiriniz. Daha sonra vbseocp.php den logout olarak ftp programınızı açınız ve forumroot/includes/config_vbseo.php dosyasını bilgisayarınıza download ediniz. Download işlemi tamamlandıktan sonra bir txt editor programı aracılığıyla dosyayı açarak şu satırları aratınız. Code: // ****** CUSTOM CHARACTER REPLACEMENTS ****** // The following array enables you to select a replacement for characters other than the ones replaced // by default. $vbseo_custom_char_replacement = array(); Code: // ****** CUSTOM CHARACTER REPLACEMENTS ******
// The following array enables you to select a replacement for characters other than the ones replaced
// by default.
$vbseo_custom_char_replacement = array('Č' => 'c',
'č' => 'c',
'Ğ' => 'g',
'ğ' => 'g',
'Ş' => 's',
'ş' => 's',
'İ' => 'i',
'ı' => 'i',
'Ç' => 'c',
'ç' => 'c',
'Ü' => 'u',
'ü' => 'u',
'Ö' => 'o',
'ö' => 'o',
'ı' => 'i',
'İ' => 'i',
'é' => 'i',
'â' => 'a',
'Ê' => 'e',
'Â' => 'a',
'ê' => 'e');
Ek : Birçok kullanıcı dosya düzenlemesini yaptıktan sonra sorun ile karşılaştığını belirtiyor. Eğer kullandığınız editör encoding değiştiriyorsa tavsiye edeceğim olgu Editplus indirip kurmanız ve dosyayı kaydederken ANSI formatında kaydetmeniz olucaktır. Ek 2: config_vbseo.php dosyasını bilgisayarınıza indirip düzenlemeleri yapmadan önce mutlaka tüm vBSEO url rewrite ayarlarınızın backup'ını almayı unutmayın. Herhangi bir sorununuz çıkarsa burada yazmaktan çekinmeyin lütfen. 4 Aralık 2007 tarihinde güncellenmiştir.
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support Last edited by Mert Gökçeimam; 12-04-2007 at 07:14 AM. |
|
| |||
| |||
| Bu karakter sorunu vbulletinde var nasıl düzeltebilirim mesela konu başlıklarında sorun oluyor |
|
| |||
| |||
| saol kardeşim saaooolll |
|
| |||
| |||
| kardeş benimki 2.4.0 php dosyasında senin dediğin gibi birşey yok |
|
| |||
| |||
| bana bunun düzeltilmiş halini verin şifre yerini boş bırakın kendi şifremi yazarım lütfen |
|
| ||||
| ||||
| vBSEO 3.0.0 RC8 denedim olmadi hala sorunlar devam ediyor |
|
| |||
| |||
| bende değiştirdim RC8 de ancak sorun hala var gibi |
|
| ||||
| ||||
| ben rc8 versıonunu ındırdım ve hiç bir hata olmadı rc5 de turkce karakter lerı duzeltmıştım ancak rc8 de bunlarla hiç uğraşmadan kendısıotomatık turkce yaptı acaba yenı versıondamı boyle yoksa benmı bişi yanlış yaptımda bole kladı |
|
| ||||
| ||||
| Şunuda belirteyim vbseo product'ını import ettikten ve vbseocp.php ye girip şifrenizi belirledikten sonra bir önceki ayarlarınız olduğu gibi geri yüklenir. Ancak ne olursa olsun her upgrade öncesinde mutlaka backup almanızı tavsiye ederim. |
|
| ||||
| ||||
| Unable to add cookies, header already sent. Code: File: /home/xxx/public_html/includes/config_vbseo.php Line: 1 ayrıca cevaplarda cıkan TrackbackSend Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces): nedir ? Last edited by Misafir; 07-05-2008 at 09:52 AM. |
| Thread Tools | |
| |