vBulletin Search Engine Optimization
This is a discussion on Tam anlamiyan biri icin vbseo anlami within the Türkçe forums, part of the General Discussion category; Iyi gunler, Bu islerden sizlerin 10 da 1 i kadar anlamiyan biriyim. Bu urun hakkinda cok sey duydum ve cok ...
| |||||||
Enhancing 80 million pages. | Register | FAQ | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
|
| |||
| |||
| Tam anlamiyan biri icin vbseo anlami
Iyi gunler, Bu islerden sizlerin 10 da 1 i kadar anlamiyan biriyim. Bu urun hakkinda cok sey duydum ve cok kullanan gordum ilgimi cekiyor ve almak istiyorum. Ancak cahilligime verirseniz ve kusruma bakmazsaniz bana sunu 2-3 satir anlatabilecek biri varmidir ne ise yarar tam olarak bu vbseo? Son 3-4 senedir bu islere hoby agirlikli girdim ve yasim 45 maalesef bu yasta ancak bu kadarini anliyabildim. Benim hoby olarak yaptigim bir site+forumum var. vbulletin kullaniyorum. vbulletin advance yukledim onu cozmeye calisiyorum. Ve bu vbseo ck ilgimi cekiyor. Burada yazilan bir cok seyi okudum ancak tam olarak anlamadim. Lizard King ve Atakan Koc u org sayfasindan taniyorum. sanirim burdada ana bilgi sahibi kisiler arasindalar. Ufakda olsa yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Simdikden tessekurler. |
|
| ||||
| ||||
|
Iyi günler Efekan , vBSEO'nun temel özelliği forum urllerini mod rewrite kullanarak dinamik url'lerden (showthread.php) statik url'ye çevirmesidir. Bu en temel özelliği ki bu özellik sayesinde google ve diğer arama motorları sitenizi daha iyi crawl edebilirler. Bunun yanısıra standart olarak vBulletin içerisinde aynı içeriğe birden fazla url ile ulaşabilirsiniz showthread.php?t=xxx showthread.php?p=xxx vs... ki bu arama motorlarının sevmediği bir özelliktir. vBSEO bunu tamamen ortadan kaldırır. Bunun yanısıra birçok ekstra özelliğide bulunmaktadır. Yani temel olarak vBSEO sayesinde sitenizin arama sonuçlarında çok yukarılarda çıkmasını sağlayabilirsiniz.
__________________ Mert Gökçeimam / Crawlability Inc. Operasyon Tamamlandı : vBSEO 3.2.0 Gold Yayınlandı! 100 üzerinde SEO geliştirmesi vBSEO Google/Yahoo Sitemap Yaratıcısı v.2.2 Yayınlandı vBSEO 3.2 için Gerekli Güncelleme 6X Trafik - vBSEO ile bir günde $1400 kazanç! My Personal Site: vBTech.net - vBulletin Support |
|
| |||
| |||
|
Sevgili Lizarg King Öncellikle cok tesekkurler hizli cevabin icin. Anladigim sonuc itibari ile bu benim google ve diger arama motorlarinda temiz aranmami sagliyor. Benim aslinda bu arama motorlari ile ilgili bir sorunum/sorum var. enim sitemde 2-3 arama motoru surekli olarak dolasiyor. Her an yaklasik 20-30 arasi arama motoru dolasiyor. Bu sanirim iyi birsey de anlamdigim konu sudur. Sitenin google PR 4 ancak alexa ya bakacak olursan bugun 150bindeyken 3 gun sonra 350bine iniyor. sonra gene cikiyor. Bana acayip anlamsiz gelen bu olayi misal bu seo cozermi? Acikcasi bu SEO yu tavsiye edermisiniz? Son olarak bu vbulletin+advance+seo yu prof olarak uygulayacak biri varmidir tanidiginiz? Buraya yazamazsaniz PM olarakda bana bildirebilirsiniz. Simdikden sagolun. |
|
| ||||
| ||||
|
Alexa bilgilerinin hiçbir geçerliliği yoktur. Onları ciddiye almanızı tavsiye etmem. Bunun yerine google analytics gibi bir program kurarak site istatistiklerinizi takip etmeniz çok daha mantıklı olucaktır ki Alexa yı ciddiye alan hiçbir yer yoktur. Alea sadece Alexa toolbar kullanan kullanıcılardan bilgi alabilir ki Alexa toolbar trackware dll içerdiği için tüm virus programları tarafından virus uyarısı verir ve disable edilir. Ondan dolayı Alexa ciddiye alınmamalıdır. Diğer soru için PM gönderildi. |
|
| |||
| |||
|
Bilgiler vs PM icin cok sagol.
|
|
| |||
| |||
| Quote:
Ancak, "Alexa geçersizdir" demek yanlış bilgi vermek anlamına geliyor. Ne yazık ki reklam ajansları ve reklam verenler Alexa'ya göre değerlendirme yapabiliyorlar, hatta başka bir alternatifi olmadığı için sadece Alexa ile değerlendirebiliyorlar. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| |||
| |||
|
Ajanslar direk olarak buna bakıyorlar Ve bir başka ayrıca olarak bizim sitemiz Alexa'da 40.000'inci sıralarda, bunu sağlamak için hiç bir şey yapmadık, bir defa Alexa Toolbar kurdum ve pişman olarak hemen kaldırdım. Yani bizim herhangi bir katkımız olmadı. Buna rağmen yıllardır Yapı Sektörü kategorisinin birincisi durumunda. Uzun sözün kısası Alexa çok da hafife alınmamalı. Gerçeği gösterdiği için değil, reklamverenler dikkate aldıkları için. |
| Thread Tools | |
| |