vBulletin SEO Forums

SEO

vBulletin Search Engine Optimization

Buy vBSEO Now! HACKER SAFE certified sites prevent over 99.9% of hacker crime.
ne nw
vBSEO Müşteri Hesap Kontrol Arayüzü vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı vBSEO Başarısı: 600rafik Artışı - 1 günde $1400 Kazanç! Crawlability Inc. SEO Teknolojisi Patentine Başvurdu  vBSEO bir forumun günde $100 Reklam geliri kazanmasına yardımcı oldu  vBSEO ile en kısa sürede $20.000 kazanmak
se sw

Tam anlamiyan biri icin vbseo anlami

This is a discussion on Tam anlamiyan biri icin vbseo anlami within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Iyi gunler, Bu islerden sizlerin 10 da 1 i kadar anlamiyan biriyim. Bu urun hakkinda cok sey duydum ve cok ...

Go Back   vBulletin SEO Forums > vBSEO SEO Plugin > General Discussion > Türkçe

Enhancing 80 million pages.

Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Old 02-09-2007, 08:54 PM
Junior Member

Real Name: efekan
Tam anlamiyan biri icin vbseo anlami

Iyi gunler,

Bu islerden sizlerin 10 da 1 i kadar anlamiyan biriyim. Bu urun hakkinda cok sey duydum ve cok kullanan gordum ilgimi cekiyor ve almak istiyorum. Ancak cahilligime verirseniz ve kusruma bakmazsaniz bana sunu 2-3 satir anlatabilecek biri varmidir ne ise yarar tam olarak bu vbseo? Son 3-4 senedir bu islere hoby agirlikli girdim ve yasim 45 maalesef bu yasta ancak bu kadarini anliyabildim.

Benim hoby olarak yaptigim bir site+forumum var. vbulletin kullaniyorum. vbulletin advance yukledim onu cozmeye calisiyorum. Ve bu vbseo ck ilgimi cekiyor. Burada yazilan bir cok seyi okudum ancak tam olarak anlamadim.
Lizard King ve Atakan Koc u org sayfasindan taniyorum. sanirim burdada ana bilgi sahibi kisiler arasindalar. Ufakda olsa yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Simdikden tessekurler.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 02-10-2007, 02:25 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster
vBSEO Total Customer SupportvBulletin HackerBig Board Administrator

Real Name: Lizard King
Blog Entries: 2
Send a message via MSN to Mert Gökçeimam
Iyi günler Efekan ,

vBSEO'nun temel özelliği forum urllerini mod rewrite kullanarak dinamik url'lerden (showthread.php) statik url'ye çevirmesidir. Bu en temel özelliği ki bu özellik sayesinde google ve diğer arama motorları sitenizi daha iyi crawl edebilirler. Bunun yanısıra standart olarak vBulletin içerisinde aynı içeriğe birden fazla url ile ulaşabilirsiniz showthread.php?t=xxx showthread.php?p=xxx vs... ki bu arama motorlarının sevmediği bir özelliktir. vBSEO bunu tamamen ortadan kaldırır. Bunun yanısıra birçok ekstra özelliğide bulunmaktadır. Yani temel olarak vBSEO sayesinde sitenizin arama sonuçlarında çok yukarılarda çıkmasını sağlayabilirsiniz.

vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme

6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç!

My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Reply With Quote
Old 02-10-2007, 07:29 AM
Junior Member

Sevgili Lizarg King

Öncellikle cok tesekkurler hizli cevabin icin. Anladigim sonuc itibari ile bu benim google ve diger arama motorlarinda temiz aranmami sagliyor.
Benim aslinda bu arama motorlari ile ilgili bir sorunum/sorum var. enim sitemde 2-3 arama motoru surekli olarak dolasiyor. Her an yaklasik 20-30 arasi arama motoru dolasiyor. Bu sanirim iyi birsey de anlamdigim konu sudur. Sitenin google PR 4 ancak alexa ya bakacak olursan bugun 150bindeyken 3 gun sonra 350bine iniyor. sonra gene cikiyor. Bana acayip anlamsiz gelen bu olayi misal bu seo cozermi?
Acikcasi bu SEO yu tavsiye edermisiniz?

Son olarak bu vbulletin+advance+seo yu prof olarak uygulayacak biri varmidir tanidiginiz? Buraya yazamazsaniz PM olarakda bana bildirebilirsiniz.

Simdikden sagolun.
Reply With Quote
Old 02-10-2007, 07:56 AM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Alexa bilgilerinin hiçbir geçerliliği yoktur. Onları ciddiye almanızı tavsiye etmem. Bunun yerine google analytics gibi bir program kurarak site istatistiklerinizi takip etmeniz çok daha mantıklı olucaktır ki Alexa yı ciddiye alan hiçbir yer yoktur. Alea sadece Alexa toolbar kullanan kullanıcılardan bilgi alabilir ki Alexa toolbar trackware dll içerdiği için tüm virus programları tarafından virus uyarısı verir ve disable edilir. Ondan dolayı Alexa ciddiye alınmamalıdır.
Diğer soru için PM gönderildi.
Reply With Quote
Old 02-10-2007, 08:23 AM
Junior Member

Bilgiler vs PM icin cok sagol.
Reply With Quote
Old 06-16-2007, 03:26 PM
Junior Member

Real Name: Omer Yilmaz
Quote:
Originally Posted by Mert Gökçeimam View Post
Alexa bilgilerinin hiçbir geçerliliği yoktur. Onları ciddiye almanızı tavsiye etmem. Bunun yerine google analytics gibi bir program kurarak site istatistiklerinizi takip etmeniz çok daha mantıklı olucaktır ki Alexa yı ciddiye alan hiçbir yer yoktur. Alea sadece Alexa toolbar kullanan kullanıcılardan bilgi alabilir ki Alexa toolbar trackware dll içerdiği için tüm virus programları tarafından virus uyarısı verir ve disable edilir. Ondan dolayı Alexa ciddiye alınmamalıdır.
Diğer soru için PM gönderildi.
Alexa ile ilgili teknik yorumlarınıza çok detaylı bilgi sahibi olmasam da ben de katılıyorum.

Ancak, "Alexa geçersizdir" demek yanlış bilgi vermek anlamına geliyor. Ne yazık ki reklam ajansları ve reklam verenler Alexa'ya göre değerlendirme yapabiliyorlar, hatta başka bir alternatifi olmadığı için sadece Alexa ile değerlendirebiliyorlar.
Reply With Quote
Old 06-16-2007, 04:01 PM
Mert Gökçeimam's Avatar
vBSEO.com Webmaster

Quote:
Originally Posted by omeryilmaz View Post
Alexa ile ilgili teknik yorumlarınıza çok detaylı bilgi sahibi olmasam da ben de katılıyorum.

Ancak, "Alexa geçersizdir" demek yanlış bilgi vermek anlamına geliyor. Ne yazık ki reklam ajansları ve reklam verenler Alexa'ya göre değerlendirme yapabiliyorlar, hatta başka bir alternatifi olmadığı için sadece Alexa ile değerlendirebiliyorlar.
Eğer Alexa değerini alarak reklam vermeyi düşünen bir site varsa veya bunun üzerine bir projelendirme yapan reklam şirketi varsa gerçekten çok amatör ve bilgisizce iş yapmaktadırlar. Alexa değerleri ancak Alexa toolbar kuran kişilerin istatistik oranına göre bakılmaktadır. Bu oran internet kullanıcılarının yanında hiçbirşeydir.
Reply With Quote
Old 06-16-2007, 05:01 PM
Junior Member

Real Name: Omer Yilmaz
Ajanslar direk olarak buna bakıyorlar (Tabi ki özelleşmiş web ajansları bu ayrımı yapabilir ama şimdilik reklam konusunda büyük bir uzmanlaşmada söz etmek zor.) Ayrıca ajans kullanmadan reklam veren pek çok kurum var, bunların bu konuda derin bilgi sahibi olmalarını beklemek haksızlık olur.

Ve bir başka ayrıca olarak bizim sitemiz Alexa'da 40.000'inci sıralarda, bunu sağlamak için hiç bir şey yapmadık, bir defa Alexa Toolbar kurdum ve pişman olarak hemen kaldırdım. Yani bizim herhangi bir katkımız olmadı. Buna rağmen yıllardır Yapı Sektörü kategorisinin birincisi durumunda.

Uzun sözün kısası Alexa çok da hafife alınmamalı. Gerçeği gösterdiği için değil, reklamverenler dikkate aldıkları için.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules