Merhabalar lisanslı kullanıcı olarak aranıza yeni katıldım. VBseo ayarlarımı yapıp aktif ettiğimde türkçe karakter hatası aldım ve forumda neyi denediysem işe yaramadı. Ve yüklediğim dosyaları tek tek incelemeye başladım ve aşağıdaki bulunacak kodlar arasında oynamalar yaparak sorunu hallettim. Bu forum yöneticileride aşağıdaki kod değiştirmesini yaparsa, konu düzenleme sonrası türkçe karakter hatası almazlarUmarım işinize yarar.
İncludes klasörünün içindeki
functions_vbseo_url.php de bulunan
Aşağıdaki satırları bulun
Bununla değiştirinCode:array_merge( array('Ş' => 'th', 'ş' => 'th', 'Ğ' => 'dh', 'ğ' => 'dh', 'ß' => 'ss', 'Œ' => 'oe', 'œ' => 'oe', 'Æ' => 'ae', 'æ' => 'ae', 'Ä' => 'ae', 'ä' => 'ae', 'ö' => 'oe', 'ü' => 'ue' ), $GLOBALS['vbseo_custom_char_replacement']); $text = strtr( strtr($text, $trarr_table ), 'ŠŽšžŸÀÁÂÃÄÅÇÈÉÊËÌÍÎÏÑÒÓÔÕÖØÙÚÛÜİàáâãäåçèéêëìíîïñòóôõöøùúûüıÿµ', 'szszyaaaaaaceeeeiiiinoooooouuuuyaaaaaaceeeeiiiinoooooouuuuyyu' );
Şimdi Forumunuzda I - i - Ü - ü - Ş - ş - Ğ - ğ - Ö - ö isimli bir konu açın bakalımCode:array_merge( array('Ş' => 's', 'ş' => 's', 'Ğ' => 'g', 'ğ' => 'g', 'ß' => 'ss', 'Œ' => 'oe', 'œ' => 'oe', 'Æ' => 'ae', 'æ' => 'ae', 'Ä' => 'ae', 'ä' => 'ae', 'ö' => 'o', 'ü' => 'u', 'I' => 'i', 'ı' => 'i', 'ÿ' => 'i' ), $GLOBALS['vbseo_custom_char_replacement']); $text = strtr( strtr($text, $trarr_table ), 'ŠŽšžŸÀÁÂÃÄÅÇÈÉÊËÌÍÎÏÑÒÓÔÕÖØÙÚÛÜİàáâãäåçèéêëìíîïñòóôõöøùúûüıÿµıIÜÇÖŞşüĞüöçğ', 'szszyaaaaaaceeeeiiiinoooooouuuuiaaaaaaceeeeiiiinoooooouuuuiiuiiucossuguocg' );
Her ne kadar yazdıklarım türkçe karakter hatalı olsada bu konu ilaç gibi oldu,
herkese saygılar![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
Umarım işinize yarar.