vBulletin 4, the most powerful community software + vBSEO 3.5, the ultimate SEO solution = Your ultimate platform for 2010 and beyond. Click below to learn more.

Page 1 of 9
1 2 3 4 5 6 7 8 9 LastLast
Results 1 to 15 of 132

Tavsiye Edilen vBSEO Sitemap Ayarları

This is a discussion on Tavsiye Edilen vBSEO Sitemap Ayarları within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; vBSEO Sitemap Generator sitenizin içeriğini Google , Yahoo , Live webmaster hesaplarınıza ekleyerek arama motorlarının daha kolay indexlenmesine yardımcı olan ...

vBSEO.com Webmaster Mert Gökçeimam's Avatar
    Real Name
    Lizard King
    Blog Entries
    4

Tavsiye Edilen vBSEO Sitemap Ayarları

vBSEO Sitemap Generator sitenizin içeriğini Google , Yahoo , Live webmaster hesaplarınıza ekleyerek arama motorlarının daha kolay indexlenmesine yardımcı olan bir araçtır. vBSEO Sitemap Generator'un brden fazla ayarları mevcuttur. vBSEO'nun default ayarları en optimize ayarlar olarak belirtirken malesef vBSEO Sitemap Generator ayarları en optimize şekilde değildir. Benim tavsiye edeceğim ayarlar aşağıdaki gibidir :

vBSEO Installed : vBSEO kullanıyorsanız bu ayarı Evet seçmelisiniz.

If you have vBSEO, include old urls? : Eğer vBSEO kuralı 1 ay veya daha yeni bir süre olmuşsa ve siteniz uzun zamandır aktifse vBSEO kurduktan sonraki ilk ay boyunca bu ayarı Evet seçmelisiniz. 1 aylık süre geçtikten sonra manuel olarak ftp aracılığı ile vbseo_sitemap/data/ klasörü içerisindeki tün gz uzantılı dosyaları silip bu ayarı No seçtikten sonra yeniden sitemap oluşturmalısınız.

Max URLs in Sitemap Files : Her webmaster sitesinin farklı url sayısı bulunmaktadır. Ben optimum ayar olarak 10000 url sayısını kendimce kullanmaktayı ve soranlara bu sayıyı salık vermekteyim.

Include Show Post Pages : Kesinlikle Hayır seçmenizi tavsiye ederim. Burada önemli olan arama motorlarının sitenizde konulara odaklanmasını sağlamaktır. Showpost url'leri arama motorlarının konulara odaklanmasının önüne geçen bir olgudur. Ondan kapatmanızı şiddetle tavsiye ederim. Daha önceden showpost urlleri eklemişseniz tüm sitemap dosyalarınızı silip yeniden oluşturmalısınız.

Include Member Profile Pages: Sitenizin yapısına göre sizin değerlendirmeniz gerekmektedir ancak forum siteleri sahibi olanların bu özelliği kapatması en mantıklı seçenektir.

Include Archive Pages: Arşiv sayfalarıda benzer url sorunu yaratacak sayfalar olduğundan bu sayfalarıda sitemaplerinize eklemenizi tavsiye etmem.

Include Show Thread Pages : Sitemap içerisinde olmazsa olmaz sayfalardan biridir

Include Forum Display Pages : Kesinlikle olmazsa olmaz sayfalardan biridir.

Include Poll Results Pages :
    Anketlerin kendilerine ayrı sayfaları olduğundan ve ağırlıkla anketler ile konuların isimleri farklılık gösterdiğinden eklemenizi tavsiye ederim.

Include Blog Pages : VBulletin Blog kullanıyorsanız ve bloglarınızda kaliteli içerik bulunuyorsa eklemeniz avantaj sağlayacaktır.

Excluded Forums List : Sitemap içerisine gizli forumlar olduğu gibi hoşgeldin odaları gibi bölümleri eklemek size dezavantaj sağlayacaktır. Ondan dolayı eklemek istemediğiniz ve içeriği boş olan bölümlerinizi buradan bölüm idsini kullanarak çıkarmanızı , çıkardığınız bölümleri ayrıca robots.txt aracılığı ile yasaklamanızı tavsiye ederim.

Priority ayarlarının hepsini olduğu gibi bırakmanız en mantıklısıdır çünkü default gelen ayarlar en optimum ayarlara sahiptir.

Auto-Notify Search Engines : Bu sitemapleriniz güncellendiği zaman sitemap sitelerini otomatik olarak pingleyerek uyarmanızı sağlar.

Generate Yahoo-Compatible Text Sitemap : Yahoo xml.gz dosyalarına uyumluluk gösterdiği için bu özelliği kapatabilirsiniz. Ancak açık kalmasının hiçbir sakıncası yoktur.
    vBSEO Sitemap Interface Access Password : Burası şifre belirleyeceğiniz bölümdür.

Delay Execution After Each Sitemap File : Eğer sitemap oluştururken siteniz kasılıyorsa ve çok fazla içeriğiniz varsa buraya belirli bir süre girerek sitemap oluşturma süreleri arasına gecikme ekleyebilir ve serverınız üzerindeki yükü azaltabilirsiniz.

Addon Generator Modules : Sitemap generator için kullanabileceğiniz ek moduller , cmps , galeri gibi kısımların sayfalarını eklemenize yardımcı olur.
    Mert Gökçeimam / Crawlability Inc.

Yeni vBSEO Kontrol Paneli ve vBSEO 3.5 Yayın Tarihleri

vBSEO 3.5 Beta 2 Yayınlandı - vBulletin 4 Uyumlu!

Kişisel Sitem : Felsefe - Kültür merkeziniz

Senior Member HeLL_BoY's Avatar
    Real Name
    erol
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Mert bey benim kafama takılan iki yer vardı onlarıda yazmamışsınız
    Smart Frequency for Show Thread Pages
    Smart Priority for Show Thread Pages
    bu seçeneklerin ikiside evet seçili yalnız ne gibi işlem yaptıklarını merak ediyorum kısa bir açıklama yapabilirmisiniz.

Ayrıca If you have vBSEO, include old urls? seçeneği vbseo'yu kurduğumdan bu yana hayır seçili ve vbseo'yu 1 aydan fazladır kullanıyorum bu süreden sonra yukarıda yazmış olduğunuz işlemi yapmama gerek varmı ?

Senior Member zbahadir's Avatar
    Real Name
    Zafer BAHADIR
    Yararlı bir çalışma olmuş,
    Teşekkürler Mert bey.

Real Name
    Lizard King
    Blog Entries
    4
    Quote Originally Posted by HeLL_BoY View Post
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Mert bey benim kafama takılan iki yer vardı onlarıda yazmamışsınız
    Smart Frequency for Show Thread Pages
    Smart Priority for Show Thread Pages
    bu seçeneklerin ikiside evet seçili yalnız ne gibi işlem yaptıklarını merak ediyorum kısa bir açıklama yapabilirmisiniz.

Ayrıca If you have vBSEO, include old urls? seçeneği vbseo'yu kurduğumdan bu yana hayır seçili ve vbseo'yu 1 aydan fazladır kullanıyorum bu süreden sonra yukarıda yazmış olduğunuz işlemi yapmama gerek varmı ?
    1 ayı geçtiyse eklemenize gerek yok. Priority ayarlarının hepsi default olarak en uygun ayarlar.

Senior Member HeLL_BoY's Avatar
    Real Name
    erol
    Tamam teşekkürler Mert bey.

Real Name
    Lizard King
    Blog Entries
    4
    Rica ederim

Member Goksel1001's Avatar
    Real Name
    Göksel
    Benim bir sorum olacaktı zamanlanmış görevlerden yaptığımız ayarların nasıl olması bizim için daha faydalı.. Birde bende Include Show Post Pages ayarı açıktı şimdi data klasöründeki herşeyi silip tekrar nasıl sitemap oluşturacağım bende zamanlanmış görevlerden açık olduğu için otomatik oluşturuyordu.

Real Name
    Lizard King
    Blog Entries
    4
    Zamanlanmış görevlerin yukarıdakilerle alakası yok. O her gün sitemap oluşturmak için ekli durumda.

Real Name
    Göksel
    Bendeki zamanlanmış görevlerde vBSEO Sitemap Generator ve vBSEO - Create Google/Yahoo Sitemap var bunların ikiside aynı işlevi mi görmekte acaba..?

Real Name
    Lizard King
    Blog Entries
    4
    Içeriğini kontrol edebilirsiniz , ben dosyaların içeriğini bilmeden birşey söyleyemem. Eğer aynı zamanlanmış dosyayı çalıştırıyorlarsa birini silin.

Real Name
    Göksel
    Quote Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
    Içeriğini kontrol edebilirsiniz , ben dosyaların içeriğini bilmeden birşey söyleyemem. Eğer aynı zamanlanmış dosyayı çalıştırıyorlarsa birini silin.
    İkisinde de dosya ismi olarakküyor sanırım aynı işleve sahipler Birini silsem daha iyi olacak Teşekkürler Mert Bey..

Member orhanayhan's Avatar
    Real Name
    Taylan BİLGİÇ
    Güzel ve aydınlatıcı bilgiler Mert Bey. Teşekkürler..

Senior Member
    Real Name
    Deniz
    Bilgiler için teşekkürler..

Ben önceden sitemde zoint seo kullanıyordum, vbseo yeni kurdum

If you have vBSEO, include old urls?

bu seçeneği evet seçmelimiyim?

Real Name
    Lizard King
    Blog Entries
    4
    Zoints ten geçiş yaptıysanız kapalı kalması daha iyi

Senior Member maxicep's Avatar
    Real Name
    Ozan A.
    Addon Generator Modules : Sitemap generator için kullanabileceğiniz ek moduller , cmps , galeri gibi kısımların sayfalarını eklemenize yardımcı olur.

Zoints Thread Tags ın url lerini sitemap a nasıl ekleyecegiz bu şekilde ?

Biraz uğraşmıştım ancak pes etmistim
    Mobil Teknoloji = www.maxicep.com