Teşekkürler
This is a discussion on Url'lerde Türkçe Karakter Sorunu Nasıl Kaldırırım ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Teşekkürler...
sorun yasayanlar bu kodu kullansin.
PHP Code:$vbseo_custom_char_replacement = array(
'Č' => 'c',
'č' => 'c',
'ç' => 'c',
'Ğ' => 'g',
'ğ' => 'g',
'Ş' => 's',
'ş' => 's',
'İ' => 'i',
'ı' => 'i',
'ü' => 'u',
'ö' => 'o',
'ş' => 's',
'Ü' => 'u',
'ğ' => 'g',
'Ç' => 'c',
'Ö' => 'o',
'Ç' => 'c',
'ç' => 'c',
'Ü' => 'u',
'ü' => 'u',
'Ö' => 'o',
'ö' => 'o',
'ı' => 'i',
'İ' => 'i',
'é' => 'i',
'â' => 'a',
'Ê' => 'e',
'Â' => 'a',
'?' => '',
'*' => '',
'.' => '',
',' => '',
';' => '',
')' => '',
'~' => '',
'(' => '',
'{' => '',
'}' => '',
'[' => '',
']' => '',
'!' => '',
'@' => '',
'+' => '',
'"' => '',
'%' => '',
'&' => '',
'#' => '',
'$' => '',
'=' => '',
'ê' => 'e');
URL Karakter Sorunuyla İlgili Ticket Attım Bir Gün Oldu Hala Cevap Veren Olmadı Mert Bey Bu Konuyuda Okudum Nerdeyse Tamamen.. Ne Yapabilirim..
merhaba,
bende şöyle garip bir sorun oldu,
Konu başlıklarında ve forum adlarındaki ı karakterleri i olarak çıkıyor ama alt forum adlarındaki ı lar y olarak çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilr acaba?
Ilk mesaja degiskenler.txt ekledim. Onu kullanabilirsiniz.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
Ekte verilen Dosyayı Tavsie edilen editor ile ANSI olarak farklı kaydedip upload ettim. Çok güzel çalıştı. Teşekkürler
Oh bu işte tamam![]()
bende konularda falan sorun yok ama grup isimleri ile üye isimlerinde karakter sorunu olusuyo mesela bunun gibi
Fifa 09 Yamalar?-Pes 09-Fifa 08-Pes 6-Nba 09-Fm 09-Oyun Yamalar? - Profil bilgileri: buraknazl?
Extra karakter opsiyonunu aktif ederseniz uye isimlerinde karakter değişkenleri iptal olur.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
vbseocp de aradım ama extra karakter opsiyonu seçeneğini göremedim paneldeki ismi değişikmi
Geçen gün üye profili için yaptığınız değişiklik.
Ilk olarak domain.com/forum/vbseocp.php adresinde bulunan URLdeki İngilizce olmayan karakterleri değiştirme?? seçeneğini : URL'ler içerisinde Ingilizce Olmayan Karakterleri Değiştirin opsiyonuna getiriniz.
Yapıldı-
Daha sonra vbseocp.php den logout olarak ftp programınızı açınız ve forumroot/includes/config_vbseo.php dosyasını bilgisayarınıza download ediniz.
Download işlemi tamamlandıktan sonra bir txt editor programı aracılığıyla dosyayı açarak şu satırları aratınız.
burdakı kararakter eşmeşlemeleride yapıldı dosya kaydedıldı ftp ye yollandı
config_vbseo.php CHMOD değeri 666
ama sorun devam ediyor
bakınız:forumduyurulary
boyle olması gerek ama olmuyor: forumduyuruları
sorunlu harfler: ı.ş
Sitenize ait bir vBSEO lisansı bulunmuyor. Eğer lisans aldıysanız site adresinizi ve ödeme bilgilerinizi gönderiniz.
Lisans almazsanız kaçak kullanım yapıyorsunuz demektir ki bu durumda siteniz tespit edildiği taktirde hakkınızda yasal işlem yapılacak demektir. Ayrıca sadece lisans sahipleri destek alabiliyor.
Ellerinize sağlık işime yeradı.