sorun çözüldü
This is a discussion on Tavsiye Edilen vBSEO Sitemap Ayarları within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; sorun çözüldü...
sorun çözüldü
Last edited by libabom; 07-16-2008 at 12:56 PM.
Selamlar ,
Bahsedilen ayarlar vBSEO Sitemap Generator ayarlarıdır. Admincp içerisinden vBulletin Options >> vBSEO Sitemap Generator ayarlarından istediğiniz ayarları gerçekleştirebilirsiniz.
Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.
vBSEO 3.6.0 Alpha Önizlemesi - Including Like Tree
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Twitter:@Depkac
Personal Blog : Mert Gökçeimam
ben ayarları değiştiriyorum ve kaydediyorum ayarlamalar başarıyla değiştirildi yönleniyorsunuz demesine rağmen bir değişme olmuyor ayarlarda :S
Ayrı bir konu açıp phpinfo linki veriniz.
Unveiling the NEW vBSEO Sitemap Generator 3.0 - available NOW for vBSEO Customers!
Mert Bey Bende Bu Eklentiyi Kullanmaktayım Hergün Düzenli Olarak Botlar Siteme Girmek İndexlemekte Fakat Tam 20 Gündür Googlede hata almaktayım 301 hatası
İzlenemeyen URL'ler
Site Haritanızdaki URL'lerin bir örneğini test ettiğimizde, çok fazla sayıda yeniden yönlendirme içermeleri nedeniyle bazı URL'lerin Googlebot tarafından erişilebilir olmadığını fark ettik. Site Haritanızdaki yeniden yönlendirme yapan URL'lerde lütfen değişiklik yapın ve onları hedef URL (yeniden yönlendirme hedefi) ile değiştirin. Geçerli tüm URL'ler yine de gönderilir. showthread.php?t=11802 şeklinde ve 1000 sayfada kaldım malum hep hata alıyorum ondan ne sayfalarda düşüş yaşamaya başladım çıkış yok anlamadım sorunun ne oldugunu bi türlü size httacces. dosyamıda gösterim yardımcı olursanız sevinirim.
PHP Code:Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^([a-z0-9_\-]*-(f|all)[0-9]+(p[0-9]+|/index[0-9]*)?\.html)$ forumdisplay.php/$1 [QSA,L]
RewriteRule ^([a-z0-9_\-]*-(t|p)[0-9]+(p[0-9]+|/index[0-9]*)?\.html)$ showthread.php/$1 [QSA,L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(index\.php|\.css) [NC]
RewriteRule ^(archive|sitemap)/(.*)$ $1/index.php/$2 [QSA,L]
RewriteEngine On
RewriteRule ^((urllist|sitemap).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
Benim anlayamadigim husus bu makalede demissiniz ki
Include Show Thread Pages : Sitemap içerisinde olmazsa olmaz sayfalardan biridir
Ama asagida verdigim linktede showthread linklerinin eklenmemesi gerektigini söylemissiniz.
Sitemap sorunu (warnings)
Ne yapacagiz hayir mi diyecegiz benimde kafam karisti:S
Bahsedilen orijinal vBulletin linkleridir. Sitemap içerisinde showthread.php formatınıda ekleyebilirsiniz.
If you have vBSEO, include old urls? : Eğer vBSEO kuralı 1 ay veya daha yeni bir süre olmuşsa ve siteniz uzun zamandır aktifse vBSEO kurduktan sonraki ilk ay boyunca bu ayarı Evet seçmelisiniz. 1 aylık süre geçtikten sonra manuel olarak ftp aracılığı ile vbseo_sitemap/data/ klasörü içerisindeki tün gz uzantılı dosyaları silip bu ayarı No seçtikten sonra yeniden sitemap oluşturmalısınız.
vBSEO kurulalı 1 ayı geçti ve ben bu değeri hayır yaptım
vbseo_sitemap/data/ klasörü içerisindeki gz uzantılı 6 tane zipli dosya var, bunlarmı silinecek? ve yeniden sitemap nasıl oluşturulacak? ben kendimmi oluşturacağım? yoksa yazılımmı oluşturacak?
There is no fear,
I'm here.
Onları silip yeniden oluşturun hemen. Daha sonra düzenli olarak kendi oluşturmaya devam edecektir.
Sayın Mert Bey,
Yeniden nasıl oluşturacağım, biraz açın lütfen, ne yapmam gerekiyor pek anlamadım.
Saygılar.
Ekliyorum...
Şöyle yaptım, tüm zipli dosyaları sildim ve admincp VBSEO sitemap reports bölümünden run sitemap generator ü çalıştırdım ve yeni zipli dosyalar oluştu, sanırım doğru yaptım
Teşekkür ederim.
Last edited by ikizbeyin; 10-08-2008 at 04:24 AM.
There is no fear,
I'm here.
Evet doğru yapmışsınız.
Içeriğini bilmeden hiçbir şey söyleyemem.
Kendi hazırladığım derken yanlış ifade ettim sanırım, özür, gsitecrawler ile hazırladığım olacaktı.
There is no fear,
I'm here.