Burada verilen bilgileri takiben herşeyi denedim fakat türkçe karakter sorununu halen yaşamaktayım. Lisanslı kullanıcıyım yardım edebilirmisiniz.
This is a discussion on Url'lerde Türkçe Karakter Sorunu Nasıl Kaldırırım ? within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Burada verilen bilgileri takiben herþeyi denedim fakat türkçe karakter sorununu halen yaþamaktayým. Lisanslý kullanýcýyým yardým edebilirmisiniz....
Burada verilen bilgileri takiben herşeyi denedim fakat türkçe karakter sorununu halen yaşamaktayım. Lisanslı kullanıcıyım yardım edebilirmisiniz.
ş , ü ve ı harfleri için değişken girmemişsiniz
vay cihan teşekkürler amaben üstün php zekamla herşeyi ama herşeyi denediydim, sonra baktımki bu dosya dışında başka bir dosyada sorun olabilir diye düşündüm
functions_vbseo_url.php nin içinde bulunan aşağıdaki satırlarıda düzenledimsorun halledilmiştir.
Aşağıdaki satırları bulun
Bununla değiştirinCode:array_merge( array('Ş' => 'th', 'ş' => 'th', 'Ğ' => 'dh', 'ğ' => 'dh', 'ß' => 'ss', 'Œ' => 'oe', 'œ' => 'oe', 'Æ' => 'ae', 'æ' => 'ae', 'Ä' => 'ae', 'ä' => 'ae', 'ö' => 'oe', 'ü' => 'ue' ), $GLOBALS['vbseo_custom_char_replacement']); $text = strtr( strtr($text, $trarr_table ), 'ŠŽšžŸÀÁÂÃÄÅÇÈÉÊËÌÍÎÏÑÒÓÔÕÖØÙÚÛÜİàáâãäåçèéêëìíîïñòóôõöøùúûüıÿµ', 'szszyaaaaaaceeeeiiiinoooooouuuuyaaaaaaceeeeiiiinoooooouuuuyyu' );
Şimdi Forumunuzda I - i - Ü - ü - Ş - s - Ğ - ğ - Ö - ö isimli bir konu açın bakalımCode:array_merge( array('Ş' => 's', 'ş' => 's', 'Ğ' => 'g', 'ğ' => 'g', 'ß' => 'ss', 'Œ' => 'oe', 'œ' => 'oe', 'Æ' => 'ae', 'æ' => 'ae', 'Ä' => 'ae', 'ä' => 'ae', 'ö' => 'o', 'ü' => 'u', 'I' => 'i', 'ı' => 'i', 'ÿ' => 'i' ), $GLOBALS['vbseo_custom_char_replacement']); $text = strtr( strtr($text, $trarr_table ), 'ŠŽšžŸÀÁÂÃÄÅÇÈÉÊËÌÍÎÏÑÒÓÔÕÖØÙÚÛÜİàáâãäåçèéêëìíîïñòóôõöøùúûüıÿµıIÜÇÖŞşüĞüöçğ', 'szszyaaaaaaceeeeiiiinoooooouuuuiaaaaaaceeeeiiiinoooooouuuuiiuiiucossuguocg' );
Saygılarımla![]()
) tebrikler Xai
Böyle birşey yapmanıza gerek yok. Sistem zaten değişken tanımlamanıza müsade ediyor.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
aynı kodlama mantığına küçük bir ek yaptık, kesinlikle hiçbir anti tezi kabul edemeyeceğim.
Türkçe Karakter Sorununa Kesin Çözüm buradadır :)
bu konumun kilitinide açarsanız, sorunu olanlara yardım edeyim
Saygılarımla...
Ben bunu yaptım düzeldi ancak daha önceden açılan tüm başlıklarda sorun var. Yeni açılan kategoriler ve başlıklar düzeldide, eskileri aynen kaldı. Nasıl düzeltebilirim onları?
0 (sıfırlar) linkde 1 olarak görünüyor.
Yani başlıkda 2010 yazınca linkde 2111 çıkıyor.
Vbseo Panelden buldum yerini fakat düeltemiyorum.
Karakter Değişkenlerini belirleyin bölümünden;
'0' => '0' yapıyorum, kayıt et diyorum tekrar baktığımda şöyle görünüyor;
// '0' => '0' orjinali de bu şekilde zaten.
Nasıl düzeltebilirim bu durumu. ?
Orjinali;
'’' => '-'
// '0' => '0'
'ê' => 'e'
'1' => '1'
Bu sorun ile hiçbir test sitemde karşılaşmadım.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
arkadaşlar example.com gibi bir site olarak yazıldığında o sayfanın başlığını çekip link olarak atıyor. Fakat sayfa başlığında çşğı gibi türkçe karakterler varsa yazı karakterleri bozuluyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?
Karşı site ile farklı encoding kullanıyorsunuz
ama her sitede bunu yapıyor mert bey bunun için bir çözüm yolu yok mu ? Ya da önerebileceğiniz bir değişiklik ? Bu benim ikinci lisansım ve ilk lisansımın kurulu olduğu sitede böyle bir sorun yaşamıyordum.